Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна
 Следя няколко автора, които си купиха DSLR-и...
Автор: Gen   
Дата:   31-07-06 00:42

Ха ха, не е това, което си мислите :-))
Следя творчетвото им.
Преди това снимаха със сапунерки или просумер клас фотоапарати и правеха жестоки неща.
След преминаването им към DSLR-и творчетвото им затихна.
Умишлено имена няма да споменавам.

Дали по-добрата техника нещо им пречи и въобще дали тази техника е по-добра...
Или снимането е загубило смисъла за тях.
Дали и аз да направя следвашата крачка към DSLR. Ами ако и аз като тях...

Въпроса ми е - какво се случи с вас, когато преминахте към DSLR?
Започнаха ли вашите снимки да стават по-добри, страста за [shtrak] нарастна ли или изведнъж нещо умря във вас? Споделете.

Отговори на това съобщение
 Re: Следя няколко автора, които си купиха DSLR-и...
Автор: navy   
Дата:   31-07-06 00:44

Ееее, нищо не каза...
Дай имена колега, именаааааааааааа....

(аз пък не съм преминавал ... винаги съм си снимал с огледално рефлексен, тряя ли се наблюдава нещо при мен [smilie10] )

Автор: solo5   
Дата:   31-07-06 00:49

не трябва navy [smilie5]
... що седиш на едно място [ezik] [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   31-07-06 00:57

Никога не седя...
Ей на, днес са мотках, гоних се по пътищата, плажувахме компания, после гледахме нощна Варна от галата... аз си хапнах ребърца... абе, ядваше се [smilie7]
Снимах малко женски кълки ама тва друга тема...

Автор: Gen   
Дата:   31-07-06 01:46

Не ме карай да давам имена, ти сигурно имаш също такива познати.
Когато си закърмен с DSLR го нямаш този момент на преход. Но ако си снимал примерно 4 години (как аз например) с разни Сонита и Панасоници, не съм сигурен че DSLR ще е най-доброто за мене "оръжие".
Но не е само в това е въпроса.
По скоро, когато вече имаш върхът на техниката, дали тогава не идва отегчението...?
Дали погледа съсредоточен само в техническото, не пропуска духовното...?

Автор: solo5   
Дата:   31-07-06 02:05

Gen я кажи сега това Sony R1 къде не ти стига [smilie11]
един FZ30 и R1 не ти ли покриват нуждите? [beer]

Автор: pinko   
Дата:   31-07-06 02:09

Не ми е ясна тая проблематика, винаги съм снимал със СЛР, а от 2002 г. с ДСЛР.

По времето на сапунерките Никон 995, Сони 717 и т.н. сериозните неща си ги пердашех на лентовия апарат. Освен това винаги, и преди, и сега, съм наблягал на халтурките, високодуховното изкуство не го владея[smilie5]

А аз мога ли да те попитам, като имаш такава хубава и млада жена, чий го крепиш в 2 часа във форума при разните несретници, а?[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (31-07-06 02:10)

Автор: nsirakov   
Дата:   31-07-06 02:21

Ген

мен пък ми прави друго нещо впечатление

Нали знаеш как масово някой хора казват - "Техниката не прави фотографа - какво като не снимаш с ДСЛР"....

кефи ме че 99% от тези хора СНИМАТ С ДСЛР :)

Автор: next_time   
Дата:   31-07-06 04:10

Аз съм на същата вълна.Взех си ДСЛР и не смея да покажа какви ги върша.Сапунера беше и по-удобен и по-лесен за работа и си отговаряше на възможносттите ми та дори ги надхвърляше.
Сега повече мисля какво да си купя а не какво да снимам.Поуката идва винаги малко по-късно когато вече е късно.Яд ме е че не си взех сони като твоито.

Просто си помисли дали има нещо което искаш да снимаш и си струва и твоя апарат не може да се справи.Най-вероятно и теб те гони лакомия.
Виж Абаджиев продаде ДСЛР-а и мина на сони а ти наопаки.

Автор: ukk   
Дата:   31-07-06 07:13

На мен определено ДСЛР-а ми помогна (от моя гледна точка, де, вие ще кажете така ли е наистина).

Сапунерата е по-удобна, с Големия по-трудно се снима, ама като снимаш - то ти е кеф [cool] [smilie5]

Автор: PeterPAN   
Дата:   31-07-06 08:20

За любителски и семейни снимки някои сапунерки са много по добри. Визирам КМ А200 первектен апарат, невероятна оптика и не слуцачно цената му е като на ДСЛР[smilie5]

От както си взех КМ 5Д разбрах какво са хроматични аберации, бокета, гадна оптика, винетиране и какво ли още не а и много ми липсва бленда 2.8, да не говорим че заради по малката матрица и стабилизацията работеше доста по добре.(като гледах снимките на бони май Соника - Минолта са го оправили този проблем в А100)

КМ 5Д си има своите предимства но за всекидневна употреба едва ли мога да ги ползвам тези функции,мога да кажа само недостатъци, доста по голям, много по скъпа оптика със същото качество, много по неудобен заради липса на лайф вю и за какво да се вътриш само за обективи .....

И преди да зема КМ 5Д съм твърдял че КМ А200 е един от много добрите любителси апарати и сега продължавам да го твърдя[smilie24]

Автор: zoomaniak   
Дата:   31-07-06 08:22

Абе и с картонена кутия да снимам. Пак ще си правя артЪ и кефа и пак ще имам фенове....кво толкова се прехсласвате по техниката [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: equinox   
Дата:   31-07-06 08:25

Ммм никак не е тъпа темата. Страшно се кефих като снимам със стария си кодак, и много ме хващаше яд, че понякога фотоапаратчето просто издиша. Мечтаех си за ДСЛР и сега си и купих - един Канон 350Д с китов обектив и нещо май се поразочаровах. Може би имах много големи очаквания, а по-вероятно не знам как се снима с него. Ужасно..., от работа даже не ми остава време да поснимам с него. [smilie2] А и то е един голям фотоапарат (сравнение с предишния) чак ми става неудобно като го разнасям да щракам.
Надявам се все пак да не съм се отказал от фотографията. [shtrak]

Дата:   31-07-06 08:32

Май истината е 2 апарата: сапунерка за "Кодак моменти" и ДСЛР за като ти остане време и мерак за сериозно снимане [smilie6] [smilie7]

Автор: PeterPAN   
Дата:   31-07-06 08:37

Важното е да ти е кеф кат снимаш, различна техника за различни цели

Дата:   31-07-06 08:38

[smilie24] [shtrak] [smilie24]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   31-07-06 08:39

Аз си снимам с СЛР от доста време и от скоро имам ДСЛР. Снимам и с двата апарата като в СЛР-а винаги има зареден черно-бял филм или в редки случаи диапозитив. При положение че системата си остава същата а само носителя е различен не виждам защо трябва да има някакви промени.....а да има сега снимам цветно.

Не намирам голям смисъл в твърдението ти ГЕН поне в моя случай, но не знам как стои въпроса съпунер->ДСЛР

Автор: equinox   
Дата:   31-07-06 08:41

:)))) Иска се време за тоя ДСЛР. Иска се мислене. Не ми харесват готовите настройки и предпочитам да снимам като сам си ги нагласям. Просто не знам все още коя настройка за каква светлина се ползва. Освен това докато не смъкна снимката на компютър не мога да разбера какво съм направил. Повечето снимки излизат някакви избелени. С малко обработка стават, но се надявах, че с подобен фотоапарат не се налага обработка. И такива ми ти работи драги читателю. [smilie7]
Сега сигурно някой ще каже къде си тръгнал с тоя китовия обектив. [smilie10] За сега ми стига. Първо на него да се науча, пък по-късно има време.

Автор: Mick   
Дата:   31-07-06 09:11

хм ква тема..
ми Пинко го е казал в общи линии..
СЛР/ДСЛР/неСЛР - не са ме променили..

Според мен.. когато си с сапунерката в джоба.. си играеш с нея МНОГО по-често..експериментираш...итн..
на кафе .. на гости у приятел..съжсем непретенциозно.. къде ли не..
докато СЛР-ДСЛР -ите малко "задължават" качество.. а и не винаги са с теб...

[shtrak]
Обаче напоследък хич време на ми остава да поснимам ей така за кеф...
..искам единайсе' месеца отпуска и един -яка работа [smilie8] [ezik] [beer]

Автор: vkamenov   
Дата:   31-07-06 09:31

Много актуална за мен тема!
От няколко месеца време имам мерак да сменя Canon a 80 с нещо по -сериозно ,а не мога да се реша ДСЛР или Сони R1?!
Като си помисля ,че ще трябва да мъкна разни обективи и раница с ДСЛР ...Струва ми се ,че бъдещето на фототехниката е в миниатюризация на апарата.
От друга страна ме смущава това,че с R1 не могат да се правят сериозни макроснимки с неговите 30 см при макрото...а освен това и ISO-то почва от 160,за разлика от моят Canon с 50 ISO
Въобще то си е цяла сватба да си смениш апарата...

Автор: netizen   
Дата:   31-07-06 09:32

и при мен същата работа [smilie11] далеч по-добри неща отщраквах с Иксуса и Про1, сега с 350д нещо нямам бурни успехи [smilie22]

Автор: landstar   
Дата:   31-07-06 09:33

NAVY трябва да го дебнеш като от ДСЛР мине на сапунерка, тогава става интересно!

Дата:   31-07-06 09:37

equinox написа:

> Повечето снимки
> излизат някакви избелени. С малко обработка стават, но се
> надявах, че с подобен фотоапарат не се налага обработка.

Equinox, и аз съм с 350 и имах същите оплаквания :-) Предимно снимам в режим А и забелязах, че като намалиш експозицията на -0.5 или дори -1 и картинката изведнъж оживява. Виж дали ще ти помогне [smilie24] [smilie7]

Автор: praetorian   
Дата:   31-07-06 09:38

Ами има го тази момент с ДСЛР-ите, че с 2-3 обектива всичко става прекалено тежко, трудно за боравене, ако снимаш хора на улицата само като те видят и се изпокриват. Малко е отегчително да сменяш обективи за различини цели. Но пък възможностите са несравними. Все пак Gen, не смятам, че техниката се е отразила по някакъв начин на снимането на някого.

Автор: Otvorenia   
Дата:   31-07-06 09:52

И аз като много хора снимах навремето с СЛР, но много обичах и rangefinder камерите (телеметрични). Оставил съм си една Оли която е малка и метална като танк,СЛР-и MF и AF.
Времената се промениха и сега съм и с ДСЛР с 5-6 обектива. Скоро ще взема нещо малко и знам какво ще стане : все по малко и по малко ще използвам ДСЛР-а.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14     всички  напред  последна