Автор: access
Дата: 12-07-06 15:50
За Иракли топици има много форуми. Аз обаче се чудя какво му спасявате след като строежите са спряни от доста време. А и ако е резерват то нека е такъв - не съм чувал да може да се слагат палатки в резерват, да се пали огън и т.н. Да, знам го номера с отсам реката, оттам реката. Всеки които е минавал през Иракли (или където и да по по-дивите места) след края на септември знае колко боклук има там и репликата "ама ние бяхме по-натам", "не е от нас" и "ние си изхвърляме боклука на тръгване" не работят - мръсно ли е след "къмпингарите" - мръсно е. Точка по въпроса. И друго по тази тема се сетих наскоро - миналата година като минах през Шабла направо ми се дорева - там че дървета са кът, кът са ама да отсечеш 3-4 годишна джанка за да си изпечеш мидите е престъпление.
Относно колата на за която споменава Стефан - да си паркираш колата до река в див район е глупаво, или просто не си печен къмпингар... То това е като да си запалиш огън на един метър от палатката - ами ако вятъра се обърне към нея или литне искра от сливовите цепеници докато си да пуснеш една вода в храстите? Еми, гори палатката - респективно колата отива в морето... Не напразно колкото си на по-диво място толкова повече опасности те дебнат и толкова повече трябва да внимаваш. Или си поемаш последствията. То за това не може да се отиде зимата по част от летните планнински маршрути.
Но, гледайки снимки от Иракли не виждам много печени кампингари - повечето са като тези от линка на vesselin - джоинта, книжки Rizla, бонга, палатка, шалте и аре на морето.
|
|