Автор: J0R0
Дата: 25-08-04 10:26
Емммо вече не е фоторедактор на популярното списание "Одисей". Обръщението "господин Фоторедактор" вече е обидно за него. Защото към него вече трябва да се обръщаме с "господин Заместник-главен редактор"!
И както се полага в такива случаи, ето една кратка биографична справка за човека:
2001 - попада на личния ми сайт http://georgy.hit.bg и си казва, брех, как снимат хората, що не мога и аз така!
2002 - вече влиза плахо в клуб фотография на дир-а, но не смее да показва снимки, щото вижда с какво качество са, не се престрешава да вземе участие в първите ни изложби, само гледа какво правят батковците и каките и се учи
09.2003 - прави първи плахи опити да заснеме обекти на Фотоваканцията, но работата със светлината още не му се отдава, снима едни фенки качени на варел "Тексако", но ги снима срещу слънцето и те излизат като черни силуети. Няма нито една снимка, класирана на втория тур.
11.2003 - упражнява се да снима и качва снимките си на този сайт, в резултат на напътствията от другарчетата толкова надобрява, че взима наградата на журито в първия конкурс на Самсунг.
11.2003 - Снимките му на изложбата толкова впечатляват ръководството на сп. "Одисей", че го поканват за фоторедактор
12.2003 - Хитрецът веднага прави от списанието партньор на този сайт, което му осигурява реклама на изданието и достъп до една огромна база данни със снимки и интересни автори.
12.2003-08.2004 - благодарение на снимките и статиите на клубарите от сайта списанието става най-интересното и четено списание за туризъм и пътешествия в България.
06.2004 - Фотографска академия го отличава с бронзов медал на 5-ия Национален преглед на фотографското изкуство в България (както и мен впрочем, което доказва високата компетентност от страна на журито)
07.2004 - Списанието получава международна награда за фотоилюстрация.
08.2004 - в последния брой излиза една зашеметяваща статия за Египет с уникални снимки. Списанието се разграбва от сергиите за часове. Печатницата не може да смогне с допечатките. Издателите не могат да си обяснят какво става и приписват заслугите на Емммо, повишават го в длъжност зам-главен редактор!
Е, както казва народът, хайде - тая година зам-главен на "Одисей", догодина главен на "Нейшънъл Джиографик"!!!
ПП. Сори за простотиите, ама голем махмурлук ме гони от снощи!
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (25-08-04 11:52)
|
|