Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Моля Ви за съвет при избора
Автор: mladkal   
Дата:   28-07-06 13:16

Здравейте!

Желая да си закупя свястна оптика за CANON. Тъй като съм още зелен и НЕврял и НЕкипял във фотографията бих ви помолил за свет при избора...
Естествено ще попитате до какви парички, но нека това си реша аз след като чуя предложенията...

Въпросната оптика ще използвам с 35mm SLR тяло. Възнамерявам да щракам, портертчета, пейзажчета и всичко, което ме кефи да щракам.

Кои са добри за пейзажи и кои за портрети...

Попишете малко не пестете информация...[smilie25]
Предварително Ви благодаря и ви пожелавам много усехи в творчески и личен аспект!!![beer]
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Моля Ви за съвет при избора
Автор: n1x0n   
Дата:   28-07-06 13:18

но нека това си реша аз след като чуя предложенията

това не е много умен подход... да не кажа че е абсолютно неуважителен към хората.

Дата:   28-07-06 13:21

съжалявам, че съм прозвучал неуважително [smilie2], което със сигурност не е признак на неуважение към участниците от форума... ще се поправя!!!

Просто желаех да кажа, че не съм решил колоко парички ще пръсна за въпросната оптика...

ИЗВИНЯВАМ СЕ!!!

Автор: n1x0n   
Дата:   28-07-06 13:30

Проблема е, че ако някой седне и отдели време за да ти даде обстоен съвет за оптика в горния клас, пък на теб бюджета ти е като за средния клас - и двамата си губите времето.

Затова е добра идея да кажеш един обектив ли искаш, два ли. Да кажеш все пак кой жанр те влече най-много та да се ориентират хората малко.

Дата:   28-07-06 13:33

:))

нека обективите бъдат два[smile]

а и двата жанра ми харесват... нямам намерение да ставам професионалист, нито да правя студио, но защо пък да не се оборудвам сравнително професионлано!?...

Автор: Стоев   
Дата:   28-07-06 20:12

След като чантата ти събира само 2 обектива - предполагам че EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS и EF 16-35mm f/2.8L USM ще ти покрият повечето от изискваният - хем пейзажче, хем портретче, хем всичко, което те кефи да щракаш [smilie5]

ЪЪЪЪ, забравих - футболни мачове кефят ли те?[smilie5] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-07-06 21:26

Стандартният комплект:

17-40/4Л
70-200/4Л

И ако ти липсва интервалът 40-70 - добавяш един твърд 50/1.8 или на 1.4 според средствата.

Струва ми се, че комплект при който съотношението качество/цена е по-добро не е измислен досега...

Това са обективи с много добро качество и със сравнително умерена цена. Т. е. най-евтините сред скъпите. А 50/1.8 е без пари направо.

Автор: WiShY   
Дата:   28-07-06 21:30

Така, а ако някой ден ти притрябва кола...просто продаваш обективите и си купуваш една [smilie18] [smilie18]
mladkal ако парите за теб не са проблем трябва да го споменеш, защото тия обективи дето ти ги изброиха (като изключим 50/1.8) най-евтиния почва от $700[smilie2] Та ако не те притесняват парите...ми по-добре си вземи и едно дигитално тяло та наистина да снимаш колкото си искаш[smilie18]

Дата:   28-07-06 21:34

Мечо[smilie24]
Аз се опитах да покрия целият диапазон дължини, че човекът търси 2 броя само, а не споменава за цената [smilie18] [beer]

Дата:   28-07-06 21:43

Стоев това ли е най-скъпия вариант, който ти дойде първо на акъла ? [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS
Price : $ 2,199.95

EF 16-35mm f/2.8L USM
Price : $ 1,399.95

Общо: $ 3599.9(и това е ако се вземе директно от USA(не включва пъни разходи и застраховки и ДДЦ или мито))[smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (28-07-06 21:49)

Автор: Prakticar   
Дата:   28-07-06 21:50

Никсъне, покойният цар Борис III обичал да казва, че обича сам да си връзва гащите.
Изслушвал е внимателно всякакви съвети, но накрая сам е вземал решение.
Така, че нашият човек , според мен, подхожда съвесем логично и отговорно. Тук сигурно ще се кажат хиляда противоречиви мнения, но решението си е лично негово. Както и последствията от избора са само за него.

Дата:   28-07-06 21:57

WiShY, парите са едната страна на въпроса, а другата е какво ще получиш срещу тях. Твърдя, че комплекта който предложих, дава най-много за похарчените пари. Ако му се виждат скъпи на човека, може да предложа и други варианти, но все пак ако фиксира сума, иначе става несериозно.

Дата:   28-07-06 21:59

PolarBear точно това казвам и аз. Аз съм съгласен, че това което даваш ти като възможност в отношение качество/цена е супер. Ама къде е комплект за $10000 примерно и къде са $1000.Определено трябва да даде някви граници. Иначе сега ще изкараме най-скъпите обективи пък да ходи да си продава апартамента[ezik]

Дата:   28-07-06 22:10

Ами като не казва много по отношение на парите, ако искаме да помогнем, остава ни съотношението качество/цена. Все пак е някаква отправна точка. А и в тона на първите постинги усещам, че му се иска на човека нещо такова...може и да греша, разбира се.

Дата:   28-07-06 22:11

PolarBear дали покрай обективите няма да мога да му пробутам и Audi-то ми [smilie18] [smilie18] [smilie18]

45-195... (са му гумите)[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (28-07-06 22:17)

Дата:   28-07-06 22:18

Уиши, аз стриктно писах според изискванията - да става за всичко, да покрива целият диапазон мераци, да са 2 обектива...

не спазих само "защо пък да не се оборудвам сравнително професионлано!?...", че там май друго ще препоръчам, ама влиза в конфликт с искането на Автора на Темата, дето не знае какво иска, но си чеше клавиатурката за да го напише....[smilie5] [beer] [beer]

Дата:   28-07-06 22:22

аз виждам мнго противоречия Стоев. Поне за мен са. Човека има СЛР тяло...лошо няма ама ако ще взима толкова скъпи обективи едно 20Д няма да му се стори скъпо[smilie5] Второ защо са му на човек, който не е професионалист толкова скъпи обективи. Той не може според мен да ги изцеди както трябва...както и да е...

Стоев а за професионално снаражение кво ще препоръчаш? питам просто от любопитство[ezik]

Дата:   28-07-06 22:42

Ами Уиши, за Ауди-то зависи от цената... :) Не че ги разбирам, срам не срам, аз карам само Опел...

А за обективите - прати ме в ъгъла да се срамувам и да се чудя за какво ли са ми на мене те (а и още много други работи) след като съм 100% любител.

Но за едно нещо категорично не си прав - за СЛР-а. Защото тези обективи работят прилично на ДСЛР и отлично на СЛР.

[smilie18]

Дата:   28-07-06 22:48

PolarBear за момента снимам с лентов. Знаеш ли аз като неопитен човек който снима с лента как се ядосвам като проявя лентата после [smilie5] Има мнго кадри на които съм се кефил че съм направил ама после като проявя и умирам щото примерно нещо съм клъцнал или нещо е на криво...Според мен в сегашното време трябва да се тръгне от ДСЛР и после ако се зарибиш на СЛР[smilie5]Аз под професионалист не разбирам човек които си изкарва хляба с това а човек който знае кво прави с камерата и обектива.[smilie5] PolarBear ела в Пловдив някой път и аз да хвана Л серия да видя кво е усещането...Аз още АФ обектив не съм хващал..има ли смисъл да говоря оше [smilie18] [smilie18] [smilie18]

( ето запетайки за целия пост че ме мързи да ги слагам сега ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,- това трябва да стигне) [smilie18]

Публикацията е редактирана (28-07-06 22:50)

Дата:   28-07-06 22:57

Уиши, човека може и да има хубаво тяло, като EOS-1V, но тогава нямаше да задава "умни" въпроси за стъкларията [smilie3]

Не забравяйте, че днес е Св. Петък [ezik] [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   28-07-06 22:57

Има смисъл, разбира се :)

Тука сега всички ще ревнат, че първо трябва на лента и чак тогава ДСЛР. Но аз мисля, че всъщност си прав. Просто нещата се променят.

Снимал съм на лента предостатъчно и съм се отказал вече - не мога да си позволя времето, което изисква.

Специално за АФ-обектива няма какво да съжаляваш. Той е улеснение, но не ти дава принципно нови възможности. Старите лентови тела имат чудесни визьори и приспособления за фокуситане в тях - оптични клинове, микрорастери, френелови лещи и какво ли не. По-зле е на по-обикновените ДСЛР-и, те не са мислени много за ръчен фокус. Вкл. напр 20Д с който снимам в момента.

ДСЛР-ите поевтиняват и май скоро ще струват колкото 2 резервоара бензин...има време да снимаш и стях. А ако се запъря към Пловдив - ще се обадя. Но засега съм извън Бг...

Дата:   28-07-06 23:07

PolarBear ми аз на лета снимам от 4-5 години ама от 6 месеца почнах да се интересувам по-интензивно. Преди го ползвах за семейния албум [smilie5] надявам се до 1 година и аз да мина на ДСЛР ама ще видим [ezik] Щъ чакам с [beer]

Стоев ти май сам си отговори...А да..бях забравил че е петък днес[smilie18]

Дата:   28-07-06 23:12

60 литров резервоар х 1.9 евро литъра(на запад последно си спомням такива цени) = 114 евро х 2 = 228 евро...ееее чак толкова няма да поевтинеят..да кажем 5 резервоара[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-07-06 23:17

Да...лоша работа. Зарибиш ли се, няма отърване. Ако не вярваш, питай поне още 2-3 хиляди форумци...

Не се плаши от СтоеФФ, той е малко фанатик, ама не е опасен. Ще го вземем и него...

Не че в Пд няма фтографи от които да видиш и научиш много, ама аз познавам само двама от тях лично, единият още не се е обзавел с ДСЛР, а за другия не ми се приказва - може да те насочи по кривия път - изповядва никонианската ерес...(жалко, щото е добър фотограф и много свестен човек).

Дата:   28-07-06 23:25

PolarBear аз да си призная напоследък освен 10Д сънувам и д70 [smilie5] Ама не си падам по малко пласмасови апарати...а на никон апаратите дето ме кефят как ги чувствам са мнго пари [smilie5] Ми аз в ПЛД не контактувам мнго с форумците щото все не ми остава време да дойда в срядите..а и като отида там със зенита(който се счупи на скоро) вече практика и шъ ме гледат като изкопаемо[smilie5]

А за учене ор фотографите..и там се искат пари..а и време и желание от тяхна страна...

Публикацията е редактирана (28-07-06 23:26)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна