Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Bookmark проблеми
Автор: n1x0n   
Дата:   19-06-06 16:12

С какъв софтуер си "складирате" bookmarks?
Ползвате ли нещо отделно или само това, което предлага браузър-а?
Търся си програма или плъгин за Firefox, която да дава малко по-голяма свобода в сортирането, категоризирането и търсенето.

Примерно : имам над 400 подбрани линка към фотографски сайтове. Искам да мога да въведа за всеки от тях името на фотографа и жанровете в които работи, както и после да мога да търся по тези критерии.

Проблема, който го има при всички самостоятелни програми, които съм пробвал до момента е, че си пазая "каталозите" в някакъв познат само на тях самите формат, което е абсолютно тъпо и неприемливо.

Отговори на това съобщение
 Re: Bookmark проблеми
Автор: sounder   
Дата:   19-06-06 16:41

n1x0n [smilie3]
Favorites Organisers

доста времеотнемащо е обаче, но мисля ще намериш подходящ софт [smilie24]

Автор: papa_irry   
Дата:   19-06-06 20:05

a zamislial li si se da iznesesh cialata kasha online i da ia sortirash s tags :)
http://del.icio.us/

Автор: karavelov   
Дата:   19-06-06 21:31

Аз също ползвам del.icio.us. има и extension за firefox, който прави добавянето съвсем лесно. А основните категории съм си настроил да ги дърпа като live bookmarks (май така го наричаха) - абе идеята е по RSS да ти ги добавя автоматично в отметките.

Дата:   19-06-06 21:41

Е така, някой като ми каже "има и extension за firefox" и ми стопля сърцето [smilie24]

Автор: Orlin   
Дата:   20-06-06 00:43

Нещо интересно което можеш да ползваш е SV Bookmarks.
Отделна програма, съвместима с лисицата, която запазва картинката от текущата страница като тъмбнейл. Като си търсиш букмарките, ги търсиш по картинки.

А ако ти трябва за запазване на информация - Scrapbook!!! Екстеншън, който записва страницата така както си е за по-нататъшно ползване, позволява структуриране на информацията, търсене... абе ако пробваш ще се шашнеш колко нещо прави!

Дата:   20-06-06 00:56

Тази я пробвах, заби ми 3 пъти за 20 мин. и я пратих в кръглата папка.
Освен това си пише базата в някакъв формат дето никой не го разбира.

Дата:   20-06-06 01:08

:) livemarks се казват онея нещал - кликаш на едно оранжево бутонче, което се появява при URLто, ако има feed към страницата.

Иначе при отбелязване си добавяш каквито си искаш тагове към отметките. можеш да тъсиш и правиш доста сложни запитвания. Успех.

Дата:   20-06-06 01:10

И най-важното - където и да отидеш ответките ти са достъпни, аз най-вече заради това преминах на del.icio.us, щот ми писна да си синхронизирам отметките вкъщи и на работа...

първа  назад  1     всички  напред  последна