Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 съвет за Е-1
Автор: cicomanco   
Дата:   04-08-06 21:16

нов ми е и сега намерих време да го пипна...значи някой ако знае да каже!при снимане на SHQ,ми показва че снимката е с 241 пиксела на инч.може ли това число да бъде повишено някак?

Отговори на това съобщение
 Re: съвет за Е-1
Автор: hotsnail   
Дата:   04-08-06 21:21

ха честит ти апарат, много хорска радост да запечатиш.[beer] [shtrak]

И надявам се повече да не се заяждаш, че освен Канон друга техника няма.

Не мога съвсем да разбера проблема с точките на инч. Това дето е в EXIF не е от особенно значение. Важно е при печат на какъв размер и с какво ще я печатиш. Иначе от шопа може всичко да напишеш.[shtrak]

Публикацията е редактирана (04-08-06 21:23)

Автор: asahi   
Дата:   04-08-06 21:29

Не гледай това - не върши работа.
Гледай броя на пикселите във файла - това е истината.

Дата:   04-08-06 21:32

благодаря-да ти се връща доброто пожелание ама какъв канон бе човек...от 16г. снимам с олимпус и мисля да продължа.не че канона е лош ама за всяка болка си има билка...моята е оли.идеята ми е може ли самото заснемане да се направи сповече пиксели на инч за да извлека максималното от кадъра?

Дата:   04-08-06 21:42

Чичо, на път си да говориш глупости. Прочети е-бука - за пикселите, размера и резолюцията.

Дата:   04-08-06 21:47

по добре 5 минути смешен от колкото цял живот глупав!искам да разбера това ли е максимума като разработка с китовия обектив или аз нещо греша защото не ми харесва фокуса.

Дата:   04-08-06 21:49

а извинявай явно съм те объркал с някой от другото племе. [beer]

Точките на инч нямат грам значение. Както писа Асахи, важно е колко общо са точките за оли е-1 максимума е 2560 x 1920, толкоз за детайлността. При печат тия 2560 на 1920 точки ги разтягаш и получаваш точки на инч т.е. при 10 на 7.5 инча печат (странен формат май) ще имаш 256 точки на инч.

Ако снимаш в RAW ще запазиш и максимална динамика и количество полутонове в снимката. В JPEG се губят част от полутоновете и освен това може да се появят разни странности по изображението (по ръбовете и по повърхностите с равномерно осветление).

Дата:   04-08-06 21:52

максимум като детайли или като полутонове?

детайлите (а и полутоновете) зависят от стъклото, бледните и т.н. освен от апарата.

Как прецени че не те кефи? Какъв е проблема? по точно качи пример някъде.

Доста хора като минават от лента на цифров апарат се оплакват че им се губи динамиката а не детайлността.

Публикацията е редактирана (04-08-06 21:53)

Дата:   04-08-06 22:01

говоря за резкоста при фокуса.полутонновете са си супер но резкоста на детайлите я няма.5-те меги са си достатъчни за моите нужди и според думите ти май с дпбро стъкло ще остана доволен.проблема в момента е че разполагам само с кит-чето.иначе тялото е просто убиец!

Дата:   04-08-06 22:04

Китовия обектив дава максимална рязкост при определено фокусно разстояние и диафрагма. Намери ги опитно с тестове. От китака - толкова.

Ти не се ли оплакваше преди време от аутофокусните апарати? Ако греша - извинявай.

Дата:   04-08-06 22:14

вярно си спомняш!!!завидна памет[smilie24] при доста случаи предпочитам ръчния фокус.ВСЕ ОЩЕ!

Дата:   04-08-06 22:32

(помни като слон)

Дата:   04-08-06 22:36

евалата слоне ,ати как се отнасяш към ръчния фокус?изцяло ли си го презрял?аз щото още не мога да свикна на автоматичния-не му вярвам мамка му и фокус...

Автор: milenstiv   
Дата:   04-08-06 23:05

Китовия от бленда 5,6 до 8 дава най-добри резултати или по-точно 6,3 иначе тези точки на инч нямят никакво отношение към детайла на снимката освен ако не се подготвя за печат

Публикацията е редактирана (04-08-06 23:06)

Автор: Стоев   
Дата:   04-08-06 23:20

тази сапунера да няма pictbridge ве?[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: shotlandetsa   
Дата:   06-08-06 11:35

честито честито :)

Автор: джъмбо   
Дата:   06-08-06 11:38

и д70 покзваше 240 пиксела но обърни внимание на принт сайза

примерно повечето сапунери показват 72 точки ама с огромен прин сайз

Дата:   07-08-06 10:03

Чичо, ползвам аутофокуса в 99% от случаите. Горе-долу знам какво вижда и какво пропуска и гледам да му помагам. Показвам му по-контрастни места, на които да се "захване".
Ако не може да се справи или резултата не ме задоволява минаван на ръчен.
С ръчнофокусните обективи - само на ръка.

първа  назад  1     всички  напред  последна