Автор: d256h
Дата: 24-06-06 23:54
Обръщам внимание на факт, на който тук не се обръща достатъчно внимание, а смятам че не е маловажен. Захранването на Е-500 (батерията) е много по-добро от това на 350. При това дисплея на Е-500 е доста по-голям от този на 350, а в същото време може да се направят много повече снимки. Затова, не му трябва допълнителен грип на Олито! Друго което ме кефи е, че с адаптер, Е-500 може да ползва всички перфектни обективи на ZUIKO ОМ-серията. Това означава изнамиране на евтини ZUIKO ОМ-обективи, като единствения недостатък е загубата на автофокус. Към момента имам Е-500 и адаптери за Олимпус-ОМ, К-байонет, М42. Правих тестове с твърди обективи и китовите. ZUIKO 40-150мм е отличен, но 14-45мм e посредствен, бие го например, Флектогона на 20мм (по-ясен и по-добра резолюция). Щом толкова се чудиш колега, огледай се твоите познати с какво снимат, с какви обективи могат да те захранат 'втора ръка'. За мен 'старите обективи' са много важни. Ако имаш бол пари купи си едно тяло за 20 бона и проблемите приключват (или започват наново) !
|
|