Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно дигиталните Пентакси и М обективите
Автор: darksorrow   
Дата:   22-06-06 18:59

Нека някой, който разибра нещата, да ми каже. При тая серия, както вече ми бе обяснено, няма начин обективът да каже на хапаратчето на каква бленда е нагласен и съответно то мери на максимално отворена, каквато е през цялото време, преди да бъде натиснат спусъка. Проблемът идва, когато блендата в момента на снимане се свие и съответно снимката става недоекспонирана...
Има ли изобщо някакво решение, или просто е свършен факт?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно дигиталните Пентакси и М обективите
Автор: rumenn   
Дата:   22-06-06 19:51

Пентакс работи повече от перфектно с М обективите...аз от известно време само с такива снимам много ме кефат..[smilie5]
Колелцето с режимите на апарата се слага в положение М (и скорост и бленда са ръчни)
След това от обектива си нагласяваш нужната бленда и натискаш бутончето AE-L в горния десен край е на моя ДС и апаратчето затваря много бързо блендата, мери и автоматично си наглася скоростта в зависимост от блендата. Друг вариант е от бутона за включване след положението ОН има още едно което по принцип е за мерене на ДОФа (затваря блендата) и там на екранчето в окуляра показва в + и - корекцията която трябва да се направи спрямо текущото..[beer] [shtrak]
Сложи си и най новия firmware за DS е 2.0 май и имаше и някакви настройки в costom менюто които се пипаха...ако не бъркам
FI with S lens used трябва да е на AVILABLE

Публикацията е редактирана (22-06-06 19:59)

Дата:   22-06-06 20:10

да, първото, което ми хрумна на мен, беше точно тоя бутон за проверяване на ДОФ-а.

много благодаря за изчерпателния отговор[smilie24]

Дата:   22-06-06 20:13

най-вече AE-L бутона ползвам че тогава автоматично апарата гласи скоростта много бързо става...и след това по моя си преценка може и леко да коригирам и от мен си скоростта в зависимост от сцената..

Дата:   22-06-06 20:15

честно казано, АЕ-Л не го ползвам НИКОГА, но може би защото 90% от времето съм на AV Priority ;)

ще разуча за какво иде реч [beer]

Дата:   22-06-06 20:19

АЕ-Л в режим М на апарата и с ръчните обективи върши най-ценната работа..пробвай да видиш как ще закове скоростта...пък ти блендата от обектива си я връткай[beer] [shtrak]
мисла че в AV, TV на М обективи не работи блендата правилно и не може да мери..

Публикацията е редактирана (22-06-06 20:21)

първа  назад  1     всички  напред  последна