Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Научих инетресни неща от ревюто na Canon S1is
Автор: boni   
Дата:   16-08-04 23:21

Там има сравнение с неколко апарати .
Значи :
Canon S1is - 1300lin по дългата страна на кадъра
Коника Минолта Z10 - 1350 lin
Fuji S5000 - 1300lin
Panasonic FZ10 - 1550lin
Canon G3 - 1400lin
Vijte i samite chartove...

http://www.dpreview.com/reviews/canons1is/page8.asp

i za G3 :
http://www.dpreview.com/reviews/canong3/page22.asp

In fact, the S1 IS produced slightly dissapointing results - certainly not class-leading - and you don't need to look very hard to see just how much more fine detail the similarly-priced Panasonic FZ10, for example, is capturing (albeit with 30% more pixels).

Много съм изненадан от FZ10 ,но е факт ,че оптиката на Лайка е невероятна,щом успява да извади от малката 1/2.5" матрица на Панасоник резолюция по-висока от тази на Канон Г3 с неговата 1/1.8" матрица

Отговори на това съобщение
 Re: Научих инетресни неща от ревюто na Canon S1is
Автор: stoevmobile   
Дата:   17-08-04 00:40

boni, пращам ти нещо необработено и бая тъмно от мегазума на S1 IS на мейла.За съжаление другите от серията ги "пипнах" с програмки.
За съпоставки с панасоника - ще имам възможност след седмица[smile]
Ако искаш, чувствай се свободен да го покажеш и у форума.

Автор: divo_dete   
Дата:   17-08-04 04:12

Boni, ti s tvoite sravneniq ve4e uspq da me ubedish 4e Panasonik e dobur fotoaparat i ve4e sum se naso4il mai kum nego, oba4e tezi 2 Mp mnogo malko mi se vijdat. Kakvo shte kajesh po vurposa? Kakvi li snimki shte izlizat na hartiq?

Автор: rovas   
Дата:   17-08-04 08:30

От де пък ги видя тия 2 МР:

Lumix DMC-FZ10 Specifications
Image sensor: 1/2.5", 4.23 Total Megapixel CCD, Primary Color Filter
4.0 megapixels effective

[smilie5]

Дата:   17-08-04 09:24

FZ10 e е добър апарат за тези,които обичат да снимат репортажно и бързо без да мъкнат една торба обективи.На мене ми стана интересно не друго,а факта ,че се справя много добре в конкуренция със себеподобните си в клас 1000лв. Обаче ! С това падане на цените на ДСРЛ-ите не знам дали остава място на разумния пазар за подобен клас.

За тези ,които обичат да снимат бавно ,спокойно,пейзажно и студийно продължавам да твърдя ,че от подобен клас апарати най-добре е Олимпус 8080. Резолюцията му е невероятна и става за всякакъв вид снимки ,а напоследък започва да се намира на цена около 750-800 долара ,което си е 1300лв.
Иначе май най-добре като цена/качество/функционалност в момента е Канон 300Д. Намира се за около 1400лв с китовия обектив,което си е без пари за такъв клас апарат.Разбира се за високо качество ще трябва да се инвестира още за обективи,но на първо време и един 50/1.8 ще извади много от него :)))

Автор: Canon   
Дата:   17-08-04 09:57

Малко сметки за резолюциите на образите
4MP / 3.2Mp = 1.25 (приравнителен коефициент)

Ако приравняваме примерно 1300 (от 3.2MP апарат) към 4MP умножаваме
1300lin x 1.25 = 1650lin

t.е. от 3.2Mp = 1300lin приблизително съответства на 4MP = 1650lin
Друг е въпроса, че Лайка традиционно си произвеждат убийствено остра оптика и 12 кратно варио е по-трудно за оптимизиране като острота (в целия диапазон) от 10кратно.
[beer]

Дата:   17-08-04 10:03

Хубави сметки Каноне,ама да ми обясниш тоагва защо Канон Г3 е с 1400лин ???
И мога да ти кажа,че единствения апарат в клас 4мп с подобна резолюция - около 1600лин е Сони С85 с оптика Цайс и 3х варио.
А сметките са ти много ,много грешни.
Разликата между 3 и 4мп не е 25% както ти казваш,а само около 10%. Гледат се линейните зависимости - разликата в бр на точките по едната страна е около 10% . Ти гледаш квадратични зависимости и правиш грешка с голямо натрупване:))
Така ,че 1300 +10 % = 1430 :))))))))))

Дата:   17-08-04 10:13

По същия начин разликата между 4 и 5мп е пак около 10%. Тези 10% понякога се компенсират от оптиката. Така примерно 5мп Минолта А1 има резолюция само 1500лин ,докато 4мп Панасони ФЗ10 има 1550лин,а 4мп Сони С85 1600лин .Разбира се не винаги няколкото линии в повече резолюция са най-важното.
Разликата между Канон 300Д ,който е със съотношение на страните 3:2 и Канон Про1 който е с 4:3 е само 3060 :3264 или само 6% !!!

Публикацията е редактирана (17-08-04 10:15)

Автор: behemoth   
Дата:   17-08-04 10:22

boni поправи ме ако бъркам но FZ10 w USA e около 500$ a canon - a e 350$ мисля че не са в една ценова категория

цените ги гледам то тук

http://www.beachcamera.com/

Дата:   17-08-04 10:28

Az gi gledam tuк :))
Не сравнявам категориите ,най-ми беше интересно за сравнението с резолюцията на Г3 ...
Пак казвам обаче,че резолюцията не е непременно най-важното точно в този клас и Г3 за мене си е един от най-добрите и функционални апарати в класа си. Има си РАВ и много добра динамика и цветопредаване.

Публикацията е редактирана (17-08-04 10:28)

Автор: behemoth   
Дата:   17-08-04 10:34

ми не съм щракал с S1 ама това което гледам по интернет не ме кефи един приятел се чуди какъв апарат но му казах да взима S45 все още може да се намери тук таме за 350$ сигурно и панасоника си го бива.

Дата:   17-08-04 10:36

S45 e super ako ne mu triabva goliama svetosila i dulug zoom.Ima i RAW.
FZ10 niama RAW.

първа  назад  1     всички  напред  последна