Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Църквите на България
Автор: kiprida   
Дата:   28-07-06 22:08

Аз съм новобранец във форума.Църките са ми слабост. На една малка част от тях участвах във възстановявяне и построяването на нови куполи - в Пампорово, Смолян, Елин Пелин,Арбанаси,Несебър,София
Възможно ли е,да съберем в един албум всички църкви и параклиси в Балгария с техните имена?
А може и да има такъв албум!

Отговори на това съобщение
 Re: Църквите на България
Автор: gecata   
Дата:   28-07-06 22:16

Чудесна тема , на която да се посветиш и да довършат внуците ти:)

Автор: boyko   
Дата:   28-07-06 22:17

Аз наскоро завърших със снимките на почти всички църкви, параклиси и оброци в Пернишка област. Смея да твърдя че съм заснел около 98% от всички такива обекти в този район - от руини до съвсем ново строителство. Бих продължил да снимам и в други райони, ако имам подходящ информиран водач,какъвто ме съпровождаше през тези около 20 дни снимки.

Публикацията е редактирана (28-07-06 22:27)

Автор: gorbi   
Дата:   28-07-06 22:22

и аз имах идея преди да снимам всички църкви в България.... може да се комбинираме нещо...... [smilie3]

Автор: ecobo   
Дата:   28-07-06 22:23

Огромен мат'рял - не е за сам човек....

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-07-06 22:25

Добра е идеята.
И аз имам много материал по въпроса, бих качил снимки от нашите църкви, манастири и свети места.
В някои манастири съм срещал табели със забрана за снимки - с "проф." апарати или въобще, и още по-странни забрани.
Все пак снимки имам и от тези места [smilie3]
Храмовете не са ничия бащиния или собственост - те са на хората и за хората и връзката им с Бога.

За [smilie24] идеята.
Добре е освен снимки да се допълва и с текст. За тези места има какво да се каже, имат интересна история...освен общонаписаната [smilie3]

Дата:   28-07-06 22:27

К'ви снимки трябват - инсайд или аутсайд?
Мога да помогна с района около Жеравна, Сливен, Котел, Ямбол...

Автор: nsirakov   
Дата:   28-07-06 22:28

имам една от червената църква с текст обяснителен към нея...

Автор: kiprida   
Дата:   28-07-06 22:30

И аз мисля че не е за сам човек.Само в района на село Момчиловци има над 40 параклиса.

Дата:   28-07-06 22:32

Не че не може и сам, ама много време и мангизи ще глътне подобно начинание...

Автор: PolarBear   
Дата:   28-07-06 22:35

[smilie24]

В момента имам сравнително малко материал по темата, защото последните години живях извън Бг, но ако се организираме, бих се включил и през август ще съм у нас, а от Нова година - надявам се за постоянно...

Автор: ilia_dm   
Дата:   28-07-06 23:00

Идеята е много интересна.Много историци са писали по въпроса,включително и снимков материал, но има църкви още за откриване ,за снимане и подреждане в каталог или подобно.В тази връзка предлагам ако е възможно администраторите на сайта да отделят "пространство",където да се събират материали,а времето ще покаже как :каталог,календар,картички ...

Автор: ksuhorukov   
Дата:   29-07-06 09:30

Ecobo, ти от кой край си че баш в тоя район можеш да помогнеш. Ако си падаш скитник знаеш ли какви китни местенца знам на едно село съвсем близо до Котел...

Дата:   29-07-06 09:57

ksuhorukov, от Жеравна съм [smilie5]
Медвен го знам - там съм прекарвал всичките си ваканции, при баба и дядо. След малко заминавам за там - днес в Медвен има събор.

Публикацията е редактирана (29-07-06 09:59)

Дата:   29-07-06 10:14

Ей....браво. Вярно че последната събота на Юли винаги има събор. Я разкрий баба и дядо...да не се окажем рода. Че майка ме от Медвен.

Автор: PiToMeN   
Дата:   29-07-06 10:59

А интересувате ли се от манастири, имам доста интересни материали за Българските Манастири на един диск ?

Автор: apov   
Дата:   29-07-06 11:36

Напълно съм съгласен с ilia_dm, но без "пространство" където могат да се събират снимките е неосъществима.
Идеята е много добра[smilie24] и ще е жалко ако си остане, като една от многото теми във форума.

Автор: Тед   
Дата:   29-07-06 11:37

Подкрепям идеята.
Най-добре да се районираме. То само около и в Пловдив е маса нещо.

Дата:   29-07-06 11:39

apov с един sms на стойнсот 2.40 получаваш 2GB в Дата.БГ - пращаш още един - стават 4GB. Аз така правя като ми трябва място. В крайна сметка 2.40 лв с ДДС не са толкова много, а получаваш дори и търсачка + 2GB галерия специално за снимки + 2GB забравих за какво вече, та стават общо 6 само с първия смс :)

Дата:   29-07-06 11:47

И аз подкрепям идеята, като мога да помогна в района около Пловдив (близкия район)както и по черноморието около Бургас.

Дата:   29-07-06 11:48

Тед, аз съм от Плодвив и в момента точно имам доста свободно време, в града и около селата не ми е проблем да заснема всичко. + няколко манастира в покрайнините на Родопите /Св. Георги, Козма и Дамян и т.н. - малки, но много красиви манастири/, църквите са лесна работа.

Ако ще почваме, казвайте! Ако сме по повече хора от един град, можем да работим в екип.

Автор: apov   
Дата:   29-07-06 11:50

PiToMeN не мисля, че си разбрал смисъла на темата. Това са снимки, които според мен ще са интересни за много хора и не само в България.

Дата:   29-07-06 11:52

В такъв случай става по-сложно, международен хостинг е по-скъпичък и се плаща абонамент на година. Пфу [smilie8]

Автор: misho   
Дата:   29-07-06 12:00

apov не е никак лошо да има такъв албум дори са мо за БГ да е в началото. Бих се включил с удоволствие, макар и с любителски снимки!

Дата:   29-07-06 12:48

Организация трябва. Дайте първо да видим кой с какво може да помогне и къде. Как точно ще се работи, да уеднаквим чисто технически работите си. Кой с какво ще участва и къде, по-опитните да се комбинират с по-назадналите[smilie10] и да действаме. Но това е бавна работа и няма да стане за седмица две...

първа  назад  1     всички  напред  последна