Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение
Автор: blr2   
Дата:   04-08-06 12:09

Не знам дали е обсъждано преди, търсих но нищо не намерих.

Понеже тук се гледат и оценяват снимки, въпросът е на колко от хората мониторите са калибрирани поне визуално?

Със сигурност хората, които снимат сериозно са направили каквото трябва, но не за това ми е думата.

Някои фото сайтове слагат на началната страница сива скала например. Мисли ли са админите да монтират една такава и тук да речем през десетина нива и да се напише, че за правилното възпроизвеждане на снимките всички нива на скалата трябва да са различими на монитора-нещо такова. Така поне яркостта ще е нещо като калибрирана.
На повечето монитори заводските им настройки са с много яркост.

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение
Автор: Marillion   
Дата:   04-08-06 12:11

отхвърля се... :)

Мислиш ли, че 70% от пускащите снимки тук знаят какво е калибриране на монитор?

Важното е мацаница да има.

(точно като мен)

Автор: boni   
Дата:   04-08-06 12:11

Такова нещо имаме отдавна. Намира се в ebook-a "Как да правим по-добри снимки с цифров фотоапарат", в който се влиза от първа страница
https://photo-forum.net/ebook/page6-6.htm

Автор: blr2   
Дата:   04-08-06 12:21

Извинявай boni не съм го видял. Супер е че има

Автор: ogimag   
Дата:   04-08-06 12:28

Бони- така е. Ама колко хора са го видели? Не, че като го видят ползата ще е кой знае колко голяма ама все пак...
А с новата промяна дето те молех сага е доста по-добре! [beer]

Автор: boni   
Дата:   04-08-06 12:34

Ами който иска да научи нещо ще поразгледа в дълбочина сайта и ще го намери. Не можем да извадим всичко да се вижда на 1-ва стр., нито насила да налеем на някой:)
По този повод[smilie5] - чат-пат ми се обаждат хора на ГСМ-а да питат разни неща, които ги има обяснени, но трябва някой да прочете. Оня ден докато шофирах ми звъняха да ме питат какво означава бленда и защо се изписвало на апарата 1/5(едно , наклонена чертичка пет) това ли било скоростта и за какво служела...[smilie18]

Автор: ogimag   
Дата:   04-08-06 12:58

Бони- внимавай докато караш!
А форумците да имат милост!

първа  назад  1     всички  напред  последна