Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За Паносник DMC-FZ7
Автор: deathzone   
Дата:   19-06-06 12:51

Здравейте,
отскоро имам такъв фотоапарат и някой ако някакви впечатление нека да ги сподели. Например оптичната му стабилизация до каква скорост на затвора работи, щото ми се струва, че под 1/25 е няма никаква. Другият ми въпрос как да си определя белият цвят на ръчни настройки на бялото, защото с бял лист хартия насочен към обектива нестава нещо как трябва. Благодаря Ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: За Паносник DMC-FZ7
Автор: simbon4o   
Дата:   19-06-06 13:00

Пробвай без стабилизация(изключи я) и щом на 1/25 не ти върши работа без нея и над 1/80 няма да можеш да снимаш [smilie5]. Стабилизацията работи, но не като на рекламата да се мяташ на кон и да снимаш. Баланса на бялото, почти винаги е верен поне при мен, на auto го карам. Със FZ30 съм, но нямат кой знае какви разлики в това отношение. Баланса на бялото, можеш и готовите да ползваш, няма да сбъркаш(разбира се гледай как се отразява на кадъра баланса който си дал). Това е.

Дата:   19-06-06 13:04

Аз питам за баланса на бялото, защото във всички по професионални ревюта, пишат, че в затворени пространства не работи правилно. И там пише, че ако сложа един лист хартия пред обектива и си запомня ръчната настройка ще стане. Да, ама този лист хартия незнам точно какво прави, но след това снимките излизат зелени.

Автор: zaiko   
Дата:   19-06-06 13:26

deathzone, много зависи на колко зуум си за тоя 1/25. Ако без зуум на 1/25 не можеш да правиш снимка - проблема е в теб, а не във фотоапарата. Аз съм правил стабилни снимки на 1/13 без стабилизация със старото ми Сони P73, а откакто си взех FZ5 съм снимал и на 1/4, щото стабилизацията си я бива. Обаче ако използваш зуум-а става по-сложно.

Автор: zaiko   
Дата:   19-06-06 13:33

и още нещо... стабилизацията компенсира САМО движенията на фотоапарата и зад-апаратното устройство. Т.е. ако обекта се движи, на 1/25 сигурно ще се размаже, но това няма как да се компенсира. Спасение от това е по-високо ISO, или по-добро осветление, респ. по-висока скорост.

Автор: PiToMeN   
Дата:   19-06-06 13:42

Да, още малко и при 60 секунди експозиция ще искате стабилизатора да работи. То в книжката на апарата си пише в какви случаи работи.
Относно баланса на бялото - отиваш на Set - White Set 1 или 2, сснимаш листа и си готов, при мен бачка безпроблемно.
Успех.

Автор: WiShY   
Дата:   19-06-06 13:53

виж къв лист хартия му слагаш отпред[smilie5] може да е зелен.. а може и да си далтонист[cool] наи добре снимай в кофа с бял латекс [smilie19]

Публикацията е редактирана (19-06-06 13:55)

Автор: bobihot   
Дата:   19-06-06 15:09

фледай да няма много печатано върху му, особено цветно?

Дата:   19-06-06 15:33

Администратора да се намеси моля, и да изтрие глупавите постове.

Дата:   19-06-06 15:47

това за със или без светкавица ти бърка баланса? В смисъл светва ли като балансираш на листа или когато го правиш баланса е без и после със светкавица? Абе луда работа, аз нямам проблем, пък и фотошоп всичко оправя, така че споко и да ти обърка малко баланса...

Дата:   19-06-06 16:02

Ами незнам, затова питам. Аз го правя без светкавица. Да фотошопа ми го оправя този проблем. Просто в dpreview.com пишеше, че така се оправя това нещо, като си запомниш текуща настройка на белият цвят. Та затова попитах, как точно се прави тази настройка, защото аз допрях бял лист, снимах и после на тази настройки снимките ми излизаха зелени. Ще пробвам със светкавица, би трябвало да стане.

Автор: iliansky   
Дата:   19-06-06 16:09

"защото аз ДОПРЯХ бял лист, снимах и после на тази настройки снимките ми излизаха зелени."[smilie10]Къде го "допря" този лист,бе човек!?!?Ако си го залепил на обектива,малко трудно ще направиш баланс...[smilie18]

Дата:   19-06-06 16:14

Ми горе долу на 30-40 см, от обектива. На какво разстояние трябва да го допря? Значи, взимам бял лист, допирам го на 30-40 см от обектива и щракам. После нагласям текущ бял цвят и нищо не става. Снимките имат зелен отенък.

Автор: iliansky   
Дата:   19-06-06 16:21

В настройките за баланса отиваш на SET,избираш примерно WHITE SET 1,появява ти се един квадрат,в който трябва да хванеш белия лист,натискаш SET и си готов!Това е за 30-ката,но мисля,че и на 7-цата е абсолютно същото!Пробвай![beer]

Автор: PiToMeN   
Дата:   19-06-06 16:58

Абсолютно същото е да.

Автор: insefc   
Дата:   19-06-06 21:41

ти как очакваш като го добреш да се настрой апарата нали трябва да натиснеш се пак някое копче да е е свръхчувствителен че да усеща допир[smilie18] [smilie18]
пък и ми е много чудно как го допираш на 30-40 см от листа(нали знайш кво значи допир)[smilie18] [smilie18]
[beer] [beer]

Дата:   19-06-06 22:07

:) слагай го по-напред и гледай да го гепи фокуса. А иначе може и по сцената да пробваш ако има сиво, бяло ... понякога и без да ги има си прави добър баланс. Примерно правил съм баланс на пейзаж морски и си направи верен баланс(нямаше листи, бяло и ...)

Автор: solo5   
Дата:   19-06-06 22:21

Автор: WiShY
Дата: 19-06-06 13:53

"най-добре снимай в кофа с бял латекс"

[smilie18]

Дата:   19-06-06 22:46

Оправих се, снимах на бял екран монитора си и сега прави снимки много добре в стая, например където има два различни източника на светлина.

Автор: Wildkid   
Дата:   19-06-06 22:50

Не е добра идея да е от компа! Снимай лист или нещо друго бяло!

първа  назад  1     всички  напред  последна