Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ICC-профил на апарат
Автор: idijoe   
Дата:   24-06-06 02:20

...някой правил ли си е такъв? В смисъл има ли много голяма разлика от преди и след профилирането?
Имам възможност да го направя на Eye-One (на gretagmacbeth), ама се чудя дали да експериментирам с новото ми бебче...[smilie11]
Като го сравнявах оня ден с Никон Д70 определено се справяше много по-добре. Ама то и бившото ми 20Д се справяше по-добре[smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: ICC-профил на апарат
Автор: asahi   
Дата:   24-06-06 10:02

Профилът ще ти помогне да цветокоригираш по-бързо и точно, особено за снимки със сложно осветление

От експеримента новото бебче няма да пострада, но:
Профилът се прави за апарат+обектив+конкретно+осветена сцена. НАпример ако имаш да снимаш 20 продукта при еднакви светлинни условия (студио) правиш профил и го прилагаш към всичките снимки от тази сесия. Ако смениш лампите - наново.

Твоят Eye-One има ли цветна скала, която да знемеш и да правиш профил по нея?

Re: ICC-профил на апарат
Автор: idijoe   
Дата:   26-06-06 03:08

blagodarq ti![beer]
teoriqta mi e qsna - pravila sum go sus skener, proofer i monitor.
tova ot koeto se opasqvah, e che imenno kakto kazvash i ti cqlata hamalogiq ste e za konkretna situaciq, obektiv, svetlina... i tn.

do kolkoto shvastam s dve dumi za vsekidnevna upotreba (s razlichni celi i pri razlichni usloviq) procedurata nqma da ima mn smisul... osven che ste znam kak stava, ako mi se naloji da go pravq burzo

първа  назад  1     всички  напред  последна