Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Отваряне на Фото
Автор: pitast   
Дата:   14-07-06 13:16

Здравейте,
Искам да си отворя Фото макар че не разбирам нищо но виждам бизнес потенцияла . Аз съм икономист и за мен не е важно какъв е бизнеса стига да има пазар за него. Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете със съвети. Имам няколко въпроса за начало:

1.Гледам, че повечето Фотота са на Кодак. Това фирмени ли са, или са на франчайз, или са си независими но с реклами на Кодак?
2. Какво оборудване ми трябва? Ново или може и втора употреба? предимства и недостатъци?Колко струва?
3. Какви консумативи се използат? откъде се доставят?
4.Какви услуги могат да се предлагат?
5. Има ли къде човек да премине основен курс за работа с оборудването и запознаване със самата работа
6. Има ли къде да се получи допълнителна информация? професионални сайтове, ръководства, и др.
Много ви благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: Отваряне на Фото
Автор: Тед   
Дата:   14-07-06 13:18

"Те" вече те възприемат като конкурент и нищо няма да ти кажат.

Най-много да прочетеш забавни отметки.

Дата:   14-07-06 13:21

Аз нямам предвид Фото с фотограф а квартално фото където човек си дава любителските снимки да се промият и цялата работа се варши от машините. Ет защо не мисля, че трябва да ме приемат като конкурент.

Автор: landstar   
Дата:   14-07-06 13:22

Бизнес потенциал няма, проучил съм го.
За набутване и комат хляб - може,
бизнес е силно казано.

Дата:   14-07-06 13:26

Защо мислиш, че няма бизнес потенциял. Дай малко аргументи.
Аз си мисля, че човек си промива снимките или в квартала където живее или в центъра като отива на работа. Някъде да му е на път. При положение, че в моя квартал няма си мисля, че ще има хляб, застото на мен сега единствената ми алтернатива е да си промивам снимките в центъра.

Автор: PLAGIATO   
Дата:   14-07-06 13:30

аргументи

1 фото`та има на всяка крачка
2 с навлизането на цифровата фотография все повече хора си гледан снимките на компа. копирането върху хартия е спорадично.

единствената бизнес пролука която виждам аз е качествено и евтино сканиране на диапозитиви!

Автор: n1x0n   
Дата:   14-07-06 13:31

Ключова дума : "оборот"

Автор: kadar   
Дата:   14-07-06 13:34

Ако искаш фотото ти да е както си трябва, смисъл да има смисъл да го правиш и да се изхранваш от него приготви си за старт 100 000 Евро , двама/поне/ души които са мераклии да работят и да се развиват в тая посока, въоражи се с търпение/поне 2 години/ и СТАРТ !!!

А и да не забравя най-важното :
Трябва да си спец в тая работа/че и голям даже/, защото е обществена тайна че МЕРЦЕДЕС е супер кола но.............тя сама не може са върви !!!
Ще се наложи някой и да я кара...!

Успех колега...........!!!

И ако всичко е ОК да не забравиш да почерпиш [beer] [beer] [beer]

Дата:   14-07-06 13:36

Според мен ще мине доста време докато дигиталните снимки изместят хартиените. Виж че видеокасетите още се намират макар и колко години след дисковете. Иначе как ще покажеш на бабата внучето. Дори тези, които имат дигитални фотоапарати пак си вадят после в голяма степен снимките на хартия.
Иначе до аргумента, че фото ма на всяка крачка ами тоцхно при нас няма и аз затожа съм се ориентирал, макар че не разбирам от проевяване на снимки. Ако нямаше кафе щях да открия кафе примерно.

Автор: fotografinq   
Дата:   14-07-06 13:39

това петъчен хумор ли е [smilie7] ..ми да се включа и аз :Търся си шеф ама такъв с който да работя, а не само да минава и да ме пита защо е малък оборота /когато е голям забравя да задава въпроси/няма да се представям достатъчно мисля ме познават във Варна,който се интересува да пита колеги.

Автор: navy   
Дата:   14-07-06 13:39

Питащ, ти живееш в миналия век [smilie18]

Освен това лично аз на цифрова техника си изкарвам много по качествено и евтино снимките, отколкото на автоматичните фото боклуци [smilie18]

Автор: zed   
Дата:   14-07-06 13:40

1.Snimkite ne se promivat, a se kopirat.
Promivkata e za drugo.....
2.Potncial se pishe po drug nachin.
3.Rabotata ne se varshi samo ot mashinite.
SLEDOVATELNO,ako ne razbirash nishto, se hvani s tova ot koeto razbirash.
[shtrak]

Дата:   14-07-06 13:40

Не вярвам кварталните фотота да са с 100 000 ево инвестиция, а аз не съм манияк и не ме интересува толкова качеството а рентабилността. така че не ми трябва мерцедес а един опел върши работа.
Повече ще ми помогнеш ако кажеш за това толкова за оноава еди колко си това ще ти трябва отколкото хоп трябват ти 100 000 евро

Автор: navy   
Дата:   14-07-06 13:42

Я не обиждай Опел [smilie19]

Автор: fotografinq   
Дата:   14-07-06 13:43

Navy,остави човека да се набута с някоя друга машина да има какво да му раждясва в мазата.[cool]

Автор: n1x0n   
Дата:   14-07-06 13:43

Абе приятелю, дошъл си да питаш за нещо което хич не ти е ясно, нито като пазар, нито като организация, нито като технология, че и след това се сърдиш защо отговорите не те устройват.

До момента ти отговориха поне 2-ма човека на които тази работа им е до болка позната. Съвета ми е, спри да се правиш на икономист и ги послушай!

Дата:   14-07-06 13:51

Kam n1x0n i zed
Moje bi ne se izrazih pravilno no az fotograf ne iskam da stavam. Ne moje da me ubedite che 20g momichentsa koito mi vadiat snimkite vav fototo im e triabvalo poveche ot 1-2 mesetsa za da se nauchat.
I poneje sam jivial dosta godinki otvad Okenia da se opitam da razesnia nesto, koeot v BG ne se shvasta oste. Shansa edin restorant, koito se upravliava ot dobar manager, koito si e nael dobar gotvach da e pechelivsh e dosta po-goliam ot varinata edin izkljuchitelen gotvach da reshi da si otvori restoranta. Primer filma Coctail s Tom Cruise. Tam edin izkljuchitelen barman falira zastoto ne razbiral nisto ot zastrahovki, etc. Primera e malko naiven ama nadiavam se che ste shvanali ideiata mi.

Автор: huger   
Дата:   14-07-06 13:55

"квартално фото където човек си дава любителските снимки да се промият и цялата работа се варши от машините."[smilie18] [smilie18] [smilie18]
"Искам да си отворя Фото макар че не разбирам нищо но виждам бизнес потенцияла . "
Нали си икономист човек,по добре се хвани на нещо,което е в твоята област,и аз искам да стана финансов ревизор или главен счетоводител на БНБ,ама...[smilie7] [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   14-07-06 13:56

pitast [smile]

1993г. Отдавна мина.

Преди 13 години.

Тогава който и да отвореше фото -печелеше !

Днес е друго.

Днес е време за затваряне на фото.

Това че си икономист е добре ,но това че не разбираш от фотография е много зле...

Упоритоста не може да ти помогне да върнеш времето назад...

Днес аз съм доволен че навреме усетих накъде отиват нещата и не потънах както много колеги.

Човек каквото си направи и ГОСПОД не може да му го направи...

Автор: huger   
Дата:   14-07-06 13:58

Ne moje da me ubedite che 20g momichentsa koito mi vadiat snimkite vav fototo im e triabvalo poveche ot 1-2 mesetsa za da se nauchat.[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
много як петъчен хумор[smilie7]

Автор: japanese   
Дата:   14-07-06 13:59

nai interesnoto e kak go vigdash tozi "potencial " sled kato ne ti e iasno nisto ..?

Автор: aperture   
Дата:   14-07-06 13:59

Питащ, не ги слушай, те нищо не разбират. Направи си фото, много е гот, няма друга такава работа, но имай в предвид че това е сезонна работа, сега хората се женят, ходят на море и има работа, но зимата е гърч и то big time. Друго нещо важно...нема такъф филм "ами то фотото е малко може и с по-стар минилаб" в началото хората ще влизат случайно, ама като видят, че снимките не стават - bye, bye. Ако си фен и 50000Е не те стряска като сума - си готов.
Добре дошъл на борда.
И още нещо, като не ти тръгне, не си мисли че като подбиеш цените хората ще хукнат към теб. Който има пари и си прави труда да се разходи до фотото/2 пъти/ иска качество. Който нема - си ги гледа накомпютъра на 15"монитор.[smilie3]

Автор: pmartinov   
Дата:   14-07-06 14:07

" а аз не съм манияк и не ме интересува толкова качеството а рентабилността".

[smile]

Хората се интересуват от качеството и цената, а не от твоите сметки...[smilie3]

Автор: kadar   
Дата:   14-07-06 14:09

Виждам че си заинтересуван приятелю , затова пиши ми какво по точно те интересува и съм насреща !
Ето ти мейл за въпросите ти :
info@fotokadar.com

Автор: asahi   
Дата:   14-07-06 14:09

Заеби.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна