Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Апарата или фотографа - кой е виновен? ;)
Автор: pipia   
Дата:   28-07-06 16:47

Здравейте!
Можете ли да ми дадете съвет как да разбера дали апаратът ми вече иска да се разделим или аз с времето ставам все по-несръчна, че с него правим от лоши по-лоши снимки?

Отговори на това съобщение
 Re: Апарата или фотографа - кой е виновен? ;)
Автор: graphic   
Дата:   28-07-06 16:48

ми покажи снимки де, профила ти е празен

Автор: stoyan_5   
Дата:   28-07-06 16:48

Покажи снимките!

Автор: sasi   
Дата:   28-07-06 16:49

и двете може би

Публикацията е редактирана (28-07-06 16:49)

Автор: Стоев   
Дата:   28-07-06 16:50

Купи си Никон - 200% хапарат и изтегли ъпгрейда за ЗАУ последна версия от http://zau.bg[smilie5] [beer]

Дата:   28-07-06 16:51

Ей сега ще ги кача ...

Дата:   28-07-06 17:11

Каквото можах, качих за днес - как ви изглежда?

Дата:   28-07-06 17:13

Разхищение на филм - толкова вода и грам патка няма вътре...[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-07-06 17:14

Е, добре се справя апарат4ето ти

Дата:   28-07-06 17:17

Много са неясни, балансът на световете е смахнат... исках да кача още малко, за да илюстрирам с тях това, което ме смущава, но съм достигнала "дневния си лимит" :( - с две думи - на много снимки слага цвят, нямащ нищо общо с реалния, експозицията съще е далече от истината и е склонен към прекалена сатурация на произволно избрани от него цветове - да не говорим за липсата на фокус в .. 70% от случаите :(

Автор: ukk   
Дата:   28-07-06 17:23

метеорологичните условия ша да са проблема - дъждовно време == сънливо и удрямано => малка скорост и размазано :-))

Дата:   28-07-06 17:24

Ще трябва май да потърпя до утре, за да приведа нови доказателства - само с тези съм си голословна, ясно е ;)

Автор: navy   
Дата:   28-07-06 17:25

Пипиа, инсталирай си задапаратно устройство, виж коя беше последната версия по торентите...

Автор: rosentushev   
Дата:   28-07-06 17:28

С какво снимаш?

Автор: vladomatev   
Дата:   28-07-06 17:32

Е кажи какъв ти Хапарата поне!

Автор: laodzin   
Дата:   28-07-06 17:34

Баба ми казваше: апаратът винаги е виновен, никога фотографа.
Фотографът не може да мисли за двама, нали е един, а апаратът не мисли или мисли по-малко от фотографа. Фотографът е винаги по-умен от апарата, следователно вината е винаги в по-глупавия. (изключение правят фотографите по-глупави от апаратите си, има ги, познават се)
Когато една снимка не стане, то за това е виновен единствено апаратът, защото не е разбрал мисълта на господаря си и не я изпълнил. Не бързайте обаче да си сменяте апаратите, те също подлежат на обучение, трябва да им се говори и да им се повтаря, казват повторението е майка на знанието. Правете една снимка толкова пъти, докато апаратчето ви се научи да я прави (експонира) правилно, същото се отнася до композиция, цвят форма и др.
Един ден, апаратът ви така ще задобрее, че вие само трябва да му натискате копчето. Някой апарати като Канон и Никон имат още от раждането си запаметени знания (30-10 000 кадъра) Те се водят по-умни от останалите, но да не забравяме, че не са по-умни от нас и могат също да грешат. Никога не ги бийте, защото боя им въздейства пагубно, забравят и започват и да не снимат. Иска се много говорене и правилната психология. А, като казах психология, се сещам, че мога и да спомена, че някой си водят апаратите на психиатър, на запад стана мода и прозвището "домашен психолог на дигитални и аналогови фотоапарати", "психиатрична клиника за фотоапарати", също така се намира и литература като "апарата и неговото подсъзнание", и т.н.

Автор: ibex   
Дата:   28-07-06 17:34

ако е Канон 5Д ти си си виновна [smilie5] [smilie18]

Публикацията е редактирана (28-07-06 17:34)

Дата:   28-07-06 17:46

Той е Olympus C-1000 L
А аз съм търпелива ... и понеже, laodzin, диагностиката ми куца, поради липса на знания, затова реших да се допитам до вас. Иначе, моят педагогически подход към него определено се основава на Любов и Постоянство - щом не е болничко, горкото, заедно Ще можем повече ;)
благодаря ;)

Автор: ibex   
Дата:   28-07-06 17:51

OLYMPUS Camedia C-1000L (D-500L in US) -1997. 1/2-inch 1024 x 768 pixel CCD. ISO 180. 3X zoom 50mm to 150mm f/2.8 lens. Shutter 1/4 to 1/10,000 second. The D-500L and 600L were the first non-SLR digital cameras to have TTL (through-the-lens) viewfinders.

Егати скоростта вкарта тоя апарат [smilie10]

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_d500l.asp

Публикацията е редактирана (28-07-06 17:53)

Дата:   28-07-06 21:37

navy написа:

> Пипиа, инсталирай си задапаратно устройство, виж коя беше
> последната версия по торентите...
Нейви, стига с този нелицензиран софтуер бе, пират такъв [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Нека дърпа от официалният сайт[smilie3] [shtrak] [beer]

Дата:   28-07-06 21:43

Привет! Мерси за съвета! ... какво е задапаратно устройство и какво се прави?

Автор: navy   
Дата:   28-07-06 21:45

С него правиш най-рейтинговите снимки във фото форум-а!
Ставаш автор на месеца за отрицателно време..

Ама е малко... скъпичък [smilie7]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-07-06 22:17

Ако искаш да покажеш снимки, ползвай фотозоната - там няма ограничения. Линк към нея има в лявото поле на началната страница и на страниците на албума.

Апаратчето може и да е за пенсия вече, но за едно нещо става със сигурност - за настройка и ъпгрейд на задапаратното устройство (ЗАУ). И когато ЗАУ-то достигне капацитет, който надвишава възможностите на апарата, покупката на нов е напълно обоснована. Та така.

[shtrak]

Дата:   28-07-06 22:23

Аз още мигам на парцали за това пълно с вълшебни свойства ЗАУ - и google не помогна - моля, дайте инфо?

Автор: PolarBear   
Дата:   28-07-06 22:30

Какво се прави ли? Четат се книги и статии. прочетеното се упражнява на практика. разглеждат се албуми с фотографии. Лека-полека се трупат технически познания и умения и се изгражда визия. Питат се колеги - колкото по-конкретен е въпросът, толкова е по-голям шансът за добри отговори. И така...докато или се досетиш, кое е това ЗАУ, или дори и да не се досетиш, започнеш да снимаш все по-добре...

[smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна