Автор: LTG
Дата: 07-08-06 14:27
Снимките съм ги правил, както писах горе със стандартната функция на хапаратчето за панорамни снимки. Когато се ползва тя се заключват всички настройки освен фокуса, който за всеки кадър си е различен в зависимост от разстоянието до обекта. Важното е да апарата да е хоризонтален, защото иначе панорамата става като извита дъга. След това слепване с Panorama Maker и корекции с шопа или gimp - кропване, разтегляне и деформиране там, където не е снимано по точно по хоризонта и цветови корекции, премахване на дефекти. Преоразмеряваш всички снимки да са с еднаква височина, която е поне колкото екранната (при мен 768 пиксела). Накрая хвърляш всичко в Proshow Gold-a и като качиш музиката правиш преливанията и времената, надписи и евентуално старт меню. При компилирането на ехе-то може да зададеш и по-ниска резолюция (800х600) за да стане по-малък файла, но и да се влоши малко качеството.
Това е начина по който действам. Не съм много добър с обработващите програми и затова в някои от панорамите виждам, че има неща за коригиране, но като не успях да ги пипна ги оставих така.
Публикацията е редактирана (07-08-06 14:31)
|
|