Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимки на Канон 20Д и други канони
Автор: pinko   
Дата:   18-08-04 12:58

Ето тук http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/images/loRes/

https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/hgmk3313.JPG
http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/images/loRes/LoRes_20D_angle.jpg

За 20Д

- announce on 20th this month

8.2 MegaPixels
DIGIC II
1:1.6x Crop
9 Point focusing
1/8000s Max Shutter speed
5fps Continuous speed
25 frame buffer
EF-s support
E-TTL II support
0.2sec startup time
50g lighter than 10D

price tag $1600 (Kit)

Публикацията е редактирана (18-08-04 13:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки на Канон 20Д и други канони
Дата:   18-08-04 13:07

Ето тук има още http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/genhtml_photo/photokit_EOS20D.dcr.html

Автор: behemoth   
Дата:   18-08-04 13:30

http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/images/hiRes/?M=D

Автор: djidji   
Дата:   18-08-04 13:30

урааааааа

Автор: jumbo   
Дата:   18-08-04 13:33

леле тия как свалят гащете :-) колко ли ще струва новия никон тогава
а и си представям как фуджи съвсем ще увяхнат щом до сега не си изкараха бангията на пазара

Дата:   18-08-04 13:37

Мдааа, джиджи, ако цената наистина е 1 600 долара барабар с обектива 17-85 IS USM веднага щом като се появи на пазара го поръчвам, ми това са 2 500 лева, нищо работа за апарат с 25 кадъра РАВ буфер.

И без това няма кой да ми домъкне 1Дмарк2-то от ЛА, пък и реално като се замисля чак такъв апарат като 1Дмарк2 не ми трябва[smilie5]

Дата:   18-08-04 13:38

този обектив комай е 28-135 IS, претакован за ef-s, супер! така и така мислех да взимам такъв

Дата:   18-08-04 13:52

Не свалят никви гащи, Джъмбо, просто вървят напред, това е положението, аре да видим какво ще изкарат Никон, макар че те са средно с 9-10 месеца назад[smilie5] интересен ми е отговора на Никон за 8 Мп и 17-85 ИС УСМ за 1600 долара[smilie5]

А гледам и едно супер обективче 10-22 УСМ е анонсирано, грабвам го и него[smilie5]

Публикацията е редактирана (18-08-04 13:54)

Re: pinko
Дата:   18-08-04 14:04

елате повече, викам аз. Да дават яко отговори, да изкарват по-хубави апарати и оптика. Може и ние да намажем, аз да не съм женен за EF системата ебаси

Автор: GuruMMX   
Дата:   18-08-04 14:16

jumbo, jumboooooooo
kvo svaljane na gashti, kvi 5 leva be pich???
Tva e normalen pazar, imash hubav produkt na hubava cena - prodavash go! njamash takuv.,. ne go prodavash ehhe..
simple!

[beer] [shtrak]

Автор: TheMadMan   
Дата:   18-08-04 14:19

аз искам новия 1Ds ама за 4500 гущерсон [smilie5] [smilie24] [smilie18] [shtrak]

Ние сме от Canon [beer] [smilie7]

Автор: boni   
Дата:   18-08-04 14:33

Аааа,не !
Това с 20Д е демагогия . Ако беше по-голяма матрица с кроп 1.3 както е Марк 2 ,тогава да.
Големия проблем е ,че при този размер и при 6мп дори 60% от оптиката не може да изкара нужното качество от този размер матрица.
Ако и наблъскате 8мп на тази матрица,без много специално проектирана и скъпа оптика резулатата няма да е нищо повече от това ,което е при 10Д . Поради тази причина 4мп ЕОС 1Д с голяма матрица с 1.3х кроп фактор вади повече резолюция от 10Д и С2 про.Не защото резолюцията и е по-голяма,а защото от по-малкия размер 6мп обективите не могат да изстискат всичко,а от по-големия размер с 4мп - да.
Така ,че със стария размер матрица напомпана с 8мп нищо няма да се случи,освен падане на и без това ниската динамика и повече шум.
Друг е въпросът ако някой тръгне да прави специални много скъпи Л обективи за този сензор,но това няма да се случи,защото този апарат така или иначе е нискобюджетен и няма да е в про класа.
Така ,че истината си е в по-големите матрици ,във фовеон и в новата разработка на Фуджи.
Да не се прави аналогия с 8мп апарати от сорта на Оли 8080 и Канон Про1 ,защото техните обективи са много прецизно оразмерени за тази матрица.
Който иска да се вързва на селски номера - моля.

Дата:   18-08-04 14:40

Виж сега, Бони, мен тия 8мп хич не ми трябват, обаче ще си поръчам тоя апарат веднага щом се появи и ще ти кажа защо:

Магнезиево тяло, не пластмаса като д70 и 300д

5 кадъра в сек и 25 кадъра буфер НА РАВ

17-85 обектив със стабилизатор, и всичко това за 2500 лева

За кво са ми тия Мп, като ми искат кадър за публикация най-много го искат 2000 пиксела по дългата страна, ако е за рекламни материали и 6мп стигат, но 8мп се продават по-лесно и на по-висока цена[smilie5]

Имам вече достатъчно твърди обективи, като гоня рязкост ще слагам тях, за халтурка и някакво си варио върши работа, аз от мазачката 18-55 съм изкарал над 3 000 лева за 3-4 месеца[smilie5]

Дата:   18-08-04 14:42

не съм съгласен, тъжно или не, света върви към легализиране на кроп фактора... и то там някъде, 1.5, 1.6, 1.7. Не са селски номера това, и оптика си правят хората, като излезе ef-s 18-55 някои се смяха, ама сега продължава развитието. Другите производители също правят "цифрова" оптика, демек поне временно ще ползваме този размер матрица

Дата:   18-08-04 14:44

moga da kaja samo edno neshto!
hora .. az skoro njama da smenjam 1D-to si!!!
Ubijstvena mashina e!
ako vi izpadne second hand grabete! njama da sujaljavate!
na praktika njama kvo da se chupi v neja... cjala godina njamashe nujda da i bursha sensora!
chak sega se pojavi malka prashinka!
ibijstveni uplatnenija na vsjakude i jeljazno body, jeljazna mehanika, jeljazna kartina! - i naj vajnoto super resolution na smeshno maluk razmer RAW file!

smai reshavajte!

Kojto iska moga da mu pokazvam rezultati ot 1D na golemi razmeri!

Razmera ima doooosta goljamo znachenie!

i imenno z atova mislja kato boni otnosno novoto chudo 20D!
kofti rabota - 8Mp na 1.6 crop faktor!!!???!!! pazaren trik!

Дата:   18-08-04 14:46

pinko, mi togava z akuv ti e 20D be chovek!!??!! grabi edin second hand 1D i shte se pensionirash s nego!

platkata sus nov zatvor struva 300$ ako tova te pritesnjava!!! a broja kadri ne moje da se smeni ot nikude.. pishe si go v raw faila .. taka che vednaga vijdash na kolko km e mashinata hehe :)

Дата:   18-08-04 14:48

drun drun!!! " легализиране на кроп фактора"

imal sum aparat s 1.5 crop faktor i ima goljama razlika sravnen s 1.6 crop faktor. sega snimam s 1.3 crop faktor i povjarvaj mi - razlikata e ot zemjata do nebeto!!!

Дата:   18-08-04 14:50

Abe Jidji ,to ako bilo taka niamashe Canon da praviat matrici s krop faktor 1.3x ili 1x

Kakvi mi gi govorish za 18-55 ... Tova si e dyrvo i ne mojesh da izkarash i polovinata ot vazmojnostite na 6mp matricata s nego puk da ne govorim za 8mp sus sushtia razmer.
Pitaite GuruMMX s negovia Canon EOS 1D - 4mp ,zashto vadi po-riazki kadri ot Fuji S2 pro ili Canon 10D???Ami zashtoto matricata e po-goliama i obektivite se spraviat po-lesno s neia pri uslovoe che sa rzraboteni za 35mm

A Pinko,az ne se symniavam che tozi 20D shte izbie ribata .Toi e taka napraven che da izbie ribata,no koito razbira shte si kupi Mark2 ili EOS 1Ds,zashtoto 20D niama da ti predloji mnogo poveche ot 10D .
Iskam da mu vidia i rezultatite za shum i dinamika ,za da kaja dali niama da e i po-zle.
Problema e tozi aparat e che nikoi niama da ti pravi takyv obektiv s tolkova visoka rezolucia ,za da izvadi 8mp ot tozi razmer.
Po- e logichno da se praviat za krop 1.3x ,zashtoto za po-golemia razmer se praviat po-lesno i po-evtino razbira se

Дата:   18-08-04 14:51

Ми Гуру, аз като купя апарат не се женя за него бе, пердаша около 6 месеца, изплаща се и го сменям, освен това аз работя за пари и като кажа на клиента 4 мп кинтите са едни, като кажа 8мп гледай кво става, ще се избият, никой не се интересува колко е желязна машината, Мпикселите продават и това си е, наеш ли колко клиенти ми отмъкна един олигофрен със Сони 828, те после се върнаха при мен де, като видяха напечатаните материали, щото беше едно шумно мазало[smilie10]

Дата:   18-08-04 14:53

и мен ме яд заради кропа надявах се да е със сензора на 1D Mak II....

Дата:   18-08-04 14:54

Abe Pinko,ne me razsmivai... Koi ti prechi da kajesh 8mp?Nemojesh da gi vdignesh na 8 li shto li ???
Az ot 8080 vdignah na 12mp edin fail za reklama i v agenciata me pitaha ot kyde sym si kupil takyv 12mp aparat i kolko struva,che bilo mnogo dobro kachestvoto:)))

Дата:   18-08-04 14:57

Ako beshe sus senzora na Mark 2 shteshe da e po-skyp ,no ne mnogo (okolo 300$),no shteshe da e naistina mnogo dobyr.
Sega az se sumniavam silno kakva dinamika shte pokaje.... Shtoto 60D i 10D sa s po-niska dinamika ot 30D . Tiahnata dinamika e 2.3-2.5D, a na 30D e 2.8-3.0D.
Na S2 Pro e 3.2-3.4D ama zaradi vida na matricata.

Дата:   18-08-04 14:58

az shtoto snimam na dobra volja hehehehe
mi i az s tva si vadja hljaba be pinko.. a klientite kat sa tupi da hodjat da im snimat s 828 hahahaha...
men obiknovenno me preporuchvat na klient a toj hal haber si njama s kvo snimam.. iska rezultati i taka trjabva d abude!

a mashinata - pak kazvam e jeljazna ot vsjakude!!!

Дата:   18-08-04 15:00

бони имаш линк към някой сайт с тези сравнения че сигурно съм виждал десет различни мерения на този dinamic range и различни мерни величини.

Дата:   18-08-04 15:04

Абе аз не съм много убеден в тия приказки за dinamic range, старото ми Фуджи С1 про уж беше с най-висока динамика(по-висжко от 30Д), ама пък шумеше в сенките, от 300Д на исо 100 и РАВ мога да изпъвам сенките до безобразност и пак почти няма шум, важни са резултатите, тия цифрички 2,8-3,0 хич не ме вълнуват

първа  назад  1  2     всички  напред  последна