Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Повредена/форматирана xD карта
Автор: vasil.varbanov   
Дата:   08-08-06 12:01

Имам една Olympus xD card и проблемът й беше, че апарата я виждаше, но четеца Hama не. Тъй като исках да си я чета от Hama-ta направих глупостта да я форматирам през друг четец. Сега ни апарат я вижда, ни четец [smilie2]
Иначе Hama-ta работи, другата ми xD card Fuji си я чете без проблем.

Знае ли някой има ли начин да се оправи или да пия една студена вода?

Отговори на това съобщение
 Re: Повредена/форматирана xD карта
Автор: asahi   
Дата:   08-08-06 12:20

Ти студена вода пак ще си пиеш, ама пази гърлото.
Виж на каква файлова система трябва да се форматира картата. Има разни ФАТ 12, ФАТ 3,14 - да не е някаква екзотична. Бай Гугъл какво съветва по въпроса?

Автор: didesignbg   
Дата:   08-08-06 12:37

първо виж модела на картата, да не би да има едно М или Н. ако е такъв варианта не е чак толкова страшно. гледаш модела на четеца на карти, после търсиш ъпдейт които го прави съвместим с новите типове хд карти, после форматираш картата като фат16 от четеца и чудото става тя върви и на апарата, 200 пъти пишеш на един лист никога повече няма да форматирам карти от четеца, а само от апарата.
ако това не помогне ще помагаме още...

Автор: jrr   
Дата:   08-08-06 13:14

И като го направиш, иди да кажеш мерси на didesignbg[smilie3]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   08-08-06 23:28

asahi, в гугъла пише "Никога не форматирайте картата си през четец" [smilie5]

didesignbg, инсталирах софтуера от СД-то, което имам. Изтеглих от сайта на Hama и техния софтуер, и него инсталирах, пак не става. Дава ми "The disk in drive I is not formatted. Do you want to format it now?" и когато дам "Yes" казва "The disk in drive I cannot be formatted". Иначе картата е MXD.

Благодаря на отзовалите се [smilie24] [smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   09-08-06 09:57

хд тип М са сравнително нов тип карти, голяма част от кард рийдърите имат проблеми с тях. по големите производители решиха проблема като пуснаха фирмуеър ъпдейт, това е различно от драйверите инсталира се на самия кардрийдър. ако не ти се занимава отиваш в техномаркет и си купуваш едно малко китайско чудо дето чете де що има и хич не се интересува дали е тип М, тип Н или просто ХД струва 15 лв. и във компютърните фирми е пак толкова. картата ти просто трябва да се сложи на четец които работи с такъв тип карти и да се форматира. такива теми има много във форума на дпривю на фуджи и олимпус. и стига я ръчка във твоя кард ридър. ако си от софия може и аз да ти я форматирам. евентуално потърси друг колега/колежка с фуджи или олимпус около теб често и с друг апарат може да се форматира.

първа  назад  1     всички  напред  последна