Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pentax ist DL
Автор: eli_mm   
Дата:   24-07-06 23:25

Здравейте :) реших да отделя малко повече пари и да си взема Pentax ist DL с китовия му обектив , кажете какво мислите за този апарат и за съшите пари може ли да се вземе нещо по-добро. Става въпрос за около 500 $ . Благодаря много ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax ist DL
Автор: turin   
Дата:   24-07-06 23:46

апаратът е супер, обективът не е лош за начало.
винаги има какво по-по-най да си вземеш, така че ако можеш да грабнеш пентакса, взимай!! това е моят съвет

след това обективи за пентакс - на байонет К и по-старички, но добри на резба м42 има много и са много по-евтини от скъпите стъкла за същия клас на канон и никон.

направо го граби, ще го оцениш :) нали тялото не е най-важно, от значение си е и "душата" (обективите). а обективи за пентакса ще намираш и ще са ти по-евтини.

istDL-ът си е мания, аз снимам с него от около два месеца. граби направо - тая цена за тяло с кит си е супер-добра [smilie24] [beer]

Автор: Manchev   
Дата:   24-07-06 23:50

Аз също съм с ИстДл и много си го харесвам. Повечето снимки в профила ми са с него, можеш да видиш или да ме питаш ако те интересува нещо свързано с апарата. Плюсове има много-обективи, цена, компактност, добра матрица. За минуси не се сещам, може би защото нямам база за сравнение. Китовия обектив е супер, но бързо писва и почваш да мислиш за други. Амаа тва май важи за всички дслр-и. [smilie5]

Автор: Cristinel   
Дата:   24-07-06 23:55

Ист ДЛ е прекрасен апарат!

Автор: simbon4o   
Дата:   25-07-06 00:54

вземи си и един 75-300 и си оборудван на първо време [smilie5]

Автор: Cristinel   
Дата:   25-07-06 00:56

Пласмасовия Pentax FA J 75-300mm/4.5-5.8 SMCP на Пентакс не е добър! Мек е! По добре Обектив Pentax DA 50-200mm F4-5.6 ED!

Публикацията е редактирана (25-07-06 09:08)

Автор: rolla   
Дата:   25-07-06 02:09

И аз съм с този апарат и съм много доволен.Взех го с double zoom kit 18-55 + 75-300 и от дългия зум не се оплаквам.Пък и ми излезе около 200лв с гаранция 2год.Мек е на най-отворена диафрагма (4.5-5.8) на 8 и нагоре е екстра.С фокуса понякога имам проблем обаче.Иначе тялото е е**си яката машинка.Нямам много снимки в профила с него щото го взех скоро,мисля последните 7-8 само.
Cristinel,за DA 50-200 ли говориш?Той не е ли също пластмасов?Иначе като качество верно пребива моя 75-300:))Но пък е и по скъп

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   25-07-06 10:55

Аз снимах около 300 кадъра с итс дл ама не ме убеди. Трябва да се ръчка постоянно по менютата за основни настройки, а и фокуса бяга на широко отворени бленди.

Който иска фокус си взима никон

За парите си е наискина добър апарат, а и обективите....ама те са ти го казали по-нагоре

Автор: rolla   
Дата:   25-07-06 17:48

P_A_D_D_G написа:
... а и фокуса
> бяга на широко отворени бленди.
>

Как така бяга на широко отворени бленди?За автофокуса ли говориш или за потвърждаването при ръчен фокус?Автофокуса не работи ли винаги на широко отворена диафрагма и я свива преди да снима?Потвърждаването при мене работи безотказно дори при светлинни условия от рода на 1600АСА;f/1.8;1/8s;
Скоро се опитах да направя някакъв тест за back и front focus,Джъмбо мисля беше дал линк с един ПДФ.Ми..ко да кажа,като чуя сигнала и натисна спусъка кове точно на "This text should be perfectly in fokus".
Автофокуса на дългия зум 75-300 е кофти както казах по горе.Когато примерно гониш някоя птица със следящия фокус ,изтърве ли я се връща обратно до най-близко и после пак на ново до безкрайност и...птицата избегала,много е тъпо това,верно.Добре че не съм фен да снимам птици.Иначе при други движещи се обекти ,когато обаче зад тях има някаква текстура(примерно къщи автомобили или нещо такова) а не само небе,тогава си фокусира добре.

Автор: bobihot   
Дата:   26-07-06 01:48

Ako може си вземи ДС

Автор: aleksandr   
Дата:   27-07-06 11:35

Смятам, че всичко, казано по-горе е вярно. Ще добавя, че го намирам кротък, удобен и красив. При мен, обаче се появи един дребен проблем: отлепи се гумата на дръжката през втория месец. Залепих я с каноконлит и сега не мърда.Малко му се развали фасонът отдясно. Почиствам го само с чист медицински спирт както всички останали преди него. Да добавя и нещо добро. Работи прилично безшумно и на най високите чувствителности, а за за слабосветлосилните обективи, които повечето от нас купуват си има значение.
Така, че за тия пари - взимай и успех!
Аз вече минах 7000 кадъра.

първа  назад  1     всички  напред  последна