Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Техники за снимане на птици
Автор: ksuhorukov   
Дата:   03-07-06 11:14

Предстои ми 15 дневна ваканция на диво местенце. Нека хората, които разбират от снимане на птици споделят своя опит и дадат акъл на младото поколение, как аджеба да се приближим до пилето и да го щракнем преди да е изхвърчало. С ФЗ 30 съм. Предварително благодаря на всички.

Стоев, ти си наред.... [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Техники за снимане на птици
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   03-07-06 11:18

Има една книга от поредицата на National Geographic точно за снимане на птици. Книжката е евтина и мн полезна [smilie24]

Автор: int_27h   
Дата:   03-07-06 11:20

ksuhorukov разгледай Нешънал географика за миналия месец, има некви луди идеи за снимане на пеликани - бяха сглобили някаква пеликаноподобна платформичка от която стърчеше един голям бял обектиф

мания [smilie5]

Автор: cicomanco   
Дата:   03-07-06 11:21

носи си въздушна пушка и телчица!после пилето изглежда като живо и не ти създава ядове.както казват в художествената академия-най-добрия модел е мъртвия...

Автор: IChertov   
Дата:   03-07-06 11:21

дзяпай по снимки из форума...
IvoZafirov пердаши пернати [ezik] [beer] [smilie21]

Автор: mickata   
Дата:   03-07-06 11:22

Тре'а ти дълга Галбица (~400mm).... или укритие... а най-добре и двете:))[smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak] [shtrak]

Дата:   03-07-06 11:22

Четох го това, наистина идеята е много добра, но иска много сериозна подготовка. Нещо "полуманиашко" дайде като идеи [smilie7]

Дата:   03-07-06 11:24

Хубаво де, укритие, но къде трябва да го поставя това укритие, от къде да знам къде ще кацне пилето, освен това, какво трабва да представлява това укритие?

Дата:   03-07-06 11:25

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: apollo   
Дата:   03-07-06 11:27

Я... къде ги GM и spiritmisho... то без тях все едно нищо не сте научили...!:-)))

Автор: cicomanco   
Дата:   03-07-06 11:31

изкарай курс за снайперисти! там правят добри камуфлажи.

Дата:   03-07-06 11:32

Обикаляш района .. гледаш къде има движение...и там в близост пльокваш укритието... разбира се стратегически...според зависи... и всичко останало е късмет и търпение[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: ivodam   
Дата:   03-07-06 11:40

Малко е сложничко, въпрос е и на техника и на подход и на късмет... общо взето, необходимо е да разполагаш с много време, да не бързаш, за предпочитане е да си сам, и след това започва един процес на изграждане на взаимоотношения с птичката, която много добре усеща, че нещо се прави с нея - и въпросът е дали ще реши, че може да ти има доверие и да ти "позира".

Имам доста птици, повечето са тук, ако искаш да хвърлиш едно око:

www.4coolpics.com/ivoto

Едно от последните неща, които ударих, е това:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/jhyl9204.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/118/v_1151825811_stork12c.jpg

https://photo-forum.net/imgs/118/v_1151825811_stork12c.jpg

Публикацията е редактирана (03-07-06 12:07)

Дата:   03-07-06 11:48

Иво... с какъв обектив си го снимал дъждосвиреца....много интересно боке се е получило[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: Ficho   
Дата:   03-07-06 11:51

Вземаш си 2-3 карти по 1 гига и резервни батерии и зарядно за батериите.И здраво стреляш.Правиш по 20-30 кадъра на пиле и това е а и най вече да се заредиш с търпение. [cool]

Автор: Julius   
Дата:   03-07-06 11:54

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/tvbm2975.JPG
http://digiscopingukbirds.homestead.com/DSLR/camerabeanbag48.jpg

Дата:   03-07-06 11:55

Фичо... го кара малко свадбарската... пуцай като откачен.... пък все може нещо да върже [smilie19] [smilie19] [smilie19] ама това също е добра стратегия[smilie24] [smilie24]

Автор: Ficho   
Дата:   03-07-06 11:58

Кото си нямам допълнителни аксесоари така се работи голямо количество малко качество. [smilie2]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   03-07-06 11:59

Ksuhorukov, гледай ся, въпроса ти е труден за отговаряне тъй като е с много подусловия[smile]
Снимането на птици си е трудна задачка по принцип, зависи къде ще снимаш. Ако е около някоя влажна зона то тогава укритието е безценно. Повечето водолюбиви птици са плашливи и не допускат близо. Ако няма да снимаш от укритие то тогава ходене му е майката. Бъди сам, разговорите и резките движения плашат птиците. Старай се максималко да се сливаш с оклността и да не вдигаш шум. Търси естествени коридори, като долове обрасли с храсталаци и дървета, окрайнити на гори, поречия, канъони и тн.
Дългия обектив е задължителен (от 300 нагоре) по-принцип, но може да имаш късмет и с панасоника. Гледай и в краката си, освен птици има и други животни, които ако си тих може да видиш.
Айде късмет.[shtrak]

Автор: ivodam   
Дата:   03-07-06 11:59

mickata: Абе снимам там, с квото дал Господ, ма точно това боке не бих казал, че много ми харесва, но се получава понякога този ефект с обективи с плитка дълбочина на резкостта, когато се снима движещ обект и ти самият си в движение. За мен по-важното в случая е, че се е получил сносен фокус върху пилето - малките пилета са трудни за фокусиране - мърдат насам-натам, подскачат, сливат се с околната среда и т.н., абе обичат да те побъркват с една дума :)

Автор: apollo   
Дата:   03-07-06 12:08

IvoZafirov ми напълни душата... само да ми се оправи пустият му крак и хващам гората...!

Автор: Viper   
Дата:   03-07-06 12:22

Аз се сдобих с една много полезна джаджа за Канона - радио спусък - колкото кутия за цигари е,с една малка антенка и с кабел се включва на мястото на жилото.Пробвал съм го от около 50 метра,работи безупречно.Интересно ще е да се остави апарата в близост до гнездо или място за захранване(ако са от грабливите)и да се щрака от разстояние.spiritmisho ми беше показал една страница със снимки,правени с такова нещо,стават невероятни! [smile] Ето една такава :)[beer] [shtrak]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/odma4745.JPG
http://img93.imageshack.us/img93/1481/4555563md7ht.jpg

Автор: PolarBear   
Дата:   03-07-06 12:30

Олеле, използване на "специални разузнавателни средства" без санкция от съда [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-07-06 12:44

Винаги обичам да ходя по планините и балкана самичък. Мислих над въпроса да си взема една мъничка камофлажна палатка, но мобилността ми ще падне с +5 :). Ще снимам край река, средностатистически планински поток на не голяма надморска височина (700м). Реката минава през каньон, гори..общо взето това е. За дребните земни животинки съм готов. Ще си закупя тази книжка за птиците. Преди минути се уредих и с жило за панасоника, който се надявам да ме устрои. Все пак уж 420мм.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   03-07-06 13:05

[smilie24] тогава

ПП: Вайпъре, реших че кадъра е твой. А и дистанционното става за тази работа, имам едно такова...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна