Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Стабилизаторът на Panasonic TZ1
Автор: boni   
Дата:   28-06-06 01:03

Разучавам това апаратче в момента и определено, това което ми се набива в очи веднага е много по-добрата работа на стабилизатора в сравнение с предишните модели.
Спокойно и доста успешно си снимах на 1/15сек от ръка и 350мм...
Ето такова примерче:
https://photo-forum.net/boni/tz1-1.jpg

Дано и при 50-ката да е така...

Отговори на това съобщение
 Re: Стабилизаторът на Panasonic TZ1
Автор: CYPER   
Дата:   28-06-06 01:09

boni, много съжалявам за spam-а, но случайно пощата ти да не е задръстена? 2 мейла пратих и на 2-та не получих отговор [smilie2]

Автор: Borislav   
Дата:   28-06-06 02:17

Мисля че панасоник са заложили доста в стабилизатора, слагат го на много от моделите си и е логично да се опитват да го развиват и правят все по добър. Е то не винаги има логика в някой по нови модели в стремежа си производителя да направи нещо по добре става по зле..
Но да се надяваме при 50тицата всичко да е към по доброто [smilie3]

Автор: simbon4o   
Дата:   28-06-06 02:52

50-тицата я чакаме бая време и още я няма... Има да си чакаме. Ама аз си реших да не чакам ми да снимам [smilie5] [shtrak] 30-ката не е толко зле.

А за ТЗ-1 за да е по-добър стабилизатора по-голям ход на фиксиращата леща ли ще са направили?

Публикацията е редактирана (28-06-06 03:02)

Автор: pmartinov   
Дата:   28-06-06 09:07

simbon4o

Денят Х е 20 юли [smile]

Не хода на лещата а скороста на процесорчето е определящ [smilie3]

В FZ 50 ще бъде качен новия Венус Ейнджийн III

http://www.panasonic-europe.com/home.aspx

Автор: ejko   
Дата:   28-06-06 09:11

simbon4o, верно ли на теб ти ги подаряват панасониците, защото работиш за фирмата?

Автор: Todd   
Дата:   28-06-06 09:16

И на мен ми се струва че има нещо гнило във връзката Панасоник - simbon4o !!!!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
[shtrak]

Автор: didesignbg   
Дата:   28-06-06 09:48

защо от панасоник са решили да сложат на тз1 шест мегапикселова матрица и да използват само пет мегапиксела? това не би трябвало да има връзка със стабилизацията, нали? това май никакъв плюс не дава.
да не би някаква врътка да има с това варио?!

Автор: geri_g   
Дата:   28-06-06 09:51

Май защото обективът покрива по-малка площ и нямат точен размер матрица за него. Използват матрицата на fz7 сигурно.
Имаше един Канон преди години по същия начин.

Автор: fujifan   
Дата:   28-06-06 09:53

бе тая работа с панасониците ми напомня едно време как си събирахме дъвки турбо - търчиш да си вземеш новата дъвка и бързаш да видиш кво има вътре. що не почнете да си ги колекционирате? и може да си разменяте повтарящи - примерно "разменям 30-ка за 5-ца и 7-ца" [smilie3] и да има бонус за първия, събрал цялата колекция [smile]

Автор: geri_g   
Дата:   28-06-06 09:55

Като гледам с всички е така напоследък, не само с панасониците[smilie19]

Дата:   28-06-06 09:59

гери, кой са всички? 6,3мп матрица от която се използват 4,9мп!
фуджифен-а всеки е невинен до доказване на противното, темата е за обсъждане на тз1 и стабилизацията, каквато за съжаление фуджи още няма.

Дата:   28-06-06 10:41

Хи хи това за подаряването ако беше вярнооо... Щях да щъкам с L1 [smilie3].

Пък процесорчето колкото и да е бързо ако няма достатъчен ход лещата нищо няма да изкоригира! Това за матрицата за първи път го чувам [smilie5] наистина ли е 6 в 5? Щото ако е така явно ще има и електронна стабилизация [smilie5]

Автор: taralezh   
Дата:   28-06-06 10:56

Скоро си взех такъв фотоапарат. Много съм доволна [smile]

boni, можеш ли да обясниш с 1-2 изречения за двата режима на стабилизация (mode 1 и mode 2), че много не ми стана ясно от книжката [smilie11]

Автор: PiToMeN   
Дата:   28-06-06 11:03

Mode 1 ти стабилизира картината още преди да си решила да снимаш. Така ти помага да видиш по-добре, това, което ще снимаш - хаби повече ток.
Mode 2 стабилизира едва, когато натиснеш бутона леко за да фокусира и след това при самото снимане.

Автор: taralezh   
Дата:   28-06-06 11:10

Ясно. Аз се чудя защо ми хаби батерията за 1 ден... май ще мина на mode 2 засега, а mode 1 ще включвам за снимки с много движение.

Благодаря!

Дата:   28-06-06 12:51

няма особена кирия от 1-цата, аз само на 2-ка карам. 1-цата е по-скоро да виждаш как сработва стабилизатора постоянно и за клипчета.

Автор: PiToMeN   
Дата:   28-06-06 13:00

TZ1 изхабява батерията не само заради стабилизатора - това е последното нещо. Няма визьор и през цялото време трябва да се зориш на дисплея, който никак не е малък /208 000 пиксела/.

Дата:   28-06-06 15:20

Матрицата е 6мп и се изпозлват 5 , защото обективът е разчетен за по-малка по размери матрица, а няма смисъл да се прави нова матрица специално за тоя модел, както някой спомена по-горе. Използва се 6мп матрица на 7-цата, но не цялата и площ.
Абсолютно същият случай беше навремето с Canon pro90is, който ползваше 2.6мп от 3.3мегапикселовата матрица на Сони, докато G1 със същата матрица си ползваше цялата площ.

Дата:   28-06-06 15:24

Ето и за тези, които не си спомнят:
It's the same story as Sony's F505V, put simply, the lens doesn't create an image on the CCD large enough to cover the whole imager area, so Canon mask the imager down from 3.3 megapixels to 2.6 megapixels (1856 x 1392). So are we disappointed that it's not a full 2048 x 1536? Well, yes, to be frank, it would have been nice to have a full 3 megapixel image though I'm sure as most F505V owners will agree it's not THAT much of a loss, it's a compromise between zoom length and image size.

Ето и целия линк:
http://www.dpreview.com/reviews/canonpro90/

Дата:   28-06-06 15:30

значи физически матрицата става по-малка от 1/2,5 нещо от типа на 1/3. интересно ми е как това се съчетава с повишената чуствителност от 800 исо?

Дата:   28-06-06 15:34

физически матрицата си е същата и размера на пикселите си е същия както при Сони Н2, Панасоник FZ7, КМ Z6, но изображението е 5мп, а на останалите е 6мп. Да реално съответсва на около 1/3" 5мп. 800ИСО е същото като на Сони Н2, сега ще покажа.

Дата:   28-06-06 15:40

а резолюцията която постига? извинявай, че минавам извън темата но ми стана много интересно, толкова компактна камера с такъв зум, и смислено качество.
все пак матрицата е една и съща, но от горе изброените панасоник имат доста изразен шарпен вътре в камерата и самите снимки изглеждат малко по-шумни.

Дата:   28-06-06 16:24

Ето следните 100% кропове са при 80,100,200,400,800ИСО:
https://photo-forum.net/boni/tz1noise.jpg

A tova e kadyr na 800ISO kakto shte izglejda pribilitelno pri 20x30.

https://photo-forum.net/boni/full.jpg

prosesorut se spravia dosta dobre s hromatichnia shum, pri FZ50 shte e Venus III+, koito chisti otdelno hromatichnia i luminansnia shum i go davat che bil mnogo po-dobre ot tozi pri TZ1, no shte vidim.

Дата:   28-06-06 16:27

800исо става за любитески снимки в малък формат.
Ето тук можете да видите при Сони Н2 :
https://photo-forum.net/ebook/Sony/H2/page8-1.htm

първа  назад  1  2     всички  напред  последна