Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 FZ5 - Окомплектовка
Автор: evlampi   
Дата:   12-06-06 09:45

Здравейте .. чудя се какво всъшност се продава освен самия апарат в техномаркет или павилиота?

За ФЗ-7 пише, че върви с литиево йонна батерия + зарядно + 16 мб карта.

По същия начин ли стоят нещата с петицата.
От къде в София е най-изгодно да се купи нов.. черен.

Благодарности [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: FZ5 - Окомплектовка
Автор: wildkid   
Дата:   12-06-06 09:47

Ахам, същата е окомплектовката. Включва също и сенника плюс адаптора за филтри (на него се слага отпред сенника, а филтрите - на резбичката). Важи и за двата апарата (а и за ФЗ 20 и 30)[beer]

Автор: yoge   
Дата:   12-06-06 09:59

Държиш ли 100% да нов от магазина? Аз предлагам това в базара:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=68244&t=68244&phorum_uriauth=
Апарата е използван много грижливо и е в отлично състояние, давам го и с по-голяма карта, чантаичка и UV филтър - все аксесоари които неминуемо ще ти трябват.
Може да си поговорим за цената ако си заинтересован. [smilie8]
А, и продавам го не защото искам да се оттърва, апарата си е супер, но ми трябват пари за Canon "стъкла" за новото ми 350D... [shtrak]

Автор: Evlampi   
Дата:   12-06-06 18:50

Благодарско за мненията ...

Я кажете сега .. във павилиона Фз-7 е на промоция 699 ... струва ли си 80те лева отгоре ...
или е по-добре 5цата ?

Автор: helix   
Дата:   12-06-06 18:59

По мои наблюдения не си струва ФЗ7, същата работа, само че джойстика не е едно копче а няколко. Също така 1мпх повече, реши си. Аз лично това видях, ако съм объркал нещо извинявам се не съм супер познавач. Аз имам ФЗ5 и съм си много доволен. Виж снимките в профила ми. Много съм доволен от макрото.

Автор: PiToMeN   
Дата:   12-06-06 19:09

helix, много мънички снимки си качил, така трудно някой може да прецени дали е добро макрото ти.
edit:
Малко макро с FZ 7

Нямах друго под ръка. Между другото се колебах между 5 и 7, но някак си повече ми хареса 7-ата.

Публикацията е редактирана (12-06-06 19:17)

Автор: Стоев   
Дата:   12-06-06 19:35

yoge написа:

> Държиш ли 100% да нов от магазина? Аз предлагам това в базара:
> https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=68244&t=68244&phorum_uriauth=
> Апарата е използван много грижливо и е в отлично състояние,
> давам го и с по-голяма карта, чантаичка и UV филтър - все
> аксесоари които неминуемо ще ти трябват.
> Може да си поговорим за цената ако си заинтересован. [smilie8]
> А, и продавам го не защото искам да се оттърва, апарата си е
> супер, но ми трябват пари за Canon "стъкла" за новото ми
> 350D... [shtrak]
Пак у Цанон се стига...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[ezik] [beer] [shtrak]

Автор: insefc   
Дата:   12-06-06 19:35

вземи си ФЗ5 и една голяма карта !!!!Няма смисъл от ФЗ7 или поне не е голям Аз имам петицата и съм много доволен [smilie24] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   12-06-06 19:39

(към Инсефц - "Доволен си засега..."[ezik] [smilie3])

Автор: Wildkid   
Дата:   12-06-06 20:27

Аз смисъл от 7-цата не виждам - но пък и 80 лв. не са кой знае колко - да речем, че 1 мп повече струва 80 лв. Ръчния фокус с джойстик - ми пробвал съм го, не ми е хич удобен, но може да е въпрос на навик (аз съм с 20-ката и на пръстен ми е удобен фокуса). Тъй или иначе - едва ли ще го ползваш толкова често - преценявай си, но всъщност (лично мнение) който и да вземеш за тия пари, ще си доволен!

Автор: Alex_r   
Дата:   12-06-06 21:16

И Аз си взех FZ5, Много съм доволен!!!
А за комплекта:
FZ5
SD 16MB
сенник
адаптер
коланче за врат
DV кабел
USB
Software

Казахте 80лв повече за ФЗ7...
Аз мога да намера нова ФЗ5 за 599лв[beer]

Автор: garry   
Дата:   12-06-06 23:09

глей сега, на 5-та много, ама много и липсва ръчен фокус
не знам тва с джойстика доколко работи коректно, ама аз не бих се замислил да взема по- новия модел за 80 кинта разлика

всъщност мене в 5-та не ме кефят 4 неща
1. много шум над исо 200 /при 7-та е същата игра/
2. няма ръчен фокус
3. няма изход за външна светкавица, нито начин да пали светкавицата само веднъж
4. Много се мота докато извади обектива /а охлюва се шмугва в храста/

иначе 5-та е перфектна кой квото да ти разправя

п.п вадил съм снимки от 5-та снимани на 400 исо и на хартия на формат 10х15 изглеждат учудващо добре [smilie5]

Дата:   13-06-06 10:41

Kъм Стоев : За тея пари няма по добро и няма пари да си зема ДСЛР щото още няма кде да ги печеля аз [ezik]

Автор: PiToMeN   
Дата:   13-06-06 10:46

garry, това с джойстика работи доста добре и е много удобно - на мен ми пасва точно на палеца и е много лесно - дори ми се вижда по-удобно от врътката на обектива при 'големите' от FZ серията.
За недостатъците в FZ 5 - както си написал, при 7 също шуми на 400 iso. Също няма слот за външна светкавица. За скоростта от включване до момента, в който може да се снима, не мога нищо да кажа, освен да направя клип как стартира и вие да прецените ...

Автор: avo   
Дата:   13-06-06 12:30

И защо пък толкова да му липсва на фз 5 ръчен фокус, точно толкова му липсва, колкото и на всеки друг апарат без такъв, специално фокуса на панасониците пък според мен няма проблем, иначе че не е кой знае какъв апарат е ясно, щуми си и при ИСО 80 на днвено синьо небе, но...

Автор: yoge   
Дата:   13-06-06 12:50

Като стана дума за (псевдо...)ръчен фокус при сапунерите, се сетих да попитам, че не съм снимал с такива (моята ФЗ5 нямаше), възможно ли е да се направи своеобразен "клин" на фокуса (снимки в серия с леко изместване на гривната)? Предполагам че с тези с фокус на бутони най-вероятно не може, но как стои въпроса при ринговите.. все пак е електронен "ръчния" фокус... [smilie8] а в лоши условия (хора на улично освтление например), когато АФ отказва да "захапе", не се сещам за друг вариант [smilie8]

Дата:   13-06-06 18:16

Yoge, може с 20-ката [smilie5]

Автор: The_Melon   
Дата:   13-06-06 19:20

Има няколко причини поради коетп ФЗ7 си струва:

1. Настройките на картината не са на профили (Natural, Standart, Vivid), а на параметри (Saturation, Contrast, Sharpness, Noise Reduction), което дава мнооого по добър контрол на изображението. Когато намалите Saturation и Contrast, намялява забележимо и шума. При FZ5 тези параметри се намаляват едновременно в зависимост от профила и това му куца.

2. Допълнителния Zoom.

3. Три формата на картината 4:3, 3:2, 16:9.

4. Време за експониране до 60 сек. при петицата е до 8 сек.

5. По-добро видео.

6. Джойстика и сътветно ръчния фокус

7. Адаптера за филитрите и сенника са с по-добра конструкция и по-голям дисплей.

Това е най-общо. Лично аз снимам с FZ3 но съм си играл достатъчно и с другите два модела, притежание на мои приятели и купени по моя препоръка [smilie5]

Дата:   13-06-06 20:46

еи пъпеш кде го видя тоя допълнителен ЗООМ????
[smilie10] [smilie10]
и на ФЗ7 са му прасанли голям дисплей с малко пиХели и са му орязали копчетата които са нужни са по-лесна и бърза работа с апарата а не да обикаляш из менюта[smilie23]
Ръчния фокус и експонацията са му +

Публикацията е редактирана (13-06-06 20:46)

Дата:   13-06-06 21:04

Като намалиш броя на мегапикселите с които снимаш се получават едни далаверки и зума стига докъм 16х при 3.2 Мр. Можеш да провериш на сайта на Panasonic. Пък навигацията в менютата си му е същата, дори по чевръста с джойстика. Освен това на пълен ръчен режим настройката на бленда и скорост е много по лесно, докато при фз3 и фз5 е малко тромава през бутона exposure.

Дата:   13-06-06 21:15

това за зума е чисто кропване а го пишат че е зоом като рекламен трик иначе при жсички апарати мойе да се напражи тоя "допълнителен" зоом[ezik]

Дата:   13-06-06 22:46

Ами тук има едни картинки , които говорят достатъчно ясно за това така наречено кропване, тъй че не се изказвай неподготвен [smilie25]

Дата:   13-06-06 22:52

Нещо си объркал линка [smilie25] - а и аз мисля, че си е кропче.....щом се намалява резолюцията, значи е кофти! Само дето не виждам необходимост да се ползва!

Дата:   13-06-06 23:02

искаш дами кажеш че при 5мп има 12 оптичен зоом а при 3.2 става около 16 оптичен????[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Зоом-а поне оптичния жинаги си седи един и той зависи от обектива а не от мегапихелите !!!!!!!!!
при 3.2 мп апарата кропва от 5мефапихеловата снимка и тей и се получава приближение което не е оптичен зоом [ezik]
Ай молята ти да не се изцепваш защото това просто го няма като функция при вцички апарати но всеки може да си го направи вкъщи и воуще това не е никакво предимство или екстра [smilie21] [smilie21] [shtrak]

Публикацията е редактирана (13-06-06 23:03)

Дата:   13-06-06 23:25

Хм, линка наистина се е объркал за това сори, но изберете от менюто в дясно раздела

EZ - extented zoom

и сравнете сами, най-отдолу са дадени снимки
с обикновен кроп и въпросния зуум.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна