Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гаранционна поддръжка на Canon в България
Автор: ranopile   
Дата:   08-06-06 08:23

Здравейте,

Често в този сайт (особено в базара) се споменава, че продукти на Canon (цифрови фотоапарати и обективи) закупени от щатите нямат гаранция в България. Това ми се струва доста странно защото на гаранционните карти издадени от Canon USA пише, че важат в ЦЯЛ СВЯТ. Въпросът ми е към хора, на които им се е налагало да ползват гаранционна поддръжка на подобни продукти. Имали ли сте наистина проблем с признаването на гаранцията в България? А другаде по света?

P.S.

Знам, че въпросът дали сме или не сме част от Европа е доста спорен и няма единно становище, но все се надявам поне част от света да сме.

Отговори на това съобщение
 Re: Гаранционна поддръжка на Canon в България
Автор: Стоев   
Дата:   08-06-06 10:02

Цанон не се разваля в гаранционният срок а после[smilie3] [beer]

Автор: ZENTEX   
Дата:   08-06-06 11:00

За продуктите на CANON гаранцията важи само ако са закупени от БГ,като влезем в евросъюза нещата може би ще се променят.Гаранционната поддръжка е разделена на зони USA,EUROPE,ASIA.Обаче съм чувал от колеги(например от Дубай и Израел)че поддържат гаранция от цял свят,явно въпрос на желание и добър мениджмънт[smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   08-06-06 11:12

ами аз зададох въпроса на вносителите на Канон. Отговора е че е не поддържат апарати купени извън България. Това е политиката за нашия регион. Това е и причина Канон продуктите в България да се пордават с 30% отгоре.

Честно казано поддръжката на Канон сигурно е ужасна предвид че така и не получих писмен отговор, на писменото ми запитване, а само устно обяснение по телеофна.

Да не говорим че адреса на поддръжката в Австрия (централата за региона) не работи въобще.

Абе като цяло продуктите им може и да са добри, но при такова отношение преди покупка не бих посмял да си купя Канон.

За информация Никон, Минолта и Сони ми отоговориха почти мигновенно на всички въпроси свързани с гаранционното и извън-гаранционно обслужване на продуктите им. Като от Минолта предствителите получих и известна поддръжка при закупуването на апарата (предвид че бяха малко бройки 5Д през Февруари и свършваха за броени дни). А от Сони след като получих отговора на запитването, се свързаха да ме питат дали съм доволен от отговорите които са ми дали.

Гаранцията на Канон (както и на други фирмии) официално има опции или по региони или цял свят(втората е малко по скъпа), както и възможност за по дълъг срок. Но регионалната "политика" явно не е такава.

Сам решавай дали искаш да си имаш работа с измекяри.

Автор: asahi   
Дата:   08-06-06 11:21

Хот,
Добре е да разгледаш внимателно "Гаранцията на Канон", която си купуваш от САЩ. Ще откриеш, че става въпрос за вид застраховка, обвързана със сервизирането. И не е от Канон.

Канонските фотоапарати са единствените, които имат реално работещ сервиз в България - с обучени кадри, логистика, софтуер и организация. Добре е да са по-любезни, но това е свързано с манталитета, не толкова с фирмата.

Дата:   08-06-06 11:59

Асахи така е ама ако шефовете на тоя сервиз се крият, като плъх в дупка от потенциалните клиенти. Ми е много интересно ако има проблем с Хапарата които е минимум 2 бона как ще ги намериш тогава.

И мисля че професионалното отношение към клиента не е въпрос на манталитет, а на управление - процеси, хора, обучение, контрол и т.н..

Ако ще разчитам само на това дали някой в сервиза е на кеф да ми помогне - мерси за сервиза.

Сони и Минолта и Никон представителите не бяха Германци или Французи а Българи.

Автор: zehn   
Дата:   08-06-06 12:01

Аз имах нещастието да се сблъскам със сервиза на Канон в БГ- ПАН сервиз.
Първо ми се обясни, че МЕЖДУНАРОДНАТА ГАРАНЦИЯ НЕ ВАЖИ В БГ, след това разбрах, че дори и да важеше, по-добре да не си поверяваш 20Д-то на Пан сервиз...така че със и без гаранция, нищо не може да ти помогне тук...

Дата:   08-06-06 12:02

а понеже почнахме тая дискусия в обслужването има един основен принцип дето гласи:

ако имаш един доволен клиент той ще каже на 1, 2-ма познати, ако имаш един недоволен клиент той казва на поне 100 други.

т.е. ако искаш да ти върви бизнеса в тая сфера не правиш грешки.

Автор: ZENTEX   
Дата:   08-06-06 12:04

asahi,ти не знаеш ли че вече не съм там?[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   08-06-06 14:37

Знам ли какво знам? Не знам.

Автор: keen   
Дата:   08-06-06 16:51

И аз се убедих че БГ не се намира в онзи "цял свят" където важи гаранцията на Канон. Много жалко за БГ.

Автор: Avi   
Дата:   08-06-06 16:57

ZENTEX написа:

> asahi,ти не знаеш ли че вече не съм там?[smilie5]

те както са трошати тия канони, на частно ша напраиш милиончето за нула време [smilie5]

Автор: dessisslawa   
Дата:   09-06-06 12:57

На Канон БГ не им пука за клиентите.
Те имат 50 години гратисен период.
И да спят по цял ден - пак ще са на печалба.
А по сервизите и фирмите знаете какви хора се назнамават - първи братовчед, втори братовчед и т. н.

първа  назад  1     всички  напред  последна