Автор: LUMBERJACK
Дата: 11-06-06 18:47
Значи трябва да е печатна, а не електронна версия.
Както казах, няма значение колко проекта ще включиш, важното е портфолиото да кореспондира на тяхната визия и на твоя изказ, стил. А ти, доколкото съм гледал профила ти, имаш собствена линия на арт поведение.
Ако снимките ти са вече готови, избери 10 (както е изискването), които да те представят възможно най-цялостно - стилово, технически и креативно. По принцип (ххххх, как мразя този израз...) не трябва да се дава превес на нито един показател, бил той, както казах, стил, технически умения, креативност и т.н. От всичките снимки избери най-добрите, а не най-обичаните от теб. Разликата е огромна. Не знам какъв е изпитът, но ако трябва избери най-комерсиалните от тях. Зависи...
След това направи един НЕагресивен дизайн (A4) на подложките. Не ги бъркай с паспарту!!! Това са дизайнерски бакграунди за снимките. Ако искаш все пак да изглеждат като паспарту... не знам... според мен ще трябва да избереш А3 подложка.
Все пак да предположим, че си се спряла на по-популярния стандарт за портфолио - А4. Някъде в този дизайн намери място за кратко описание на проекта (снимката). Включи каквито искаш данни или обяснения, но да са много кратки. Самият дизайн трябва да кореспондира с излъчването на портфолиото ти като цяло, затова не ти давам никакви насоки. Ти си знаеш дали ще избереш цветчета и пеперудки или ще сложиш само шум. Дали да е цветен или B&W също зависи от целта, от основното звучене на представяните проекти и т.н. Ти си реши. Разпечатай подложките на хартия/картон не по-лек от 200g/m2.
Залепи фотосите на определените за тях места върху подложките. Ако за фолдер ще ползваш нещо тип "албум", значи портфолиото ти ще има 5 листа (двулицеви). В никакъв случай не купувай онези евтини матирани пластмасови джобчета, в които се слагат документи - те са за документи, а не за портфолио. Джобовете за портфолио трябва да са 100% прозрачни, без релеф по тях.
Ако ще слагаш страниците в кутия, както е много модерно сега, значи листите ти ще бъдат еднолицеви (да няма нищо на гърба). Кутията трябва да е много стилна - кожена или текстилна с някаква топла щампа отгоре, ама ти съвсем нямаш време за това. Пък и като ти казах - това в момента е много модерно и едва ли изпитната комисия ще е наясно с последната мода в портфолиото.
|
|