Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 кои са най?
Автор: lexi   
Дата:   01-08-06 13:50

Кои цвеветни негативни фиилми са са с най дребно и фино зърно?Къде мога да ги намеря в София и евентуално ориентировъчна цена?Във фото ателиетата твърдят че по-малко от 100 ASA едва ли ще намеря.

Отговори на това съобщение
 Re: кои са най?
Автор: blr2   
Дата:   01-08-06 13:57

Аз не знам в момента да се прави нещо по-бавно от 100 аса. Fuji Superia Reala 100 e добър

Автор: tofo   
Дата:   01-08-06 16:30

Днес си взех от Голаш (№24 май беше)3бр. Суперия 100 за 9 лв. Иначе са около 5 лв. бройката. Има и с леекичко изтекъл срок -тройката за 7.90лв.

Автор: tarzan   
Дата:   01-08-06 17:09

Не си спомням да съм виждал някога(последните 15 години) цветен негатив под 100. Мисля че в момента такива не се произвеждат. За диа и чернобяло има, защото се ползват от профитата.

Автор: gecata   
Дата:   01-08-06 18:11

Konika Impresa 50[smilie24]

Дата:   01-08-06 18:48

Благодаря на всички които ми отговарят.До тук имам две "реплики".От къде да купя Fuji Superia REALA 100?Същия въпрос стои и за Koniсa Impresa 50,макар че в сайта на Konica - http://ca.konicaminolta.com/products/films/index.html не открих такъв филм.

Автор: gecata   
Дата:   01-08-06 19:09

В ателиетата на коника би трябвало да имат инфо
аз си го доставям от германия и ми струва по 12 евро на филм, но наистина си заслужава

Автор: kadar   
Дата:   01-08-06 19:52

гецата.......[beer] [beer] [beer]
Наистина са БЕТОН !!!

Дата:   03-08-06 19:53

Мале,малее! Че то с трийсетина такива Коники човек може да си купи една бая расова сапунерка бе.[smilie10]

Автор: MAX-1   
Дата:   03-08-06 20:10

FUJI COLOR REALA ! Но не забравяи да го проявиш с фужи химия , Много е важно!

Дата:   03-08-06 20:18

Май че към Fujicolor Superia REALA ще се насоча.Кажи от къде и ориентировачна цена за 100 ASA?

Автор: samy   
Дата:   04-08-06 14:15

От въпроса и от коментариите разбирам че не сте наясно. Препоръчвам ви ва се запознаете обстойно със сайта на КОДАК .Това е единствената фирма в света ,която е произвеждала и произвежда филми за всички случаи.Фирмата ФУДЖИ също има широка гама но за съжаление тя не е позната в България.Като пример посочвам че произвеждат шест вида негативи за снимане на хора при различни условия,справка сайта за филми на ВН. Внос на такива филми става само с поръчка.Препоръчвам КОДАК филми ,защото това е фирмата безусловен лидер в това производство,освен това и вноса е канализиран.

Автор: quiver   
Дата:   04-08-06 14:24

Аз до сега най- доволен съм от Кодак Farbwelt (Color World май е на английски). Естествено, това е любителски.

Дата:   04-08-06 19:40

4,5-5 лв , до румънското посолство !

Автор: zoomaniak   
Дата:   04-08-06 19:42

samy

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: digitalgab   
Дата:   04-08-06 21:26

Защо ми се струва че АГФА са пререгистрирали фирмата и продължават производството? Видях на пазара AGFA VISTA 100 с дата годност до 03.08.08. Разбира се те нямат толкова пари като Фуджи за разработки и внедряване, но AGFA ULTRA 50 а после и 100, бяха интересни филми, ако и малко трудни за работа.

Автор: laodzin   
Дата:   05-08-06 07:18

Сами, Фуджи имат някой много хубави филми, които не се намират при Кодак:

Реала 100 (спомената по-горе) най ситнозърнестия филм в класа си и най острия едновременно.
Фуджи Велвиа 50 и 100 нямат аналог от страна на Кодак
Фуджи АКрос 100 - също няма аналог от страна на Кодак нито ПХ-а му се мерят, нито Т-Макс 100

От друга страна Кодак имат своите ТРи-Х, своите Портра, своите Кодакхром 64, които пък ги няма при Фуджи.
От евтините диапозитиви пък Сенсиата няма аналог по отношение цена качество, пак Фуджи.

Астиа, Провиа, са все филми, които не се намират при Кодак като аналози.
кодак пък от своя страна имат Ектаколор, Супра, Пантер, филми които пък нямат аналог при останалите фирми.

Така че твърдението ти е прекалено крайно, че Кодак били единствената фирма и незнам си какво.

На въпроса на автора на тази тема, да РЕАЛА е наистина най-. Реални цветове, острота, разделителна способност и ситнозърненост.
Филмът струва около 4 евро по немско, демек 8 лева
За химията на проявяване това не го знаех, МАкс-1 благодаря.

http://www.fotokoch.de/filme/33643.shtml

Автор: zoomaniak   
Дата:   05-08-06 08:28

laodzin

Немислимо е да се сравняват филмите между фирмите...тъй като всеки е със своя специфика и т н....

Много е важно да се знае за къде се снима. Ако е за интернет - се е 200 с къф филм ще щракаш.

Надявам се тука се води беседа за снимане с цел разпечатване - и то не само 9х13см [smilie2] [smilie5]

Всеки автор е длъжен да опита да снима с колкото се може марки филми - това е закон....

Но е също хубаво да снимаш дълго време само с 1-2 марки. Да ги опознаеш за период примерно от 1 година. После взимаш други 1-2 марки филма.

Но всяко правило си има изключения. Зависи за какво се снима. В София се намира богат избор от филми.....може би след години снимане един новак ще му омръзнат предлаганите филми в София и ще тръгне да търси нови от чужбина - непредлагани в София и България........

Всеки филм си има характеристика и трябва да се съобразяваме с нея........

Но пък зависи къв АртЪ гоним или реалност [beer]

Дата:   05-08-06 10:05

FUJI COLOR REALA e един от филмите , които се произвеждат единственно в Япония, докато останалите марки на фужи са от Холандия или Литва / 400 аса на фужи суперия / . Кодак се произвежда както в Франция ,така и в Полша [smilie11] , а за Кодак Академия - церно-белия в заводите на Тасма , гр.Казан реп.Татарастан на бившия СССР.[smilie11]

Автор: laodzin   
Дата:   05-08-06 15:19

Зооманиак, не ми е и минавало през ума да сравнявам филмите на различните марки, даже напротив. Твърдението че Кодак е най-фирмата за филми е смешно и глупаво. Кодак имат един асортимент и решения, Фуджи друг, всяка фирма си го решава по своему, оттам и различията в емулсиите, маски, и т.н.
Известна истина е обаче, че за пейзажи най-използувания филм е Велвиа 50.
Има пък хора които предпочитат Кодахром, заради големия констраст и острота, но масата от нейчъ фотографи са за Велвиа.
А Реалата си е най-острия филм от класа. Неутрални цветове, добро предаване на кожата и т.н.

Автор: digitalgab   
Дата:   05-08-06 19:05

Sorry, направих грешка за Агфата. Разпродават налични количества произведени през пролетта на 2006.

Автор: Prakticar   
Дата:   05-08-06 19:23

Не мога да кажа кой филм е най-добрия, защото това предполага да съм изснимал по един палет от всички, а аз не съм.
Но ми се струва, че въпросът донякъде опира и до лични, съвсем субективни предпочитания.
Та личните мои предпочитания клонят към Фуджи, просто тези филми ми пасват. На Кодак така и не можах да стана фен - не ме кефи и толкоз.
Ако някой смята, че бъркам - да ми подари едно филмче от най-доброто, според него, да го пробвам. Белки вляза в правия път[smile]

Дата:   07-08-06 22:51

В допълнение на темата . Не правя сравнения изказвам лични впечатления.Фуджито продавано в СОФИЯ е или менте или втора ръка,под втора ръка разбирам минало през много прекупвачи. Филмите на Голаш са с много къси срокове на тодност,но всеки сам си прави изводите.Освен това асортимента е беден ,не че на Кодак е много богат.Мен ми е обидно да ме будалкат че този или онзи филм е спрян. Просто са спрели да го внасят.Иначе всеки да си снима на това което го прави щастлив.

Автор: karavelov   
Дата:   07-08-06 23:04

Сами, я кажи какъв е каналният ред за доставка на филми Кодак, че аз още нещо не съм го намерил? Щото не ми се връзва нещо сметката да снимам на татарски кодак (Academy) срущу 10 лева парчето...

Дата:   09-08-06 03:13

Практикар,винаги личните предпочитания са на първо място.Цените на Фуджи и Кодак са еднакви.За мен резултата винаги е бил водещ.Струва ми се ,че откакто Кодак изобетиха и въведоха технологията ЕКТАХРОМ пребориха конкуренцията.
Каравелов,отиваш при Юри Трейман и дирекно си поръчваш каквото искаш,плащаш транспорта и част от пратката предварително. Обикновенно додтавката е в рамката на две до три седмици.

първа  назад  1     всички  напред  последна