Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Критика
Автор: zheleff   
Дата:   21-07-06 23:15

Забелязах, че на 99% от снимките във рейтингите коментарите са от рода "Супер", "харесва ми" и т.н. Няма една критика /или са прекалено малко/. Дайте ми линк към сайт с жестока критика. Този се е првърнал в комсомолско събрание.

Отговори на това съобщение
 Re: Критика
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-07-06 23:18

Във времената на големите гонения Критиката беше жестоко преследвана, изобличавана, качвана на клада, линчувана.
Тя беше заличена.
Настъпиха времената на благоденствието и всеобщото доволство [smilie5] [beer]

Автор: boni   
Дата:   21-07-06 23:19

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=14844

Автор: Nabis   
Дата:   21-07-06 23:20

[smilie24]

Автор: cerebrum   
Дата:   21-07-06 23:24

Това което прави наистина лошо впечатление са коментарите. Най-често срещаните коемнтари са - "!!!", Супер, ДА!, Злато бла бла. Ако някой ще пише коментар, да напише това и това ми харесва, това не ми харесва итн. А не да сложиш коментар, само за да ти се забележи юзара и евентуално някой да ти разгледа снимките после. Разбира се, не обвинявам никого, просто прави лошо впечатление.

Автор: darksorrow   
Дата:   21-07-06 23:30

церебрум - като видиш снимка, в която няма НИЩО, защо ти е да пишеш 10 реда критика за тоя дет' духа?

виж, ако снимката е по някакъв начин забележителна, но има какво да се желае - тогава е интересно.

Автор: ogimag   
Дата:   21-07-06 23:31

Ами крайно време е да се направи отстрани да има списък с гласувалите. Гласуваш си и не пишеш "!!!, Супер, ДА!, Злато бла бла...". Пък който иска да си гледа от там кой му е гласувал и да си му връща гласове ако иска.

Автор: Manchev   
Дата:   21-07-06 23:35

Сори, че не пиша много по темата, но като стана дума за Критика искам да питам Бони какво трябва да направя, за да се сложи моя снимка в Критика? Наистина от коментарите по снимките не мога да науча грешките си в дадена снимка и понякога ми се иска да видя какво ще ми кажат в "Критика"

Дата:   21-07-06 23:41

дарк сороу, а защо снимка която има 2000 рейтинг има същите коментари:) или другия вариант е снимка, която има много недостатъци по обработка, заснемане итн, коментара е - не ми харесва. Кво ми дреме, че някой ен я харесва, да каже кво не харесва, това ме интересува мене. Не говоря за мен лично, а разглеждайки снимки като цяло, това просто дразни. Ще кажеш, че като ме дразни да не гледам, това го знам:)

Автор: zheleff   
Дата:   21-07-06 23:41

Да бе boni, има градивна критика, ама тя е прекалено ограничена в сръвнение с кухите хвалебствия на бозата

Дата:   21-07-06 23:48

не, аз не че не съм съгласен с теб - просто ти показах едната страна на медала - през моята гледна точка....

за критиката и аз съм що-годе на твое мнение. тук има няколко човека, които критикуват страхотно - много точно и ясно, но за съжаление доста рядко виждам техни коментари..

Автор: boni   
Дата:   21-07-06 23:49

Много пъти съм казвал - не чакайте някой да ви учи и да ви показва грешките, защото има хиляди начинаещи и много малко хора които биха могли да дадат смислена критика. Няма такъв човек който да седне днес и да напише 50 задълбочени коментара на 50 различни снимки, като повечето неща ще се повтарят. Да не говорим че има и такива самаряни, които пишат и дават насоки с удоволствие, но като им се озъбят 5-6 дръвника и те си казват "абе защо да се хабя" и се отказват.. Гледайте и се учете от тези които са по-напреднали.[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   21-07-06 23:53

бе защо да се хабя...[smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Дата:   21-07-06 23:56

Не знам това спам ли е, реклама ли е, но понеже видях, че и други пействат снимки, ще приложа пресен пример.

https://photo-forum.net/i/395764&CATEGORY_ID=7

Ето за този абсурд говоря. Да кажеш, че една снимка има супер обработка и да видиш тия жици. Нищо лично срещу автора, другите и снимки са страхотни, и повече няма да коментирам по тази тема.

Дата:   21-07-06 23:59

обработката кърти миФки и лепи плочки. [smilie24] [smilie24] [smilie18]

дори не съм видял на кого е, де, дано не се засегне [shtrak]

Дата:   22-07-06 00:03

в интерес на истината много се изненадах точно от това разкритие. На всеки се случва да има несполучлива снимка или обработка, ама за мен, коментарите на снимката къртят мивки и лепят плочки.

Автор: Cristinel   
Дата:   22-07-06 00:05

Яяяя дайте малко критика на тая:
https://photo-forum.net/i/395788&USER_ID=28238
Дали Бони ще я трийне???[smilie18]

Публикацията е редактирана (22-07-06 00:10)

Дата:   22-07-06 00:07

(въздържа се)

Дата:   22-07-06 00:09

Стоев, от въздържание се е стигнало до тук:) и от угодничество разбира се.

Автор: Plakia   
Дата:   22-07-06 03:18

[smilie24] за мазохизма...

Автор: midtone   
Дата:   22-07-06 21:57

@cerebrum
Хм, прав си за жиците, много бодат очите. Композицията е слаба, не води до никъде. Обработката, имитираща постпроцесинг компенсира доста от недостатъците обаче.
Въпросът е има ли смисъл да изтъкваш слабите страни на една снимка? Обикновено автора просто се засяга... Не е ли по-добре да наблягаш на добрите страни?
Иначе съм съгласен, че коментарите заприличаха на комсомолско събрание.

Автор: Marillion   
Дата:   22-07-06 22:34

Писах коментари като луд в продължение на 2-3 седмици. Резултатите бяха повече от отчайващи. Получавах злобни коментари под снимките си, лични бележки от сорта: (цитирам): "haha q se gramni be haha", "kav e problema be zlobar". Както и доста положителни: "mersi za komentarite Marillion;)" ... просто няма угодия на хората.
Гледам в разни чужди сайтове и там си има опция, чрез която пускаш снимката само за критика (1 на седмица, ако достигнеш определено ниво в сайта) без гласувания. Там хора, подбрани от администраторите дават мнения и е доста интересно. Но хората, които искат критика, трябва да се се доказали поне малко в областта на фотографията. Кой ще си играе да коментира снимки, които за нищо не стават.
Тук повечето, които ревът за критика на снимките си го правят с цел привличане на внимание и чесане на самолюбие. Ако искаш да научиш нещо за фотографията не е това начина. Истината е в четене и гледане на снимки, след това експериментиране с фотоапарата и най-накрая пускаш в нета. Качването на снимки във фотографски сайт е далеч по-отговорна работа от качване на снимки във фото банка или друг подобен сайт. Малко хора го разбират...

Замислете се какво вие можете да дадете на сайта и какво можете да получите. Ако смятате, че някой, който ще напише 2-3 реда под снимката ще ви научи на нещо - дълбоко се лъжете.
От прекараното време тук и заниманията ми с фотография разбрах едно, че фотографията не е само снимане (респективно натискане на бутона) - тя е чувство, идея и начин на изразяване.

Дата:   23-07-06 20:32

мидтоун, не съм искал да засегна автора, той е светлинни години пред мене. Исках да наблегна на коментарите към снимката. Снимката е супер, обработката е лоша, и как всички казват че точно обработката е супер. Това не е единичен случай, всеки коментира, за да привлече внимание към себе си, няма градивна критика. Снимките ми са лоши, окей, като никой не е написал къде съм сгрешил аз какво печеля.
Марилион, ти примерно си написал в инфото си, че искаш градивна критика, мисля че си прав. Ама заради няколко негативни коментара към теб, не се отказвай и ти да го правиш към другите снимки.

Дата:   23-07-06 20:53

пипа си такумара замислено [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: muha-palamarka   
Дата:   23-07-06 22:56

Здравейте!!! Аз съм изтерзания автор [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна