Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 кажете нещо за видеокамерите
Автор: magnet   
Дата:   07-06-06 23:30

чета, чета из нета и пак до форума опрях

трябва да купувам видеокамера
без много екстри, с максимално добро съотношение качество-цена
иска ми се да е по-нова в технологично отношение, но да е "олекотена" като количество опции, които така или иначе едва ли ще се ползват
посъветвайте ме нещо или ми кажете като чета какво да гледам
тенкс

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: кажете нещо за видеокамерите
Автор: dramli   
Дата:   07-06-06 23:38

Най добро в твоя случай http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS300-First-Impressions-Camcorder-Review.htm

Автор: dramli   
Дата:   07-06-06 23:51

Литература малко стара / но малко /http://www.videomax.ru/tests/capaso/ http://www.videomax.ru/tests/capaso/

иначе по добро http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-PV-GS500-First-Impressions-Camcorder--Review.htm

Още по-добро.Но докато навлезе масово стандарта ще има по-добро.Но всепак е хубаво да сме в крак с новото http://www.3dnews.ru/digital/sony-hc1e/

Иначе модела на 2005 г. http://www.dvspot.com/reviews/panasonic/pv_gs250-review/index.shtml
-Ако го намериш изгодно Вземай я ще снимаш с нея докато HDV ти стане по джоба !!Успех.

Дата:   08-06-06 00:06

благодаря))
четох аз за този HD формат, но камерата ще е за тинейджърка и тя малко ще почака за най.новите технологии
иначе другото, което разбрах е, че е добре да е с матрица 1/4
аз, като една пълна невежа не знам какво означава това))

Автор: Han_Solo   
Дата:   08-06-06 00:19

до колко лева? защото например Panasonic DVX-100 е нещо много добро, а и JVC имат няколко доста добри, вече е излизат и приятни камерки HDV и на Панасоник и на Сони и на Канон и на JVC... говоря за пкамери които могат да се ползват и за професионални цели. Иначе един Канон XM-1 или ХМ-2 мисля че ще е добро като съотношение цена качество. а за размера на CCD-то за видеокамерите е същото като за цифровите апарати

Публикацията е редактирана (08-06-06 00:20)

Автор: solo5   
Дата:   08-06-06 00:48

с матрица 1/4 за да се вместиш в бюджетния клас ще трябва да си вземеш Самсунг
стандартно са с 1/6 [beer]
най-важното е да може да се включва към компютър [smile]
Сони са си най-добри май [beer] ама под 700лв няма да се включиш [beer]

Дата:   08-06-06 01:01

да, и освен това ми се иска носителят, на който записва да е двд направо
има ли такова животно?

Дата:   08-06-06 01:07

не знам до колко лева
за сега се ориентирам
а и няма да я купувам за мен, а за подарък
просто ще се включа към него

освен всичко друго една приятелка пътува тези дни от щатите и може да ми я напазарува, но се колебая малко заради гаранцията

Автор: tochnia   
Дата:   08-06-06 10:10

По-добре недеи от USA защото там са NTSC и после ще имаш проблеми понеже тук сме на PAL телевизионна система (различна резолюция, различен брои кадри за секунда!)[smilie23]

Автор: dimmby   
Дата:   08-06-06 10:41

Да се включа и аз. В Щатите освен NTSC продават и камери на PAL стандарта, просто трябва да се обърне внимание на купувача който ще купува от там, да търси точно такава камера. Аз лично си купих едната камера от USA, благодарение на мой братовчед, търсиш PAL и това е. Там хората предлагат всичко. И относно камера записваща на DVD, не те съветвам, по-добрия вариант е miniDV-то, поне засега. Замисли се наистина и за HDTV ! Това е бъдещето.

Автор: stoyan_5   
Дата:   08-06-06 10:44

Моля разкажете какво всъщност е HDTV, но не ми разшифровайте само абревеатурата!

Автор: dimmby   
Дата:   08-06-06 10:49

Аз бях изказал предложение преди време, Бони и екипа на списанието което издават, да понапишат нещо и за видеокамерите, обаче засега се набляга най-вече на фотоапаратите.
Иначе другия вариант е гугъла, нали знаеш :-)

Автор: stoyan_5   
Дата:   08-06-06 10:51

Какво е HDTV?

HDTV (High Definition Television) е нов цифров стандарт за телевизия, който позволява по-високи резолюции на дисплея и по-голямо аспектно съотношение (отношението между ширина и височина на екрана). Предимствата на цифровото изображение са преди всичко в областта на домашното кино. Американският стандарт NTSC (National Television Standards Committee) използва аспектно съотношение от 4:3 (приблизително 1,33 към 1), докато HDTV има показател 16:9 (приблизително 1,78 към 1). Филмите днес имат различни аспектни съотношения като в повечето случаи те са 2:1 или по-високи. За да могат да бъдат показани на телевизора, те или биват "смачквани", или картината се изкривява, или се получава комбинация между двете. Ето защо по-високото аспектно съотношение на излъчващото устройство прави тези мерки по-малко брутални и се отразява само положително на крайния резултат - гледането.
По-високите резолюции, които HDTV позволява, дават възможност за по-пластична и по-жива картина. Обикновените аналогови телевизори може да показва 480 хоризонтални линии, които са преплетени (interlaced). Преплетени означава, че първо се изобразявата нечетните 240 линии, а след това четните 240. Това опресняване става на всяка 60-та от секундата (изобразява се полукадър), така че 30 пълни кадъра се изобразяват за секунда. Това, което вижда окото, е леко размазано изображение. Така описаният начин за изобразяване се нарича 480i (за interlaced). Съществува и 480р (progressive), при който имаме изписване на 480-те линии 60 пъти в секунда.
При цифровата телевизия има обратна съвместимост с двата аналогови стандарта - това ще рече, че цифровият телевизор може да

работи и с аналогов сигнал

HDTV е формат, при който имаме изобразяване на 720 или 1080 линии и като следствие - по-често опресняване, а оттук и по-качествена картина. Благодарение на цифровия му характер, при HDTV няма "сняг" или пращене в сигнала. Всички телевизори, използващи HDTV като стандарт за изобразяване на картината, имат и вградена Dolby Digital 5.1 система за по-добър звук.
Основното предимство на HDTV е, че изображението на картината е

по-добро от качеството на DVD

Повечето DVD-устройства са 480р-съвместими и на практика тяхната широкоекранност не е със същото високо качество като на HDTV. Съществуват планове за разработка на 720р-DVD-устройства, но всичко това още се намира в далечното бъдеще...

Публикацията е редактирана (08-06-06 10:52)

Дата:   08-06-06 11:46

ей стоян, много ти благодаря!
точно това имах нужда да знам, защото колкото и да четох насам натам така достъпно обяснено не можах да намеря никъде

имаш една бира от мен [beer]

Автор: charger   
Дата:   08-06-06 11:56

stoyan_5
общо са ти верни писанията,но цифрите за редове и кадри в секунда са само за NTSC стандарта. [beer]

Автор: mimo   
Дата:   10-06-06 04:01

Naпълно подкрепям Dimbi,Mini Dv е добрият по икономичен вариянт за теб!DVD тата не са добри в Америка цените са значително по добри предвид ниски!Айде и умната[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: vizioner   
Дата:   10-06-06 08:01

гледай де е СОНИ :) [smilie3]

Автор: rumenn   
Дата:   10-06-06 10:44

гледай да има АЦП и AV вход и ще става чуден кепчър с нея.. [smilie5]

Автор: ZENTEX   
Дата:   10-06-06 12:38

Под 1000$ всичките са пръчки[smilie5]

Автор: gbdesign   
Дата:   10-06-06 15:19

Взимай едно Сони за 1000 лева и не му мисли[beer] HDV - дрън дрън... една касета за този формат е 60 лв. а и почти няма телевизори и DVD-та, които да го подържат. Вярно че това е бъдещето...но до тогава ще минат поне 10 години. А и за този формат най евтината камера, който снима що годе добре и то само на светло е Sony за 7200 лв.[beer]

Автор: rosentushev   
Дата:   10-06-06 19:55

JVC-GR-D73, перфектна MiniDV камера. Използвам я от 6 месеца и съм много доволен. Sony- фирма за производство на телевизори и аудио, камерите и са шир потреба с безброй глупави, ама много глупави решения!!! Ако те интересува защо не Sony, подробности на skype-rosentushev! Успех!

Публикацията е редактирана (10-06-06 19:58)

Автор: Pulsar   
Дата:   10-06-06 21:18

SANYO, вече се потретям, но ако разгледаш една темичка по-надолу, ще видиш аз каква камера имам, и да ти кажа...НЯМА Грешка !!!
Сега ще ти намеря и линк да ти пратя
ето тук... по-мъничка от тази не съм виждал досега да не говорим за това, че ПИШЕ на SD и USB2 е, лека, компактна, почти без разход на енергия (просто няма елекромотори) с изключение на вариото

Публикацията е редактирана (10-06-06 21:24)

Автор: Han_Solo   
Дата:   10-06-06 22:33

Абе каквато и да е е хубаво да е 3 CCD [smilie3]

Автор: chiphead   
Дата:   10-06-06 22:34

HAN_SOLO [smilie24]
а, още по-хубаво е да е с 2/3 инча CCD [smilie3]
[beer]