Автор: s_l
Дата: 13-07-06 19:32
Здравейте! От известно време машината ми е задръстена от снимки, а архива доста объркан. Като се има предвид, че някои DVD-та се разпознават чак след 3тия опит, взех да мисля за някакво адекватно решение. Не ми се занимава да архивирам на прогнилата медия - CD/DVD/BlueRay..a и достъпа до файловете не ме задоволява. Реших да направя файлов сървър за снимки, като идеята е да има търсене по ключови думи, дати и др.. Ако има разбирачи сред вас и искат да ми помогнат, ето въпросите:
1. Достатъчно сигурен ли е Raid Level 5 за архив, като се има предвид, че друго копие на информацията, не смятам да правя. Скалируемостта също е условие.
2. Има дъна, които имат вграден Райд. По-голямата част от сметките на Level 5 се изпълняват от процесора на машината и реално Райда е софтуерен. Това проблем ли е за сигурността, като се има предвид, че говорим за сървърно дъно, на фирмата Supermicro с интелски райд контролер? Другата версия е това Half length /low profile SATA II RAID Controller
3. Ако успея да сглобя сървъра, каква ОС ще ми препоръчате? За момента мисля за Win 2003 Server. Има ли готов софтуер който да става за мрежово каталогизиране и търсене по критерий?
|
|