Автор: Spartan
Дата: 09-08-06 14:09
Нека тези,които считат пинхола за примитивизъм да не четат по-нататък.Аз пък вече считам за примитивизъм гонитбата на мегапиксели,шумови коефициенти,линии на милиметър,49 полета за експозициия и т.н. и т.н.Преди 40 години започнах като елементарен любител с един Зенит.Минах през разни Практики,Пентакони,Канони,Никони,та даже и един кютук Хаселблат,който ми струва половин кола навремето!!!След това се втурнах в мегапиксели,баланс на бялото,и програми да дигитална корекция.И какво?Само съм се напъвал и лишавал от черен хайвер и Смирноф! След като напреднах в младостта и не спечелих ни един конкурс /как ли пък при тази минала и настояща фотомафия!?/ взех един "Еделвайс" от 1955 година,махнах му монокъла и зад затворчето лепнах една почернена медна пластинка с пинхол 0.375 мм - както ми изчисли PinholeDesigner.Няма бленда,няма скорост /В и М/няма фокус,намя дълбочина на резкостта!Ама няма и дисторсия,аберация,кома,изкривяване,хроматичност,замътени планове...НЯМА!Та търся примитиви като мен да се опитаме да разменим мисли и снимчици без пъчене със супертехника,суперфилми,суперпиксели - просто като любители,па макар и на камера обскура.Има ли? тел.0898866319 Веселин
|
|