Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за механичен широк обектив
Автор: hidden   
Дата:   28-07-06 11:54

Такам.. айде помощ
иска ми се да си купя твърд широк обектив и понеже нямам финансовата възможност за друго се замислям за 16mm Zenitar, 20mm MIR или може би някой Flectogon 20mm или 35mm.
Интересува ме колко добре се справят горните на канонска матрица с кроп фактор, защото за флектогона съм чел доста негативни отзиви от подобно ползване. Ако можете да ми препоръчате нещо друго ще съм благодарен.
Моля давайте картинки :), за да видя за какво става дума.
[shtrak]
[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за механичен широк обектив
Автор: neuromancer   
Дата:   28-07-06 13:12

вземи който намериш, да не мислиш че се срещат често тия обективи?

Автор: Limt   
Дата:   28-07-06 14:11

Flectogon 20mm е много добър за контажур и пейзажни снимки. Ако ти трябва максимална рязкост търси обектив проектиран за дигитални камери. По-късно мога да кача тестови снимки на Flektogon20mm да видиш за какво иде реч...

Автор: Mick   
Дата:   28-07-06 17:57

hidden, спомням си че по въпроса с Flectogon-а 20mm имаше доста писано по темите..
и това на което обърнах внимание че имаше доста различни мнения относно качествата му..
разбирай - няма повтаряемост при отделните партиди..[smilie8]
нямамкакво да ти казвам че - добре е като харесаш нещо - да поснимаш и да видиш резултат.. [smilie3] [smilie24]
лично аз не съм очарован от този 20мм.. [smilie21]

Автор: neuromancer   
Дата:   28-07-06 18:28

лошото е че не знаеш на какъв ще попаднеш... пък ако е от хубавите собственика няма да го продава

Дата:   29-07-06 00:49

:) неуромансър
не проблема доколкото съм прочитал из нета и доколкото samara ме информира от личен опит е че 20мм флектогон на 2.8 ( предполагам и този на 4 ) просто не се справят особено добре на матрица с кропфактор.. и не си струва ако не си с ФФ.. благодаря ви .. но живо ме интересува инфо за другите обективи .. дано някой е имал опит и да каже [smilie24]
[beer]

Автор: ibk   
Дата:   29-07-06 00:58

Само съм чел...
Zenitar 16mm fisheye - (и аз искам такъв) :) - във форума на Пентакс в дпревю, са луди по него! ако потърсиш там, ще видиш много снимки и мнения. кропа е почти същия (1.5х на пентакс), така че, става!
Flectogon 20mm - не е от най-острите обективи, но силата му е в това, че почти няма изкривявания. Поради наличието на кроп, дигиталните ползват само централната част на обектива - т.е. изкривяванията съвсем изчезват!
за Мир нищо не съм чел.
Успех!
[beer]

Дата:   29-07-06 12:57

мерси! там не съм гледал, ще проверя !
[beer] [shtrak]

Автор: lacho   
Дата:   29-07-06 17:00

ами от няколко дни пробвам един мир 20 и ми харесва на първо четене... проблема е че още нямам време да конвертирам повече РОУ-ове за да ги разгледам в детайл...

Дата:   29-07-06 19:29

айде като имаш време покажи :)
на какво го пробваш?

Дата:   31-07-06 01:24

[smilie11]