Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Спешно ми трябват съвети :-)
Автор: borissov   
Дата:   06-07-06 18:27

Тъйй! Утре ми се налага да снимам една девойка през деня на открито (в един парк и в едно гробище, бял мрамор навсякъде), за бук, и е от жизненоважно значение да се представя много, ама много добре. Забравих си рефлектора в БГ, така че мога да разчитам само на 1 брой СБ800. Тъй като никога не съм снимал навън със светкавица (аз нали си обичам натюр), ми е спек - приемам съвети всякакви :-) Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Спешно ми трябват съвети :-)
Автор: navy   
Дата:   06-07-06 18:34

Някой друг да снима [smilie7]
Риск от излагане - 0%

Автор: Nabis   
Дата:   06-07-06 18:35

нямам търпение да видя снимки от сесията на гробището...

Автор: mystic   
Дата:   06-07-06 18:46

... ще ти кажа аз как правя .
Винаги, когато снимам навън, използвам флаш-а.
Слагам й сенника, насочвам я нагоре да допълва само, намествам си я според разстоянието на ръчен режим.
Настройвам си от апарата блендата и скоростта...
Задължително в РАВ [smilie24]

Автор: flipbeat   
Дата:   06-07-06 18:50

аз снимам с гръмотевица през цялото време.много добре се получава.обаче ще имаш проблеми особенно с този бял мрамор...ще преекспонира.на какво ще снимаш-лента,дигитално?никон?имаш ли ТТЛ кабел за да ползваш светкавицата не върху тялото?към колко часа ще е фотосесията?мога да ти помогна с което знам,но ми трябват подробности.даже съм навит да ти асистирам.ако мислиш,че мога да ти помогна потърси ме на айсикю-то довечера.

Автор: flipbeat   
Дата:   06-07-06 18:52

о,сори,не видях че не си в България...

Автор: CHUCHA   
Дата:   06-07-06 18:59

pi4, vidqh ti profila, kaji mi seriozno li misli6 4e moje da se izloji6??? ti snima6 super! you can do it!

Автор: sweti   
Дата:   06-07-06 18:59

... eto as kvo pravja (s D70/200)
ako snimash s D70 ili D200 mojesh da otkachish SB800 ot aparata ida ja dadensc na njakoi koito e v strani ot teb da ja dqrji (ili da ja slojish na stativ)). D70/200 upravljava SB800 sqs vgradenata swetkaviza i reguliraneto na moshnosta na flash-a se izwqrshva ot aparata.. ako na vqn e dostatqchno swetlo, to az lichno bich snimal na A (ili M - iziskva poveche opit i vreme i na modela obiknovenno mu pisva :). Ako e tqmno preporachvam M i chrez probvane da se naluchka blenda/skorost. Pri M otzad obiknovenno ostava tqmno. Pri vsecki sluchai bich probval i bon-sa (bjalata kapachka na SB-800 de) za po moko osvetlenie. Idejata za RAW ja podkrepjam 100%.
ama zashto ti tjabva izobshto flash? edin bjal charshf i dvama pomagachi vqrshat otlichna rabota :)

Автор: special_k   
Дата:   06-07-06 19:06

Пробвай с две ако имаш. Иначе нагоре, и едно рефлекторче си направи по-голямо от оригиналното на светкавицата.
/това от 50мм. нагоре, ако пуцаш с широк или две, или без/

Аз бих я накарал да потича из гробищата, и да я следя на 1/20, 1/30, 1/40... -приоритет на скорост, корекция -минус 1.5, 2.0 + насочена светкавица/при нея също корекция, но зависи от дистанцията/....ама не знам кви снимки ти трябват.

Да пием за жените и гробищата !!![beer] [smilie21]

Автор: martinv   
Дата:   06-07-06 19:23

аз не мога да дам съвет но мога да кажа "Успех"
special_k [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer]

Автор: borissov   
Дата:   06-07-06 19:26

Благодаря на всички отзовали се, ще систематизирам написаното и утре ще се възползвам :-)

Иначе ще снимам с Д200, 50/1.4 (за американски портрет), 18-70 (за цял ръст) и 70-200 (бюти). И 1 брой СБ800 (и закачена, и поверена в нежните ръчички на стилистката ми). Сега отивам да купувам кухненско фолио, че да облепя с него един картон и да си направя импровизиран рефлектор :-)

Иначе снимките са за голяма модна агенция, по тях ще преценят дали и занапред да работят с мен. Затуй не требе да се излагам хич...И не върви да я карам да тича из гробището на 1/20 :-)

Бюти шотовете и американските портрети не ме притесняват, аз нали това си правя по принцип. Ама целия ръст ще ми е сефте...

Ако на някого му хрумне още нещо, да си не трае :)

Автор: feon   
Дата:   06-07-06 19:32

http://www.dforum.de/Technik/softbox/softbox.htm

ako imash vreme mozhesh da si poigraesh s tova[smilie24]

Автор: Brummaker   
Дата:   06-07-06 19:32

Ако времето е слънчево, не ти трябва и светкавицата, но за сметка на това ЖИЗНЕНО ти трябва рефлектор. И то пак в зависимост от характера на светлината, но тъй като ще снимаш на обяд /ако правилно съм те разбрал/ си направи един "сребърен" , ако ще снимаш преди залез - "златен" [smilie3] рефлектор [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: juliyan   
Дата:   06-07-06 19:46

Az misla, 4e Brummaker vi dade nai - dobria savet!Az bih postupil to4no taka ako e hubavo vremeto .Uspeh v na4inanieto, vinagi ima purvi put [smilie24] [shtrak] p.s. Snimaite pove4e ot mhogo kadri glava ne boli,6te se spravite siguren sam imate hubavi snimki v profila si [smilie24]

Автор: bxmarkov   
Дата:   06-07-06 19:48

Ти имаш предостатъчно опит,все пак като идея за целият ръст ти предлагам да пробваш,като модела се движи бавно,посоката на движение и положението на лицето ти ще определяш в момента,пробвай заслужава си,дано слънцето да нее много силно този ден[smile] Успех[smilie24]

Автор: sweti   
Дата:   06-07-06 20:38

...i ne zabravja edin pol-filter, za mramora de, ako reflektira...
Uspeh! shte se radva da vidja njakoi kadqr ot serijata

Автор: kolov   
Дата:   06-07-06 20:55

полезно[smile] успех,дано имаш хубави облаци утре за да не се мъчиш толкова[shtrak]

Автор: icicle   
Дата:   06-07-06 21:12

баси, щом и borissov търси съвети...

[smilie8]

Успех!!!

Автор: Cristinel   
Дата:   06-07-06 21:15

Поредното доказателство за професионален подход! Човек цял живот се учи![shtrak]

Публикацията е редактирана (06-07-06 21:17)

Автор: Prakticar   
Дата:   06-07-06 22:17

А защо не изтичаш до най-близката книжарница и не си вземеш един лист бял кадастрон формат А0?

Автор: pmartinov   
Дата:   06-07-06 22:18

-1и1/3 светкавицата леко преобладава над фоновото осветление

-1и2/3 просветката е изравнена с фоновото осветление

-2 светкавицата е леко под фоновото осветление

Автор: cicomanco   
Дата:   06-07-06 22:22

аз лично бих сложил нещо от рода на паос ако се снима с директно насочена светкавица защото отражението може да не е достатъчно като интензивност.ако имаш използваи плака с опалов гръб.идеален дифузер е а се получава с фиксиране на обикновен обратим филм.млечно бяла светлина която хем е дифузна хем насочена.ако се използва и отражател ....чакаме да видим!успех!

Автор: navy   
Дата:   06-07-06 22:23

А много хора бяха против ползването на така любимата гръмотевичка [smilie7]

Автор: Brummaker   
Дата:   06-07-06 22:26

в тези условия /ако е слънчево/ гръмотевичка хич, ама хич не ти трябва [smilie7]

Автор: cicomanco   
Дата:   06-07-06 22:27

зависи...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна