Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За покупките от USA
Автор: karajov   
Дата:   18-06-06 11:54

Хайде моля ви се за конкретен и точен съвет как да постъпя.От 3 седмици се ровя в интернета и избирам DSLR от щатите.Един приятел ме е заврънкал да му продавам стария лентов никон с обективите. Сигурно се досещате защо от там.Имам и кой да пообиколи шоповете, да договори и отстъпчица, да ми го опакова както трябва и да ми го изпрати.Та въпроса е какво да пише на пратката, каква цена да се впише,начина на изпращане. Е, не искам разбира се нито мито нито ДДС. Дано да има някой който го е правил та да ми опише точно всичко, пък после [beer].Не е от значение това дето съм си харесал, а то е D70 s с китовия, това само да се знае цената на стоката, и трябва ли да пиша точно нея.[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: За покупките от USA
Автор: Han_Solo   
Дата:   18-06-06 11:58

По-добре по човек който си идва оттам - сега е сезона на отпуските и не може да няма , иначе има шанс яко да те отръскат ако попаднеш на недружелюбен и пунктоален митничар. Ако ти го донесат като "подарък" е друго [smilie3]

Автор: gezata   
Дата:   18-06-06 12:08

Скоро получих обектив от Щатите .За да ти излезе евтино ,ако няма кой да ти го донесе разбира се , е да ти го изпратят в колет между други неща като декларира че изпраща дребни неща.Риск обаче има и не е малък.Могат да рещат да отворят колета и тогава...Аз треперих 5 дни.А и обектива беше Canon 70-200 /4 L.

Дата:   18-06-06 12:09

Ако декларира реалната стойност ще платиш мито и ДДС

Автор: chiphead   
Дата:   18-06-06 12:15

е, немога да разбера, купуваш нещо за илядо долара , обявяваш го за 100 ... ем, то верно, по-евтино излиза, ама, и застраховките на пакета са ти като за 100 долара ... трепериш му, дали няма някой шапшал да го потроши по аерогарата (виждал съм как носачите си прехвърлят пакетите един на друг), трепериш му, да не те хванат митничарите, после и гаранция нямаш ...

да е неккво гедоре - ок, а то, нежна машинка, с фина механика, с оптика ...

то верно, кат няма пари човек - да, ама, поне да е за нещо по-ефтинко ...

[smilie8]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   18-06-06 12:29

А има ли такава възможност още в Щатите при изпращането да се затвори в митница пред служител там, което да е като гаранция , и тук да не го отварят [smilie10]

Дата:   18-06-06 12:34

[smilie5] достатъчно е кашончето да ти дойде леко скъсано (от транспорта), следва "физически контрол", като те викат на мястто "да се установи дали няма липси" (казвам го от опит)...

незнам на гецата за обектифчето, ама д70 с киовия едва ли ще се скрие сред дъвките и шоколадчетата ...

незнам, горното си е мое мнение, преди да купя д50-ката, бая мислих ... решението си беше мое. ся за неккви филтри или подобни глезотийки - бих ползвал този начин, но за по-скъпи неща ...

успех! [beer] [beer]

Дата:   18-06-06 12:37

Вероятно има , ама тогава каква ти е ползата,а и гаранцията ти ще се обслужва в Щатите ако за нещастие се наложи[smilie22]

Дата:   18-06-06 12:39

Точно това имам предвид,ако е за нещо по- дребно става по този начин , но за по-голямо и скъпо не си заслужава

Дата:   18-06-06 12:40

а, забравих ... при физическия контрол се проверява колетчето по описа, който е подаден [smilie5] (както и цените ...)

Дата:   18-06-06 12:46

Мислих и за гаранцията разбира се, ама все пак нали е от по-класа, е не че и те не се развалят. Ама все пак разликата в цената е около 600 лв.

Дата:   18-06-06 12:52

както вече казах - въпрос на лична преценка ... аз реших да сведа до минимум възможните главоболия ...

[beer]

Дата:   18-06-06 12:57

Ами май вече ме отказахте. Я да си хвана самолета до там............... Шегичка бе. Ще търся тогава някой да ми донесе "подарък" от там[smile]

Автор: Esper   
Дата:   18-06-06 13:10

Ха, все едно някой говори за мен [smilie5]
Аз сдобих преди няколко седмици Д70с с едно никорче 85/1,8. В процес е и купуването на един 18-35mm, пак от там. Ще ми ги донесе обаче приятел през септември. Прав си, разликата е около 500-600лв за тялото с китовия обектив, при цената му тук, с ДДС. Освен това имаш и хмм... гаранция. Май гаранцията на Никон в момента тук минава през Гърция, но слушах че Зентекс може би ще успеят да станат фирмен сервиз - Дано [smilie21] . Ако обаче си върнеш ДДС-то от някоя фирма, определено мисля че не си струва. Изобщо, както се казва, в тая работа дето си я намислил има далавера ако ти го донесе познат.

Дата:   18-06-06 13:22

Еей, Еспер, много ти благодаря! Наведе ме на една мисъл, да си потърся познат с фирма и да ми го купи от тук и май ще ми легне на цените от САЩ. [thankyou]

Дата:   18-06-06 13:51

За това говорех...
Аз също така бих постъпил но нямах парите накуп. Та него го ползвам като спестовен влог - преведох му ги на няколко пъти [smilie5]

Дата:   18-06-06 14:29

Eспер, твоето тяло колко струваше ?[smilie25]

Дата:   18-06-06 16:32

Значи тялото с един SanDisk Ultra II 2GB от Амазон дойде на 742$, заедно с доставката, до щатите естествено [smilie3]
Разделени, двете неща май бяха в съотношение 668$/74$.
Най-изгодно е от B&H, но когато го купувахме, тялото не беше налично отделно, само с китовия обектив. Това е железния търговец, ниски цени, добър рейтинг... От там дойде обектива.

Публикацията е редактирана (18-06-06 16:38)

Автор: NI   
Дата:   18-06-06 17:03

Аз си взех Д70с + 18-70ДХ и 55-200ДХ +2ГБ екстрим 3 + чанта + СБ-600 + грип за 2500лв

Но ми го достави човек до тук и не съм плащал никакви доставки и тем подобни.
Бих ти препоръчал Камета камерас в ебай.ком се казва каметаауктион.

Ако цената на пратката е над 100$ веднага взимат 20% от стойността.
Има и друг вариант да бутнеш малко пари на митницата но не се знае колко ще ти искат и дали ще стане номера!

Сега пак ще си поръчвам разни джаджи щото мойте хора ще идват ама това друг въпрос.

Автор: CYPER   
Дата:   18-06-06 17:05

NI, това за 100 долара къде си го чел [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Сигурен ли си?
Ако не си сигурен защо го пишеш?

Автор: NI   
Дата:   18-06-06 17:09

CYPER от опит го казвам. Като отидох на митницата и видяха стойност от 300$ и казаха че трябва да се платят 20% от написаната стойност!
Разбира се на другия ден попаднахме на един свестен митничар и като му казахме че техниката е стара той ни го даде без да плащаме!

Автор: CYPER   
Дата:   18-06-06 17:43

NI, говоря за ето това твое изречение: Ако цената на пратката е над 100$ веднага взимат 20% от стойността.

Не е вярно. Законът казва друго, така че друг път бъди сигурен преди да пишеш.

Дата:   18-06-06 20:31

CYPER накара ме да чета закона и там намерих следното :Чл.694. (1) Безмитният внос съгласно чл.693 се разрешава поотделно за всеки пътник при всяко пътуване за стоки, различни от посочените в приложение No 64 , до общата собствена стойност на стоките, възлизаща на 100 щатски долара или равностойността им в друга валута. За пътниците, ненавършили 16 години, нормата за безмитен внос е 50 щатски долара или тяхната равностойност в друга валута.[smilie11]
на тази стойност трябва да се плаща. Само не мога да намеря дали цифровите фотоапарати фигурират в стоките за които се плаща мито.[smilie19]

Автор: andre   
Дата:   18-06-06 20:35

риск печели-риск губи, аз си вкарах Д70 с раница,още два обектива и пр..... бях го разхвърлял из 4антите,моята и на приятелката ми... Обективите в едната, тялото в другата раница и не ни провериха и двамата... Не е голяма вероятността да проверяват...

Дата:   18-06-06 20:47

Ахааааа, намерих !!!! В митническата тарифа от 2005 г. има ГЛАВА No 90 - ОПТИЧНИ, ФОТОГРАФСКИ ИЛИ КИНЕМАТОГРАФСКИ, ИЗМЕРИТЕЛНИ, КОНТРОЛИРАЩИ ИЛИ ПРЕЦИЗИРАЩИ ИНСТРУМЕНТИ И АПАРАТИ; и по надолу пише :ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Настоящата глава не включва: з) апаратите за неподвижно видеозаснемане, другите записващи видеокамери и цифровите фотоапарати (No 8525);
Май излиза че за DSLR не трябва да се плаща мито независимо от стойността им, и вероятно митничарите го знаят ама понякога се правят на ударени и гледат да намажат по нещо [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна