Автор: Wildkid
Дата: 25-07-06 16:33
То за можене - може.....но трябва да се ангажират хора, това е цялата работа. Предполагам ще има желаещи. Не искам да се наемам с обещания от чуждо име или пък с реклама на тоя и оня, но майка ми от дълги години се занимава с авторско право - главно в сферата на музиката, но не само, така че евентуално би могла да е от помощ (има опит в колективното управление на права в музиката, въпреки че то при фотографията е по-неприложимо). Аз също завършвам право в момента и имам поглед върху интелектуалната собственост, въпреки че съм по-запознат с индустриалната (търговски марки), но и с авторско право имам мземане-даване. Проблема е,
че все пак още не съм завършил, но до края на годината (живот и здраве) се надявам и това да стане. Та поемам ангажимента да говоря с майка ми дали може да помогне с нещо в тая посока, стига да има сериозни желаещи тук - мисълта ми е евентуално една среща на някаква част от форумците (и най-вече тия, които си изкарват хляба с фотография плюс някои от екипа на сайта) на която да се уточнят някакви детайли относно това, което искате/искаме да направим. Доколкото знам тук има и доста колеги-юристи, които предполагам също биха се включили. Ако сте навити (най-вече хората от сайта) - напишете ми едно лично съобщение или мейлче, освен писането в темата, а аз ще говоря с майка ми дали би помогнала.
|
|