Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 A610 --> S2 IS
Автор: shulio   
Дата:   18-06-06 13:23

Според вас струва ли си да премина от А610 на S2 IS.Като се има предвид че мога да продам А610 за добри пари защото е на 2 месеца,а S2 IS ще ми го купят от USA за 300$ така парите който ще доплатя са около 100лв.Та въпроса е струва ли си 100-те лева :).Знам за зоома и стабилизатора на картината,но няма ли да има проблеми от малката матрица при високо ISO или оптиката ще компенсира това.

Отговори на това съобщение
 Re: A610 --> S2 IS
Автор: Георги   
Дата:   18-06-06 13:25

не си струва играчката да знаеш...

виж нагоре към някой от 8те меги компактни или дслр - да. ама от един че на подобен... сякаш не си струва.

Автор: insefc   
Дата:   18-06-06 13:34

георги е прав

Дата:   18-06-06 13:35

Но така вече се отива на сериозни инвестиции от порядъка на да продам моя и да включа още 500лв.Питах дали си струва 100-те лева.Пък 8-те мегапиксела не ме блазнят.Според мен са много дори и за матрица от 1/1.8"

Автор: Георги   
Дата:   18-06-06 13:37

shulio според мен са си добре, примерно тия с матрицата на сони canon pro1, oly8080, konika a200... близо година съм снимал с олито и да ти кажа резолюцията си е повече от добра за матрицата й.

и чувствително ама чувствително по-добри от класа на А610 и с2 ис-а.

Дата:   18-06-06 13:43

Тъй де и аз съм за тия модели,обаче не ми се вписват в бюджета.Просто да дам 1000лв за апарат не е оправдано предвид това,че разликата в качеството на снимките е трудно забележимо

Автор: wildkid   
Дата:   18-06-06 14:27

Мда, и аз така си мислех, като взимах моя......

Автор: droopy   
Дата:   18-06-06 15:18

аз съм ЗА олито .. виждал съм снимки от него и определено си има всичко на СЛР.ка :)
а колкото до този канон сигурен съм, че зоома те блазни .. но само внимавай да не останеш разочарован въпреки че за 100лв важи ..

Автор: Essenov   
Дата:   18-06-06 15:23

shulio, имаш ли купувач за A610? Брат ми иска да си купува такъв, прати ми оферта на мейла, ако ще го продаваш.

Автор: rosen0101   
Дата:   18-06-06 15:24

за6то да се разо4арова с2 нее ли добур апарат[smilie11]

Дата:   18-06-06 15:28

E още няма сега решавам.За това питам дали си заслужава да се мине от 610 на s2 is.Като функции си заслужава остава качеството на снимката да видим как е.Ако има някой с такъв да даде малко снимки да видим за какво става въпрос

Автор: wildkid   
Дата:   18-06-06 15:29

Лично мнение - не си струва.....ако ще се минава на нещо, то е по-добре да е ДСЛР! Виж, ако говорим за първоначално купуване - тогава 2-ката си заслужава повече.....

Автор: droopy   
Дата:   18-06-06 15:44

повечето canon'и имат много функции в това им е чара, но не знам какви по-различни функции търсиш от s2 просто освен да снимаш каки по плажа със zoom'а друга разлика едва ли ще намериш...
още веднъж .. имам чуството ,че зоом.а те блазни ,защото има модели с по-малко такъв а с по-голяма матрица /ако действително търсиш качество/

Дата:   18-06-06 16:50

Също ме блазни електроният визьор който е много удобен

Автор: fvm   
Дата:   18-06-06 18:35

Аз съм с А610 и мога да кажа, че е изключително успешен модел. Не сам снимал много с ИС-С2 но не ми се струва да е по добър от 610. В качеството на снимкте мога да ти гарантирам че 610 се справя по добре. Има си много ревюта чети там защо е така.

Другото,което искам да кажа е,че е доста компактен. С2 неможе да го мъкнеш винаги. И екрана на 610 е по голям. А тук размера наистина има значение...

Гледал съм през визьора на С2 не е много добър. Резолюцията е малка,всичко е на квадратчета.

То човек каквото и да прави винаги иска да покаже, че неговото е най-хубаво :-), но това което казах си е вярно...Може да си купиш някакъв статив... тогава вече нямаш равен.

Автор: vizov   
Дата:   19-06-06 01:22

Абе хора, човека ви пита дали да даде 100 лв. от горе за друга сапунерка, а на вас само DSLR ви пред очите[smilie10] (не, че е лошо [smilie5] ).
Shulio, fvm е прав, А610 е много добър за това, което претендира да е. А пък дали S2 струва 100 лв. от горе ти си прецени. Аз от това, дето съм видял, мога да кажа следното:
S2 IS
[beer] Плюсове:
-добър видео режим с оптично варио и стерео звук. Вервай ми, верно е добър в това.
-зуум и опт. стабилизатор. Все неща, които вършат работа. Знаеш за какво се използват [shtrak].
-светкавичката му е по-високо.
[beer] Минуси:
-по-тежък е и по-голям.
-по-малко снимки прави с едни батерии.

Че си шуми матрицата, шуми си. Ама си фиксираш ИСОто на 50 и нямаш проблеми. Все пак и стабилизация имаш, дето на мене малко ми липсва при А610. Трябва да си призная обаче, че не съм пробвал S2 на купони [smilie8] , та ми се губи част от цялостната картина.
Та с други думи искам да кажа, че ако не ти пречи размера, мисля, че 100лв. си струва да се отделят за каузата ...

Автор: kingboris   
Дата:   19-06-06 03:07

I az imam A 610 i ako 6te si vzimam skoro drug aparat 6te e slr sus sigornost ina4e smisala e nikakuv !

Автор: Любител   
Дата:   19-06-06 09:48

Снимам от 1 година с S2 IS и доста си играх и с А610 - твърдо А610 прави по-добри снимки, но и сега да купувам сапунер, пак S2/3 ще взема заради зуума и екстрите в повече.

Дата:   19-06-06 10:42

Интересно.Излиза че А610 прави по-добри снимки от S2 IS.Дотук добре.Има ли тогава алтернатива която да се включи в рамките на 300$ в USA и да има оптичен стабилизатор и електронен визьор,смисъл да покрива функциите на S2 IS.

Автор: Любител   
Дата:   19-06-06 10:55

Не оставай с грешно впечатление, че разликата е голяма между тия апарати, но ако искаш по-добра снимка гориш с ДСЛР.

Автор: simbon4o   
Дата:   19-06-06 11:06

да си продадеш апарат с гаранция и да вземеш по-шумен и по-зумест без гаранция не е кирия!

ПС подкрепям Георги! Ако не ти се дават пари(не че за това няма да дадеш де) 8меги суперсапунер или някой ДСЛР без много зуум и по-нататък... Иначе няма кирия определено!

Публикацията е редактирана (19-06-06 11:35)

Дата:   19-06-06 11:14

Хмммм.Разубедихте ме май :).Има ли някой предложение за ДСЛР

Автор: simbon4o   
Дата:   19-06-06 11:39

ДСЛР - Pentax, другите нови са скъпи, а втора ръка може да се набуташ с "превъртан километраж" :) има много повече неща които могат да се счупят на DSLR от колкото на сапунер. Ако си любител и няма да изкарваш пари с апарата - суперсапунер е идеално! Темата за тях е толко дъвкана, че дори еда страница назад в темите има писано поне 5-6 теми, и на първата страница има. Чети малко повече, набележи си модели и иди в техномаркета да пробваш [smilie5].

Дата:   19-06-06 11:44

Точно за това питах дали е по-добре да мина на S2 IS защото апарата ще го ползвам за семеини снимки,за екскурзии за зоологическата градина например.Непрофесионално.Суперсапунер?Кои модели характеризираш с това?

Публикацията е редактирана (19-06-06 11:54)

Автор: fvm   
Дата:   19-06-06 12:07

Уфф... не се обиждай но това нещо няма край... Чети други сходни теми в форума. А и по Интернет си има толкова много материали.

Аз не разбирах нищо от фотография и нищо от фотоапарати, и като намерих този форум първото нещо, което потърсих беше търсачката. А и преди това бях изчел много ревюта... ама наистина много...

Първо исках нещо много малко... после нещо много дълго... после нещо, което да прави добри клипчета... после да не е много голям... после да прави хубави снимки в стая... после да прави хубави нощни снимки... после да има и пълни ръчни настройки... после да има добро време на живот батериите... после да има въртящ екран... после да е с по голяма матрица... после да може да го нося навсякаде... после да е удобен в ръка... после да има използваем визьор... после... после...после...

Представи си че бях пуснал по една тема за всичко това с въпроса кой е по-добър от някакви 2 или 3 модела...

Само като изчетох няколко от вече съществуващите теми половината въпроси намериха отговор...

Публикацията е редактирана (19-06-06 12:10)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна