Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 НОВО Предложение
Автор: solo5   
Дата:   22-08-04 19:05

Предлагам снимките да имат допълнително разделение по апарат, с който са снимани и модел на апарата.
Това е възможно, ако всеки напише в специално поле с какъв модел апарат е снимал снимката.
Така, ако някой го интересува как снима определен модел апарат влиза в галерията за съответната марка
и оттам в галерията на съответния модел.
Така няма да се пита непрекъснато:
"Еди кой си апарат прави ли хубави снимки" и
"Хайде някой да ми прати на мейла"
В сайта има над 1400 регистрирани потребители. Всеки снима с някакъв апарат.
Но ако искам да видя някоя снимка с определен модел, трябва да разчитам на случайността да попадна на такава снимка,
а да се прави постинг с такава тема е тъпо
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: НОВО Предложение
Автор: stoevmobile   
Дата:   22-08-04 19:13

solo5,
не пропускай и задапаратното устройство!
[beer]

Дата:   22-08-04 19:22

така е [smilie24]
но като има повече снимки ще може да се направи някакъв извод [beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   22-08-04 19:50

solo ne stava... i ste ti kaja zashto ..... 99% ot snimkite sa minali Photoshop obrabotka.... predstavi si kak ste znaesh dali snimkata e hubava ot aparata ili ot obrabotka.... ako kajesh davam ti link (ako ne idi v profila mi i vij primerno snimkata na Jenata ozaglavena O, Pepi....) samo kaji i ti davam originala da vidish razlika... :)) nema nishto obshto :) s drugi avtori sme si obmeniali snimki i ima razliki golemi sashto :)

Автор: mosquito   
Дата:   22-08-04 19:52

nsirakov [smilie24]

Дата:   22-08-04 19:58

ок [smilie24]
може и да сте прави [beer]

Автор: TPECHAT   
Дата:   22-08-04 20:00

a taka, nema dalavera [smilie23]
inache ima smisyl ot edna druga statistika pone za tia deto gi interesuvat to4kite.
da ti pishe referera, demek otkyde chovekyt deto ti e glasuval za snimkata otkyde e stignal do neq - ot profila, ot dadena direktoria, ot reiting ili direktno.
e to tva v procenti, shtot i bez tva glasuvaneto e anonimno. ama aide za nqkoia druga versia [smilie5]

Автор: spirit   
Дата:   22-08-04 20:01

mislq, che kakwoto i da se naprawi nqma da se spre pitaneto. oswen towa winagi e po-dobre da pogoworish s potrebitelq na syotwetniq model aparat, otkolkoto da gledash edinstweno snimki...

Автор: Георги   
Дата:   22-08-04 20:12

не се сърди ама не струва :)

на дпревю можеш да видиш от галериите непипани снимки ако търсиш да сравниш апарат, тука почти всичко се пипа с шопо :)

Дата:   22-08-04 20:14

Не се сърдя [smilie24]
просто ми хрумна [smilie5]
Сега като се замисля и виждам, че сте прави [beer]

Автор: TPECHAT   
Дата:   22-08-04 20:23

solo5, mnoo piesh pi4 [smilie3]

Дата:   22-08-04 20:27

TPECHAT ,
и не само той...
[beer] [beer] [beer]

Дата:   22-08-04 20:40

хе-хе "TPECHAT" - само когато се налага [smilie5]
Ама снощи се наложи доста [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   22-08-04 21:05

Абе то и днес е празник - ама де си турих "черковното календарче", че човек забравя кво празнува[beer] [beer] [beer]

Ей ГО! ПРАЗНИК!!!
Днес е Неделя след Петдесетница. Отсичане главата на св. Йоан Предтеча. Преп.Анастасий Струмишки.

И с червени букви в календара!!!

Дата:   22-08-04 21:29

Баси празника
отсичане на главата [smilie5]
ко ма напрай ве "stoevmobile"
Пробвай да празнуваш липсата на повод [beer]

Дата:   22-08-04 21:45

Баси, solo5 ,
Посипвам главата си с пепел!!!!!!
Сбърках датите - то онуй е за 29 Август!
Другата седмица ще го празнуваме, демек.[beer] [beer] [beer]
Днес е 22 Август - 12 Неделя след Петдесетница. Св. мчк. Агатоник!
Добре, че ме поправи - щяхме да празнуваме предварително[beer]
Пусто немам скенер в къщи!
Ама ти нямаш ли си "Православен календар" ????
Хайде, Наздраве за св.Агатоник!!!
[beer] [beer] [beer]

Дата:   22-08-04 21:49

Бе имам някъде на файл за 2004г ама не го поглеждам [smilie5]

Автор: cristo   
Дата:   22-08-04 22:05

solo5
EXIF се вика на това което искаш, ама върши работа има само при дигиталките - те си записват в снимката доста инфо

Аз като се интересувам някоя снимка с какъв апарат е правена (и кой с какво снима [smile] ) си свалям снимката, отварям я с IrfanView и чета EXIF-а. При тези които снимат с лентови това обаче на става - там пише само Photoshop или (рядко) друга програма. Но все пак е нещо.

Искам в тази връзка да призова хората тук да не трият EXIF-а към снимките си, защото някои го правят.
И наистина ще е много добре в инфото под снимките ("от автора" дето пише) да написват с какъв апарат са снимали (ако няма EXIF), с каква оптика, филтри и друго каквото се сещат - наистина ще е полезно за начинаещите, въпреки последващите корекции, които се правят с Photoshop-а.

Дата:   22-08-04 22:20

"cristo" изтегли някоя моя снимка и виж EXIF файла [smilie5] (снимам с Самсунг В50)
Трия EXIF файла за да намаля обема на снимката [beer]

Автор: TheMadMan   
Дата:   23-08-04 10:13

Според мен е леко безмислено, щото това значи автоматично поле и за модел апарат - примерно, може да се взима това инфо и от EXIF-а, но е нужна работа на админа за това и то сериозна. Отделяне на време.

Хехехехе, аз ще взема Canon 1Ds и ще снимам пепелник и салатата на масата и какво ? [smilie5] [smilie7] Това е апарат дето струва 8000$ и снимайки горните сценки ще сътворя визуален боклук, каша. Може и с апарат за 800$ или мнооого по-малко пари да се сътвори чуден кадър.

Няма значение от апарата, т.е. има до някъде, след това е изключително, ама много изключително на задапаратното устройство - Фотографа.

Много големи фотографи, пример е Бресон (само ръчен фокус, един, два твърди обектива), са снимали с апарати дето днес като абсолютна стойнст ще струват сигурно 100$ и като функционални възможности отстъпват на съвременните апарати ...

[shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (23-08-04 10:34)

Автор: terminator   
Дата:   23-08-04 10:28

Аааа, не така nsirakov, от всичките мои качени снимки тук на сайта само 3-4 са минали през Photoshop-а и то за леки корекции в нивата [smilie6] Това прави само 2.87% [smilie18]

Автор: nsirakov   
Дата:   23-08-04 11:34

терминатор - аз затова казах 99%
ти си в останалият 1% :) от авторите ;)

Автор: Prakticar   
Дата:   23-08-04 14:10

TheMadMan, що се отнася до апарата на Бресон, я опитай да купиш телеметрична лайка за $100 и ако успееш свиркай да ида и аз да си напазарувам. Иначе съм напълно съгласен с теб.

Автор: cristo   
Дата:   23-08-04 15:13

А бе TheMadMan, прав си за задапаратното устройство, но нищо не пречи на начинаещите като мен да се образоват косвено и за това какви апарати и каква оптика използват онези, с добри разработени задапаратни устройства, разбираш? [smile]
И като види начинаещият убийствена снимка с апарат за 600-800 лв, ще си каже "Аааа значи не всичко е пари". (забележка-много пари, че и 800 не са малко)
А после като види някоя по-специална снимка направена DSLR и упоменати параматрите, ще знае до къде се простират възможностите на евтините апарати и оптика. Ако всичко беше само акъл фирмите за фото техника щяха да са фалирали.

Аз даже бях повдигнал тема за филтрите - какво пречи на автора да напише: обектив твърд обектив 1.8, бленда, скорост, еди какъв си филтър - нали тук трябва да е място за обмяна на опит!

първа  назад  1     всички  напред  последна