Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 obektiva
Автор: rewinder   
Дата:   10-08-04 16:07

ae na obektiva mi se poqwiha edni sinkawi reski i neshto ne mogat da se pochistqt iskam da pitam dali pre4at po nqkakyf nachin na kachestwoto na snimkite tva pyrvo i ako prechat s kakwo mogat da se izchistqt ?

Отговори на това съобщение
 Re: obektiva
Автор: Thor   
Дата:   10-08-04 16:10

покажи снимка !!!!?????

Автор: rewinder   
Дата:   10-08-04 16:11

nqmam oshte :)

Автор: asahi   
Дата:   10-08-04 16:22

Може да си надраскал MC покритието. Не го барай повече. Може да ти навреди като се появява леко воалиране и спадане на контраста от попаднала в обектива странична светлина. Синкави са, защото през одрасканото виждаш друг слой с друго пречупване на светлината. По това описание за туй се сещам, но може и да е друго.

Дата:   10-08-04 16:31

покажи снимка на обектива и на резките, може да са просто мръсотия която да може да се изчисти с разтвор -само не го прави без да си консултирал някой който наистина разбира ,ако не са много големи /ами като не показваш снимка как да ти кажа колко големи /няма да пречат изобщо на снимките при условие че са на предната леща на обектива , ако са на задната леща вече е проблем и пак според зависи какви са и дали са по средата на лещата или съвсем в края ,та толкова мога да ти кажа .лично аз имам един обектив който някъде из средните си лещи има едно доста голямо петно/вероятно гъбички или е незнам попаднала вода/ ясно виждащо се ,просто за да видя какво ще се получи направих няколко снимки с него -резултата беше-никакъв проблем ,сега нямам идея къде е но до след 7-8 часа ще направя една снимка на петното както и снимка с него за да видиш резултата ,така че за последно ако е на външната леща свиркай си сигурно спокойно ще можеш да си щракаш без никакви проблеми относно качеството от страна на обектива..а за напред постарай се да купуваш за всеки обектив по един евтин/неутрален или ултравиолетов филтър ,като протекция против прах или случайно надраскване ...[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (10-08-04 16:33)

Автор: stoevmobile   
Дата:   11-08-04 19:44

Относно почистването на обектива - чел съм, че може да се използува разтвора за контактни лещи от аптеките.
Въпрос - може ли да се използва и спрей за почистване на монитори на компютри,както и продаваните тук там-microfibre "парцалчета"-(абе не съм сигурен как се наричат - може би "кърпички"?) за почистване на прах?[smilie11]
"Благодаря" предварително,на тези, дето пропоръчват гласпапир или песъкоструене, примерно.

Дата:   11-08-04 19:48

Към горното - питах за лещите, разбира се, пластмасата е лесна.....
И само за външното почистване, не за разглобяването - имаше добра тема преди време за "пълното прочистване"..[smilie18]

Дата:   11-08-04 19:57

аз не ти препоръчвам да го пипаш с никакви разтвори освен ако не са от някой който се занимава с поправки на обективи и си ги получава от фирмата чиито обективи поправя ,иначе най доброто на пазара за мен са специалните кърпички за обективи и пак по добре е някой който поправя обективи и си гледа съвестно работата да ти покаже как да почистваш ,тъй като обработката на на лещтитте на обектива много лесно се поврежда ако невнимателно се почистват ,трябва да внимаваш много да не оставиш отпечатък от пръст върху обектива без да го забършеш в противен случай ,потта и мазнината за кратко време може да повредят обработката и да си останат там като веществено доказателство което ще ти е невъзможно да махнеш..е това е за хора които си държат на супер чисти обективи иначе отпечатък или някакви леки надрасквания на външната леща на един обектив-използуван във всекидневието надали биха се забелязали при крайният резултат ..;))

Дата:   11-08-04 22:44

Thor
Благодаря ти за съвета!

първа  назад  1     всички  напред  последна