Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Leica Digi Back
Автор: volokin   
Дата:   18-08-04 12:59

видях първите снимки направени с дигиталния модул или гръб за Leica R8 i R9. снимките са публикувани в новия брой на LFI (Leica Fotografie International).
Резултатите са поразителни, досега не бях виждал такава рязкост, мисля, че диапозитива е настигнат най-после !

На една от снимките е снимано лице на Жена, вижда се мъха по носа и, говоря не за ноздрите или около тях а за горната част от кожата покриваща носовата кост. Тук някой ще възрази ''ебаси косматата'', но за да го успокоя бих казал, че жената е средноевропейска бяла жена с красиви черти и много добра кожа. Дигиталния гръб със сигурност ще бъде показан на Фотокина. Това решение на Лайка го смятам за много коректно към нейните фенове и въобще за гениално!
Гръбчето по данни на Лайка ще струва около 4 000 еврона, разделителната му способност е 10 МП, гърбът е на Imacon, а сенсора е на Кодак. Сенсора е CCD-typ.
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Leica Digi Back
Автор: XiZoR   
Дата:   18-08-04 13:05

Я, дай линк към тази снимка...има ли я в нет-а?

Публикацията е редактирана (18-08-04 13:08)

Дата:   18-08-04 13:09

снимката я няма в нет-а, аз също я търсих, но ето ти един линк:
http://www.lfi-online.de или
http://www.leica-camera.de/

може да намериш нещо.[smilie24] [smilie24] [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (18-08-04 13:10)

Автор: jumbo   
Дата:   18-08-04 13:11

диапозитива не се гони като резолюция (догиталното вече го е минал за пример канон 1Дс) ами като динамика
на едно ярко слънце всеки дигитален вие на умряло за разлика от диапозитива

Дата:   18-08-04 13:21

jumbo, донякъде съгласен с теб, но резолюцията на диапозитив като kodachrome 64 или Velvia 50 (40) e okolo 14-16 MP, говоря за малкия формат (лайка), естествено това е достижимо с добри обективи, както и при дигиталните. За динамиката си абсолютно прав, макар и на диапозитива това да не му е най-силната черта.
Негатива има по-добра динамика.
Апропо, в Виена има една изложба на снимки на природни фотографи: ''земята от горе''. Всичките кадри са заснети с профи камерите на Canon i са разпънати на 1,8м на 1м, може даже да греша в размерите (нарочно ги посмалих малко), естествено от диапозитиви. Ами кво да кажа, то трябва да се види, то са си направо плакати: ето ти един линк да добиеш малка представа за големината на плакатите (това в дъното):
http://rosko.net/rosko/gallery144/view_photo.php?set_albumName=streetphoto&id=museumsq

Автор: J0R0   
Дата:   18-08-04 13:22

Не всеки, Джъмбо, не всеки...
За Фовеон матриците не си ли чувал
:-P

Автор: jumbo   
Дата:   18-08-04 13:25

ами чувал съм за фовеон и се сблъсках с такава и разочарованието ми бе пълно то ако имаше хляб големите марки да са я прилапали или поне във видео камерите а там както знаеш се използва най добрата технология 3 черно бели ццд та със съответната цветоотделка и да ти кажа като гледам на сто кадър снимка с последен модел камера сони има динамика около 9-10 диафрагми [smilie6]

Дата:   18-08-04 13:30

J0R0, така и така си тук, да не отварям нова тема, нещо не мога да си качвам снимки, не ми дава достъп!! това ще се оправи ли, т.е. да чакам или правилно се обаждам сега??[smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна