Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да знае....
Автор: dobkata   
Дата:   02-07-06 20:10

Един приятел ще ми праща фотоапарат с два обектива от САЩ с DHL...искам да попитам ще се наложи ли да платя мито за него..има ли начин това да се пропусне...чух, че ако се декларира като подарък или нещо друго..
Има ли начин ...Благодаря ви предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Някой да знае....
Автор: krada   
Дата:   02-07-06 20:44

Znachi beshe neshto takowa s deklarirane kato podarak ma ne moga da kaja nishto. Nai dobre dawai na niakoi poznat deto shte se pribira da ti go nosi. Az tragwam ot Atlanta kam BG na 1-wi Awgust. Inache s DHL shte te odrusat mi se struwa. Kaji mu da widi s FedEx kak e. Mojesh da kajesh che sa studentski dokumenti ako sa w kutia i togawa ne se plashta mito.

Автор: CYPER   
Дата:   02-07-06 20:46

Шансът да платиш мито и ДДС е 95%

Всичко зависи от това как е пакетирана стоката, има ли застраховка, какво пише на пакета и т.н.

Автор: imitev   
Дата:   02-07-06 20:59

Pri FedEX oбмитяват като стой та гледай...

Автор: dobkata   
Дата:   02-07-06 22:19

Е как да е опакован..предложение? Да има или да няма застраховка. Ако се декларира като документи какъв е шанса за успех...дайте предложения, моля ви...няма по кого да го прати лично[smilie11]

Автор: krada   
Дата:   02-07-06 22:57

Ami znachi predi 2 godini mi prashtaxa dokumenti ot USA w BG po fedex. Znachi ama ne biaxa samo dokumenti. Imashe watre portfolio, snimki, filtri i kakwo li ne oshte. Beshe zastraxowano za $ 100. Otiwam az na letishteto da si wzema pratkata, (s FedEx shte xodish do tam, ne dostawiat po domowete) i tam mi wikat kakwo e tfa i az wikam epa pishe che sa studentski dokumenti i te k, nishto ne platix i taka. Sled towa razbrax che sa me pitali zaradi zastraxowkata. Znachi ako ti e nad $ 100 (tolkowa mislia che beshe), moje bi shte te nakarat da platish mito. A otnostno opakowkata prost kaji da ti slojat aparata w niakfa kutia ili neshto i da napishat studentski dokumenti. Ne moga d ati dam garancia che shte stane, ma tolko znam...

Автор: 2metraninja   
Дата:   03-07-06 09:49

Опаковката да е минимална - да не е някой кашон, който побира кутиите и всички найлони и стеропори и книжки и т.н. Декларираната стойност трябва да е под 100 евро за да не плащаш ДДС, иначе мито на фотографските стоки няма. Също и трябва да имаш късмет да не го отворят в пощата като го получиш и да преценят че струва повече от декларираното, защото тогава се дава на митнически служител за оценка и колкото каже че струва, на толкова ще ти вземат ДДС. Това че ще е декларирано като подарък може да помогне да не ти го отворят, но няма да те спаси ако е с по- висока декларирана стойност или ако го оценят на повече. Чувал съм че в краен случай работи и някой лев подкуп на лелката в специалната пощенска станция, където се получават колетите от чужбина. И няма значение федекс, дхл или нормална поща - колетите минават митническа пощенска станция.

първа  назад  1     всички  напред  последна