Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към разбирщите от видеокамери ?
Автор: fvm   
Дата:   13-07-06 11:03

Здравейте, наскоро един мой приятел ме помоли да му купя видеокамера. Въпросът е, че сме ограничени с 800лв. Понеже не съм много на ти с камерите моля някои да ми даде съвет дали е възможнода се вместим в тази цена. Като към нея да върви всичко... 1ГБкарта калъвка и т.н., зна4и всичко общо 800лв,но апарата да си е сравнително добър ???

Понеже тои не разбира нищо нито от видео камери нито от фотоапарати... просто иска синът му да снима клипчета по свадби... а те са 1-2 пъти в годинта... аз се чудя дали в този случай да не му препоръчам Някой фотоапарат... за тези пари мойе да се купи Цанон А610, който е перфектен като снимки а и клипчетата му са на досто добро ниво...

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към разбирщите от видеокамери ?
Автор: rosentushev   
Дата:   13-07-06 11:18

Я първо се разберете какво търсите и тогава питай![smilie18] [smilie18] [smilie18]
Фотоапарат - прави снимки!
Видеокамера - снима филми и клипове!
Всякакви други уж комбинирани устройства са пълна глупост. Имам и двете и слава богу! [smilie24]

[beer]

Иначе Nescafe предлагат 3в1"изключително добра комбинация"![smilie5]

Автор: plamen_kirov   
Дата:   13-07-06 11:39

И аз, както rosentushev имам и двете :-) Правил съм ,снимки, с видеокамерата, резултатът е по-лош отколкото снимка с мобилен телефон. Пък и да се инвестира в нещо,което ще се ползва 1-2 пъти годишно си е разточителство [smile]
За 800лв може да се вземе що годе прилична камерка + фотоапарат като за начинаещи [shtrak]

Дата:   13-07-06 12:03

Re6enieto e vzeto... iskame video kamera !!!

4akam preporaki !

Публикацията е редактирана (13-07-06 12:14)

Дата:   13-07-06 12:38

Iskam da pitam o6te i na kakva rezoliociq sepravqt klipovete pri tozi klas video kameri... za6toto ima razli4ni parametri v harakteristikite im... 800 000 pixels, koeto neznam kak da go talkuvam ???

Автор: tochnia   
Дата:   13-07-06 14:26

Не е вярно че камерите правят по-лоши снимки от GSM. Някои правят и само 640х480 де.. Но има и GSM-и които правят и снимки с малка резолючия.
Но ето една снимка от видеокамера Sony от вчера:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/jsyz3030.JPG
http://photo-zona.net/images/user19893/album2126/preview/DSC00063.JPG

[smilie24]

Дата:   13-07-06 16:55

http://www.technopolis.bg/scatf.php?id=55&f=3701

Виж тези модели. Защо JVC? Много дълго е за обяснение. Аз от две години съм с JVC GR-D73Е.
Нямам никакви забележки, а и както написах по-горе плюсовете на JVC пред другите модели са много. Апропо модела който имам също прави нелоши снимки, но за целта използвам фотоапарат и за това нямам мостри[smilie25]

Автор: pilence_74   
Дата:   13-07-06 17:31

След като вече твърдо сте взели решение само за видоекамера, задачата става по-лесна, поне откъм вмъкването в цената. За тази сума може да купите съвсем прилична мини-ДВ камера, даже мисля, че вече има ДВД модели, макар аз да не ги препоръчвам. Трябва да добавя, че приложените в комплекта носители за памет винаги ще са с малък капацитет, както и батериите, така че твоят приятел ще трябва отделно да си купи 1GB носител + допълнителна батерия, ако наистина ще иска да снима на сватби. Всъщност като няма да набляга на снимките, за какво му е голяма карта?! По-добре да си купи статив. Чантичката също е отделно. Така паричките малко намаляват!

Общо взето съветът ми е предварително да погледнеш в нета характеристиките на някои модели в БГ, след това отиваш в някой голям техно магазин и почваш да пробваш избраните модели – така най-ясно ще си проличат разликите. Наблюдавай за бързина на фокуса и вариото, цветово предаване, не на последно място, дали е удобно оперирането с нея. Хубаво е ако има оптичен стабилизатор, но в този ценови сегмент – едва ли. Също така, може би е хубаво да се оринетирате към някой от бестселърите, защото – това е лично мое мнение, ако един продукт не е хубав, той не би бил толкова популярен при продажби.

Аз лично съм любител на Сони, но сигурна съм, че има страхотни модели на Панасоник, JVC и Канон, които също си заслужават. Виж не бих купила нещо различно от гореизброените, обаче.

Резолюция от 800 000 пиксела е напълно достатъчна за видеото. Все пак е хубаво да има малко повече пиксели, защото те се използват от дигиталния стабилизатор на картината. За снимки обаче да забрави!Освен на открито в ярък слънчев ден, или ако си носи прожектор в стаята! [smilie18]

Ето ти и линк към един страшен руски сайт със сравнения между различни модели камери от различни класове.
http://www.videomax.ru/tests/

Ривюта и оценки можеш да намериш и в Amazon и други такива сайтове.

Успех с избора! На мен ми трябваше 1 месец всекидневно проучване, чак сънувах видеокамери нощем [smilie18]

Пп: Като цяло наистина повечето видеокамери не правят хубави снимки, но някои по-скъпи модели предлагат добро съчетание между камера и фото за любители. Моята например е 3,1 МП, с вградена светкавица и прави страхотни снимки за семейния албум! [shtrak]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/zkfq6103.JPG
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=2588005

Публикацията е редактирана (13-07-06 17:42)

Автор: landstar   
Дата:   13-07-06 17:39

Абселютно - хапарат! Аз така преди доста години си купих видеокамери Сони. Снимах 5-6 сватби на приятели. Ала-бала - снимаш 30-40 минути, от тях остава 20 мин. редакция. Толкоз пари за нищо! По-добре апарат дето снима и клипове при 30 фпс.

Автор: hose   
Дата:   13-07-06 18:57

за тези пари не можете да купите добра камера
със сигурност няма да е 3ССД
аз съм снимал с любителска JVC - не е лоша но резолюцията е много ниска, като цяло е студена картинката, и ми направи впечатление че режима 16 по 9 нещо не е толкова - после като го пуснеш на ТВ разтяга

до колкото знам - или поне съм гледал на пазара в нашата китна страна, любителска камера с 3ССД имат само Панасоник, и този модел препоръчах на баща ми - не е лоша, но наистина снимките които прави са потрес, при все че е 3 МгПиксела
но този панасоник е над 1000 лв.
ДВД камерите според мен са супер решение за хора които после няма да монтират - снимат и веднага гледат на ТВ-то
но ако ще се монтира меко казано не го препоръчвам
това е което мога да споделя от моя опит
а в тази цена да влиза калъфка, памет и т.н. - мисля че е невъзможно
вече започнаха да навлизат и ХД камерите в любителската практика - гледах вече една на Сони, но тя е над 2000лв.
хайде успех

Автор: solo5   
Дата:   13-07-06 21:42

добра mini DV камера Sony може да се вземе за тия пари [smilie24]
... и пак повтарям - Sony [smilie24] [beer]

Дата:   13-07-06 22:02

Соло5 кажи коя е камерата и за какви характеристики става въпрос...???

Не е много ясно така какво имаш предвид. Аз до колкото разбрах имаш предвид някоя камера която ще снима на 1024-768,и ще прави 800лв. при това с 1Гб памер и калъвка ???

Дата:   14-07-06 00:55

Е малко е уливащо за тия пари да искаш чак такива работи.. След една година може би.. А може и сега да има ама от някоя третокласна марка [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: bobihot   
Дата:   14-07-06 02:22

Добре, де- защо не пог;еднеш следните модели:
PANASONIC NV-GS37EP-S цена с ДДС: 699.00 лв. код: 09019240
-ДИГИТАЛНА ВИДЕОКАМЕРА
-ФОРМАТ MINI DV
-800 000 ПИКСЕЛА (1/6"CCD)
-30 X ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
-1000 Х ДИГИТАЛНО ПРИБЛИЖЕНИЕ
-ЦИФРОВ СТАБИЛИЗАТОР НА КАРТИНАТА
-ЕРГОНОМИЧЕН ДЖОЙСТИК
-ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
-2,5 "LCD ДИСПЛЕЙ
-DV И USB 2.0 (HI-SPEED)ТЕРМИНАЛИ
-480 ГР.С БАТЕРИЯ
-LI-ION БАТЕРИЯ + ЗАРЯДНО УСТРОЙСТВО

http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09019240
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00000358
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09019239

Дата:   14-07-06 10:40

Е точно тази е изключителен прът! Играл съм си с такава. Повтарям JVC, Сони имат доста недостатъци: черно бял визьор, липсват бутони и мажеш с пръсти по дисплея, а като се прецака нещо сменяш дисплея, вместо само копчето! Нямат вградено осветление!

Дата:   14-07-06 11:11

Така ли? Има Sony-та със цветни визьори и то много добри![smilie24]
А освен това всички модели на Sony имат инфрачервен излъчвател, и съответно режим на снимане при нулева осветеност! [smilie7]
Освен това touchscreen-a си е удоволствие [smilie5]

Дата:   14-07-06 13:48

До колкото си спомням, имаше ограничения в парите![smilie5] За тези пари Сони с цветен визьор на МУК![ezik] Второ за всички камери пише че снимат при 0 лукса осветление и какво?!?-пълен провал на картината![smilie10] Осветление е необходимооо!!! Всеки който е снимал с видеокамера го знае. А що касае touchscreen-a това е въпрос на естетика в края на краищата, ако не го притесняват отпечатъците по дисплея ОК[smilie18]
В тази ценова листа просто няма по-добра марка от JVC![beer]

Автор: Insight   
Дата:   14-07-06 14:35

И аз имам JVC GR-D73Е от около година и работи много добре. Забележките, които имам едва ли има видеокамера която да ги няма в този ценови клас .. а те са:

абсолютно неизболзваем цифров зуум, и трагично качество като фотоапарат... ама аз не го използвам и без това. Мисля че и от стабилизатора на изображението, който се води че има, може още да се иска, но за тез пари ....

Автор: hose   
Дата:   14-07-06 16:40

solo5- да нямаш предвид на старо?!?!?

а за това с инфрачервения излъчвател - не ми е напълно ясно за какво е но после мисля че съм го виждал на монтаж как свети в червилото на една актриса - все още не съм сигурен дали е това но просто няма какво друго да е - и много кофти стои да ви кажа- то не точно свети а отблясва едно такова
както и да е

а за цветните визьори и т.н мисля че навлизате в ненужни подробности - все пак човека не е професионален опреатор

Дата:   14-07-06 17:59

Искам да ви питам относно стабилизацията в този ценови клас. Знам, че тя не е оптична ? В този случай възниква въпроса дали е използваемо голямото оптично приближение на тези видео камери ? 25 оптичен зоом промерно ?

Другото, което ми е интересно е на какъв принцип се съхранява информацията ? на СД карти или на СД устроуства ?

Вчера си пуснахме едно клипче на Канон А610 на телевизора.. не изглеждаше никак зле... аз пак започнах да се чудя какво да вземем... имайки предвид, че и видео камерата не може винаги да се взима когато излизаш с приятели... а и снимките им са кофти... примерно на купон без достатъчно осветление или нощем по улиците ???

Дата:   14-07-06 18:12

При повече от 12-14х оптичен зум, без статив си за никъде, или после гледайки филма ще хванеш МОРСКА БОЛЕСТ![smilie18] [smilie18] [smilie18]
Информациятя се записва на miniDV касети, а после със записа правиш каквото си искаш и го съхраняваш на каквато искаш медия.[smilie25]

Ма ти май въобще не си наясно със себе си и с това какво искаш![smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (14-07-06 18:14)

Дата:   14-07-06 20:03

Росене искам да ти кажа, че съм достатъчно наясно със себе си...

Другото, което е нали знаеш поговорката 10 пъти мери и 1 път режи !!!

Мерси за компетентните ти постинги все пак.

Покупката не е за мен. Въпроса е, че съм в много неизгодна ситуация... просто аз трябва да реша от какво има нужда друг човек.

Публикацията е редактирана (14-07-06 20:06)

Дата:   14-07-06 20:11

Щом е такава работата, сори![smilie5] Каквото и да купиш , все няма да са доволни след време, така че, не си го забивай![beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна