Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тъпичко но да споделя
Автор: next_time   
Дата:   29-07-06 23:51

Днес снимах с канонски 85/1,2

Ами мисля си че това е моя обектив като порасна.Много ми хареса какво прави в дефокуса.Подобна мазня е точно каквото ми допада - незнам като как го оценяват експертите но на мен ми прилича на стерео картичка.

Мятам две снимки - понеже обектива е ФД е снимано с преходник с оптичен елемент така че не прииряите за качество.

https://photo-forum.net/i/401421&USER_ID=21953

https://photo-forum.net/i/401420&USER_ID=21953

Отговори на това съобщение
 Re: Тъпичко но да споделя
Автор: Wildkid   
Дата:   29-07-06 23:55

Бря, туй как странно маца......да не е от тоз оптичен елемент, или си мушил пак разни изрязаности по обектива? [ezik] [ezik] [ezik]
Честно казано ми е малко странно, не знам.....хем ми харесва, хем не знам бих ли искал всичките ми снимки да са с подобен дефокус......

Дата:   29-07-06 23:58

Ами предполагам ако се снима на по-затворена бленда ще е по различно[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: darksorrow   
Дата:   29-07-06 23:59

колко струва туй нещо?

Дата:   30-07-06 00:01

особено на Брума много ме кефи.

Дата:   30-07-06 00:02

Ами малко повече от апарата на които го закачих[smile]
Провери в ибеи - все още не е мой а и не е сигурно дали ще стане

Дата:   30-07-06 00:02

а, не, аз не съм на тая система въобще, просто ме изкефи бокето, пък и 85/1.2 е мноооооого привлекателно [beer]

Дата:   30-07-06 00:05

Прав си че на Томи е по-хубаво ,другата не ми харесва но е много интересно

Дата:   30-07-06 00:08

Цял ден се чудя дали не става да изкъртя баионета на моя апарат и да му лепна с епоксидна смола обективчето без преходник и да се изкъртя от арт снимки следващата една година.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   30-07-06 03:09

Враже Брум май е влязъл у Правата Вяра [smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak] [beer]

Автор: tekumze   
Дата:   30-07-06 03:20

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: navy   
Дата:   30-07-06 08:01

Много зле тоз оптичен елемент.
Като отчетеш, че и на 1.2 е малко мазано...
Но пък за артъ е харби.

Я десатурирай малко, изкриви и пусни плъгински боклуци и са пробвай във Видове?

Автор: Manchev   
Дата:   30-07-06 10:17

Хаха, на първата снимка и част от ухото е мазня. Според мен 1.2 не става за портрети, твърде много от лицето се губи от фокуса. Вземи си 50/1.4 и 50/1.8 Вторият пък е и много евтин.

Автор: navy   
Дата:   30-07-06 10:52

Ся, аз си мисля, че точно тези, светлосилните - са добри за портрети. Освен това е тъпо да снимаш само на отворена бленда. То ако беше така нямаше да им слагат бленда изобщо [smilie18]
85/1.2 и 50/1.4 са изключително добре рисуващи обективи. Ако търсите добър контраст и детайл при отворена... а не гледате мекотата на рисунъка - просто гледайте другаде!
Тези обективи са си хубави за целта, за която санаправени. Е, верно, това 2000 долара за автофусната версия си е изключително тъпо, сумати и хора мрънкат за това, че в един момент не си заслужава. Но ако много държиш...

Лично мен мазното на отворена 1.2 не ме притеснява, 50/1.4 дето го имам маже доста повече. И аберациите не ме притесняват.
А ще сложа някой ден 85/1.2 и няма да търся перфектното изображение, а ще гледам художествената му стойност и емоцията, която пресъздава.
Иначе си имам 100-ца макро дето къса нерви от добра картина, но с нея гаджета рядко снимам [smilie18]

Автор: Brummaker   
Дата:   30-07-06 15:42

"Освен това е тъпо да снимаш само на отворена бленда. То ако беше така нямаше да им слагат бленда изобщо ..."

Нейви, никак, ама никак не си прав [smilie6] Това, което ти дава отворената бленда няма как да си "го вземеш по друг начин" , но това, което ти взема - с повечко знания за ФШ и - без проблем е твое [smilie7] [smilie7]

Дата:   30-07-06 20:15

Враже, Бруме, велкоме при Ари Наш'тееееее[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Нейви пасти с цаца да яде - завижда че никонци имат това стъкло и пише преди второто кафе.....[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ЧЕСТИТООООООООООООООООО[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   30-07-06 20:20

Враже, мерси [beer]

ама дай да дефинираме кои са "Ваш'те" и кои са "Наш'те" :

хора, имащи апарат/и Канон и слагащи отпред оптика Канон, хора имащи апарт/и Канон слагащи отпред оптика Никон, хора имащи апарат/и Канон и слагащи отпред оптика на М42 / и другите и варианти/, или хора имащи апарат/и Канон и слагащи отпред всякакви други обективи ...

и това са само за "Ваш'те", а "Наш'те" кои са - хора имаши апарат/и Никон и слагащи оптика на Никон или обективи, които са преработени за никонския байонет [smilie3] [smilie3]

[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Автор: Mick   
Дата:   30-07-06 20:25

аре Nаште [smilie5] [ezik]
[beer] [beer]

Дата:   30-07-06 20:50

Та си мисля че ако някой има излишен такъв може да пише една цена на лични

Автор: Julius   
Дата:   30-07-06 20:56

next_time - докоснал си се до истината! [smilie5] Това е един от най-добрите Канонски обективи и е признат за времето си може би за най-добрия портретен обектив в класа си! Обектива е остър - един от най-острите обективи на Канон изобщо, НО на затворена бленда... на отворена рисува, така е направен /по-пластичен е/. В студио на бленда 11 - портретите става бетер с макро-обектив си ги снимал... но ако го сравня с Практикара на Карл Цайс, оня и на 1.8 ми дава подробности, които за да получиш при тоя трябва да затвориш поне на бленда 2!

Ако си попаднал на старата версия, то тя се движи около 200$ /линка не е точен/, докато новата скача над 600$. [smilie7]
В зависимост от състоянието разбира се... За тоя ли иде реч?

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/xhjf3866.JPG
http://www.keh.com/ProductImages/fullSize/CA06010400515.jpg

Публикацията е редактирана (30-07-06 20:59)

Дата:   30-07-06 21:03

Ами линка които си дал за стара версия е на 1,8 а аз пипнах на 1,2.

А ако имаш нещо за 600$ кажи къде да се видим утре.

Автор: Julius   
Дата:   30-07-06 21:06

[smilie18] [smilie18] [smilie18] Със здраве... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Иначе можеш да попрочетеш малко за него Тук и Тук. [smilie7]

Но забрави за ЕОС-ки тела! [smilie24] Сериозно! [smilie7]

Дата:   30-07-06 21:16

Не си прав.Ако трябва ще махна баионета на еос-а и ще залепя ФД или ако не става ще го лепна директно с епоксидна смола - гледам има едно евтино 300Д в една заложна къща.

Абе само кажи че си мераклия да се отървеш от супер запазена броика 85/1,2 ФД па аз ще го измисля.

Дата:   30-07-06 21:39

Всички у Наш'тееее [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

това убектифче копа паважа и реже мифката[smilie24]

Искам да го пипна и пробвам[smilie24]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: lubitel-art   
Дата:   30-07-06 21:53

Ако може и аз да се намеся в разговора ви . Мен също ме вълнува дали все пак ако се разглоби ФД канонския байонет ,да се намали с колкото може работната отсечка ,може и да няма съвсем безкрайност ,но да може да се ползува. Имам един ФД Канон 55/1.2 и ако може да се приспособи никак няма да е зле.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна