Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HELP! Какво остана от колата ми
Автор: J0R0   
Дата:   23-08-04 10:21

След снощната буря, голям клон от дървото пред нас се стовари върху колата ми и вижте какво стана.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/cjmw1473.JPG
http://www.photo-forum.net/joro/temp/buria2.jpg

Предното и задното стъкло са счупени, а покрива е сплескан.
Закарах колата в гаража на Сас, че на улицата съвсем не върви да я оставя в тоя вид.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/qnlv3409.JPG
http://www.photo-forum.net/joro/temp/buria4.jpg

А трябваще след 3-4 дни да заминавам на море :((((
Ако някой знае сервиз в София, където могат да оправят тая ламарина и да сложат стъкла за ден-два, нека да казва....
Лошото в случая е, че не е и застрахована.
Един комшия ми вика да съдя общината заради кестена, щото той бил писал официални писма на общината да го изсекат, че бил вече много голям и опасен, пък те не били взели мерки. Ама на мен ми се струва доста съмнително начинание. Струва ми се, че равноправието в България между физически и юридически лица е само на книга и няма съд, който да осъди държавна институция в полза на гражданин.

Отговори на това съобщение
 Re: HELP! Какво остана от колата ми
Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   23-08-04 10:26

съди ги!!!
при предишната голяма буря в квартала, точно до американското консулство падна огромно дърво и смаза 3 коли, едната май беше на шефката на Капитал...

гледай за кво става дума: http://bulphoto.com/event.php?eid=1713

Автор: TheMadMan   
Дата:   23-08-04 10:29

[smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9]
[smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Лелелеее, Жоро, сви ми се сърцето, пфуууууууу

За сервиз не се сещам [smilie2], но съм сигурен, че ще се обадят други потребители на сайта дето ще ти препоръчат такъв.

Добре, че не си бил в колата - ламарините се оправят [smilie2]

Мисля, че идеята на този твой съсед е добра, има право човека, щом е писал писма и не са били взети мерки. Можело е и човек да убие този клон ......

Успехи от мен [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   23-08-04 10:29

За колата - сори. Ама прилича на скутер!
За стъкла - автостъкла Кобра.
За сервиз - в Овча купел знам един, дето ми харесва как работи. Абе ще ти звънна по телефона в офиса.
За общината - съд до дупка!

Автор: boni   
Дата:   23-08-04 11:17

А,щом има и писма написани ,направо съд !
Обаче е добре да имаш и протокол за щетите за тази цел

Автор: J0R0   
Дата:   23-08-04 11:20

Ами аз се обаждах в КАТ и те отказаха да дойдат, казаха, че това не било ПТП и не ги интересувало.

Автор: msld   
Дата:   23-08-04 11:21

az snimah naskoro podobna kola,no nishto ne mu platiha na choveka...

http://www.segabg.com/16082004/p0020005.asp

Автор: zar   
Дата:   23-08-04 11:25

на КАТ няма смисъл да се обаждаш, направо в полицията, ама ако ще ги съдиш не се надявай на голям успех...
най-добре си е застраховката, на мен така зимата вятъра в сливен събори мазилка от блока и ми строши задния джам, добре че имам пълно каско...

Автор: Laf   
Дата:   23-08-04 11:33

Ако искаш да те карам към морето, ако не я оправиш до тогава. И аз отивам на фото фиеста и сигурно ще съм сам.

Автор: nk   
Дата:   23-08-04 11:38

joro - да не те отчайвам, но качествена тенекеджийска работа не може да се свърши за толкова малко време... ако някой се съгласи да ти направи колата за два дни не очаквай кай знае какво... дори само стъклата да ти сменят ще ти кажат, че е хубаво един ден да не я караш, за да изсъхне лепилото... [smilie2]

Автор: Tateos   
Дата:   23-08-04 11:56

Ах - много гадно!
В София е цял кошмар да си правиш колата. Налагало ми се е за един калник - оставиха си ръцете а и ми взеха като за пребоядисване на цялата кола.

За стъклата е прав Асахи
АВТОСTЪКЛА - КОБРА
Телефон: (02) 395 134
e-mail: autoglas@techno-link.com

Тези също продават евтино и са вносители, но имам адреса само във Варна - питай ги за софийски офис:
Мустанг, ЕТ
Телефон / факс: 225755

За общината - ако ти се занимава - нека полицията да ти направи протокол за щетите, вземи копия от писмата с входящите номера на комшията и се посъветвай с някой приятел адвокат.
Лукчето не беше ли? Не може да няма и други - да пишат за съвет.

Автор: nology   
Дата:   23-08-04 13:12

[smilie9] [smilie9] много кофти работа!
може да се оправи но наистина за 1,2 дена е трудно,дано колонките да не са криви(поне не се вижда да са криви),но само изправяне,кит,шприц и боядисване е около 3 дена(за всеки слой по 1 ден),и после за стъклата да изсъхне лепилото сигурно 1 ден.И това е мисля най бързото ако е възможно.

Автор: magnet   
Дата:   23-08-04 17:05

признай си веднага - това със фотошопа ли го направи???[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   23-08-04 17:16

Ц, не е с фотошоп.

Автор: solo5   
Дата:   23-08-04 19:58

И ад да споделя нещо, пък вие си направете изводи:
Преди 3 години на лекции по "Основи на Правото" даскала ни сподели следната история:
Действието се развива в Бургас, до Транспортната къща на ул. "Александровска" № 116. Както всички знаят има много засадени дървета на преклонна възраст на самата улица. Някаква възрастна жена влизала да си купи карта в Транспортната къща когато точно в този момент на главата и се стоварила огромна циментова саксия. Самата Транспортна къща (на БургасБус) се намира на партерно помещение в жилищен блок, в който си живеят хора. Самата сграда е проектирана така, че всяка тераса има по 2 огромни циментови саксии. В този ден имало силна буря и клоните на едно дърво съборили едната саксия върху бедната жена. Жената била буквално смазана и починала на място. Близките на жената завели дело срещу собствениците на апартамента. Но собствениците наели много способен адвокат, който направил наел експерти и след направената експертиза доказал, че вината е на общината, коато трябвало всяка година да изрязва старите клони и да поддържа короните на дърветата. Експертите измерили размерите на короните и стигнали до заключението, че короните не били изрязвани поне от 3 години. Съдът оневинил собствениците на жилището, а близките на починалата въз основа на това подали вече иск към общината. Преподавателят така и не знаеше какво е станало тогава, но много вероятно е общината да е загубила делото.
Знам, че твоята история е малко по-различна защото няма пострадал човек, но според мен си напълно в правото си и имаш основание да съдиш общината.

Дата:   23-08-04 20:15

абе съденето на общината според мен е ала-бала, клонът е паднал при буря, вятъра го е съборил, няма значение какво е дървото, води се природно бедствие, това само застраховка го покрива, в германия преди няколко седмици също имаше много такива случаи, никой нищо не поема, само ако имаш застраховка... да не говорим, за големите наводнения преди 2 години, специялно за дрезден се оказа, че е виновна общината защото е преместила коритото на реката, ама какво от това, който нямаше застраховка гори, е отпуснаха някакви средства ама бяха смешни...

Автор: solo5   
Дата:   23-08-04 20:32

Не е така
Прочети 1-но по-нагоре

Дата:   23-08-04 21:01

така е
това са съвсем различни неща... а ако не се лъжа кестените са под закрилата на закона и това може допълнително да усложни нещата...
в твоя случай пада саксия, там може да се търси вина, ама това за това, че вятарът е съборил клон кого ще виниш??? тоя където е посадил дървото ли???

Автор: papi   
Дата:   23-08-04 22:57

ako nikoi syd v bylgariq ne vzeme merki napravo podai jalba sre6tu bylgariq v haga ili strasburg,dosta bylgari sa osydili dyrjavata ni v tezi mejdunarodni sydili6ta

Автор: stoevmobile   
Дата:   23-08-04 23:16

JORO, пий една студена вода и тръгвай по мъките, или сменяй колата. Друго няма да помогне.
Успех при избора на новата!

Хммм..
Автор: Radina   
Дата:   24-08-04 23:17

Знам че никак не ти е до смях, но понякога и той разведрява....

Значи първо избираш един топъл ден, за да не простинеш от течението!

Товариш багажа в колата и тръгваш към Варна -има тук едни майстори, имаме си и море, имаме и фото-агитка готина! ...[smilie3]

Та ... докато ти си се плацикаш на морето и правиш "щряк-щряк"...колата ти ще е готова... и лепилото на стъклата ще изсъхне и всичко докато си тръгнеш обатно! [smilie3] [smilie3] [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна