Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Внос на фото оборудване от чужбина
Автор: factotum   
Дата:   03-07-06 10:20

Хаиде сега всеки да даде по едно мнение/ чалълм , опит за това как се внася фото техника от чужбина. Ако някои има някаква представа нека сподели. Лично аз искам да внеса някои не6та по пощата от US и искам да знам с какво ще се сблъскам на местна почва. Някакви идеи...

Отговори на това съобщение
 Re: Внос на фото оборудване от чужбина
Автор: neuromancer   
Дата:   03-07-06 10:42

Ще се сблъскаш с две неща -
1)вероятността да ти откраднат колета (случи ми се през пролетта) - затова изпращаш със застраховка
2)ще платиш 20% ДДС ако стойността е над $100 (не съм сигурен за точната стойност). Някои хора за да го избегнат пишат по-малка стойност, но това е "ако мине", пък и си противоречи с 1), защото стойността на която застраховаш е стойността на кочто плащаш ДДС

Като цяло, най-добре някой да ти донесе нещата в багажа си

Автор: dobkata   
Дата:   03-07-06 10:55

Ох..и аз имам същия проблем. Ще ми пращат оборудване от САЩ. Разпитах..на всичко , чиято стойносте е над 45eur се плаща ДДС+мито. Митото е 25% от декларираната стойност. Има някакъв начин при декларирането..ако се обяви като подарък или забравени вещи...много е относително, а и тези застраховка...ако няма всичко е на твоя отговорност. Ако някой знае нещо или има предложение..ще почерпя[beer]

Автор: Ficho   
Дата:   03-07-06 10:56

Аз скоро получих колетче до 100 евро може след което се плаща ДДС.Зависи кой е на гишето, Фактически пратката си минава през микническия отдел.Може да се изпрати до вътрешна минтица ако имаш някой познат да ти я освободи,съмнявам се някой да пипа ако е насочена към някоя митница независимо каква стоиност е декларирана за пратката.

Автор: svetal   
Дата:   03-07-06 11:07

всичко което декларираш над 100евро се дължат митни сборове(мито +транспорт +ддс)
ддс е 20$
ето ставки за мита на друга фотографска техника
1.цифров фотоапарат-0%
2.филмов апарат-8.6$
3.светкавици-8.3%
­ 4.батерии-12.4
5.памет-0%
6.обективи-6.7%
7.адаптери-8.4%
8.филтри-6.7%
9.стативи 8.4%

Автор: Ficho   
Дата:   03-07-06 11:14

Зависи и от тежеста на пратката до около 800 грама минава към писма и се таксува по малко.Друго,махат се всички оригинални опаковки и упътвания и може да мине като втора ръка/употреба/а самото и изпращане стрева 30 долара но пратката трябва да си е застрахована иначе може да се получи като при neuromancer .Задължително се обявява като подарък!Май беше 100 долара за митото де.

Автор: gezata   
Дата:   03-07-06 11:20

Тази тема е обсъждана толкова много пъти.Не ти ли го донесат на ръка, всичко друго е рисковано и няма сметка.Изключвам дребни неща като филтри,карти и т.н.

първа  назад  1     всички  напред  последна