Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 моля за съвет
Автор: убавица   
Дата:   12-06-06 17:02

привет на всички,

аз съм чисто новичка тук [smile], но от видяното съм сигурна, че можете да ми помогнете със съвет за следното...

другата събота ще кръщаваме сина на брат ми и искам да направя що-годе добри снимки (пълен аматьор съм)

днес се разходихме до манастирчето и щракнах пробно на различни режими, ползвам Канон Пауръшот А95, пробвах на Auto, има режим Scene/Indoors/изкуствено осветление, т.н.

всичките снимки станаха без цвят и доста задимени, явно от свещите, които се палят

моля ви дайте съвет как да ги нащракам тез снимки, много ми е мерак [smile] и благодаря предварително на всички, които отговорят

Отговори на това съобщение
 Re: моля за съвет
Автор: Стоев   
Дата:   12-06-06 17:07

Покажи някоя снимка да видим де.[smilie8]

Автор: IChertov   
Дата:   12-06-06 17:09

не е лошо апаратчето.. принципно има меню туй нещо но както и да е..

снимай на P и на Тънгстен.. без светкавица гледай да е.. или сложи на светкавица Авто [beer]

Дата:   12-06-06 17:15

Иче маха с опашка с пред Убавица-та[smilie5]

Дата:   12-06-06 17:24

благодаря много, само на Р не се сетих да снимам https://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0085.gif

не съм се регистрирала в някой албум из нета и за жалост не мога да покажа снимките, ама те са и ужасно зле де, може би след кръщенето, като станат наистина хубави [smile]

Дата:   12-06-06 17:36

Не ти и трябва регистрация - пробай http://photo-zona.net/

Автор: Jamess   
Дата:   12-06-06 17:43

Вдигай светкавицата и снимай на Ауто.Ако снимаш в затворено помещение на Р със светкавица ще станат прекалено арт[smilie18]

Автор: royal   
Дата:   12-06-06 18:07

royal posqga kym alkohola ... sled vnimatelnoto pro4itane na 4ertovite preporyki ... eh bedni mi stoev , pak ke se djoka tazi ve4er [smilie21]

.... abe kade e batko? ... Zoo?!![smilie10]

Автор: ecobo   
Дата:   12-06-06 18:09

Като има дим не убау да се снима със светкавица...

Дата:   12-06-06 21:39

да, стана във фотозоната :)

качих една от снимките http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_ALBUM&ALBUM_ID=2049

вижда се колко е някак задимено, въобще не гледайте, че няма никва композиция, защото много бързахме, а имаше и служба и малко нещо се натрапихме [smilie5]

интересува ме просто как да излезе с нормални цветове

ясно за светкавицата, ще гледам да не я ползвам

Автор: Георги   
Дата:   12-06-06 21:43

мисля че с малко левелс ще се пооправи, разбира се това от светкавицата неможе...

другия път стативче :)
има едни такива миниатюрни, може и в дамска чантичка да ги свреш.

Дата:   12-06-06 21:56

Прав е Жорето за левълите, а светкавичката си има включ/изключ....[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/dbil1522.JPG
http://img376.imageshack.us/img376/2594/1150137266manastir5pg.jpg

Автор: asahi   
Дата:   12-06-06 22:06

Тази снимка нищо не показва - не си вади изводи от нея. Ако в сцената има хора на различни дистанции от апарата ще видиш съвсем различни неща.

Не ми се гледа с какви настройки разполага апаратчето ти, но ако имаш ръчен режим го сложи на скорост 1/15, диафрагма 2-4, баланса на бялото за светкавица или слънце, светкавицата на А и гледай да не мърдаш като снимаш. Ако снимките са много преекспонирани (светли) на екранчето по-добре се дръпни крачка назад и не пипай настройките. Така ще допуснеш най-малко грешки и ще контролираш ситуацията без да се чудиш много-много.

Като излезеш навън жули на Р или на зелената програма.

Автор: samara   
Дата:   12-06-06 22:11

...батка, гръмнала е здраво девойката [smilie24] [smilie18] [beer] ...обаче и ти взе да рошиш перушина [smilie3] ...я, да си пусне един селф у профилчето, да види как ше налетим със ...съвети ! [ezik] [smilie18][shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   12-06-06 22:14

Не е лошо да и спестим някое разочарованийце. Може пък да ни спомене в завещанието си. Или да почерпи, което май е за предпочитане. Щото е Убавица, друго си е.

Дата:   12-06-06 22:17

(споделено под крило)

Убича убавиците[smilie3] [smilie21]

Дата:   12-06-06 22:17

...що не й кажете направо, че до събота няма да се научи и да се подплати за всеки случай с още един фотограф [smilie24] [smilie5] ...ако и е важно толкова събитието де ![smilie8] [smilie21]

Дата:   12-06-06 22:21

такаааа, кой какво е гръмнал и дали е здраво май не е много свързано с темата [smilie5]

благодаря на всички, снимките ще ги оправям с левъли, види се... мен всъщност повече ме вълнуваше може ли въобще да се направят при тези условия добри снимки, които после да не трябва да се обработват във ФШ

май вече не е на дневен ред дискусията "кое е по-важно: да се научим да снимаме или да научим ФШ"

със здраве [beer]

Дата:   12-06-06 22:24

...изтрий си последния пост, това за шопа, сме го обсъждали много [smilie8] ...проява на лош вкус е подобно изявление [smilie23]

Автор: CYPER   
Дата:   12-06-06 22:24

Стоев, а жената ти к'во казва за убавиците [ezik]

Дата:   12-06-06 22:31

убавица, всичко май зависи от апаратурата. Аз вчера снимах едно кръщене и станаха хубави снимките. 4 бутилки вино + доста клъопачка намазах [smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/dliq5677.JPG
http://img412.imageshack.us/img412/3223/img24946br.jpg

Дата:   12-06-06 22:32

...за това ли си на таратор днес бе, промиваш [smilie18]

Дата:   12-06-06 22:33

Щото е голяма жега и се разхлаждам [ezik] [ezik] [ezik]

А то тука у Лондон басейните са кът [smilie2]

Дата:   12-06-06 22:35

CYPER написа:

> Стоев, а жената ти к'во казва за убавиците [ezik]
Жена ми е Моята Жена - споделяме едни мисли и различни възприятия, но тя е Профито а аз Любителят и не сме имали проблеми, кой как да си гледа екрана на компчето, а и няма и да имаме[smilie24] [smile] [beer]

Дата:   12-06-06 22:37

да, май наистина си е до апаратурата [smile] разликата между двете снимки (твоята и моята) е от земята до небето

истината е, че моето апаратче май става само за снимки на открито

и, самара,... въобще не исках никой да засегна, стига, та нали искам съвет от вас, ама то и аматьорите сме хора [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна