Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тази вечер - Персеиди
Автор: markishky   
Дата:   11-08-04 13:37

Тази вечер около и след полунощ при ясно време ще могат да се наблюдават Персеидите - може би втория по атрактивност метеорен поток след Леонидите. Метеорите ще долитат от североизток в разни посоки, има вероятност от поява на по-ярки болиди. За който иска да се пробва да снима - широки обективи и експозиции по 20-30 мин

Отговори на това съобщение
 Re: Тази вечер - Персеиди
Автор: stoevmobile   
Дата:   11-08-04 20:49

markishki, в азиатската част на Турция по черноморското крайбрежие, на около 250км източно от Istanbul вали поройно на пресекулки от 20-40 минути и преръмява през останалото време от снощи. В момента има облачност, като преди Апокалипсиса. Много е интересно за снимка, ама не бих си оставил апарата навън....
Пожелавам ти успех![smilie24]

Автор: Andromeda   
Дата:   12-08-04 01:23

Аз ги наблюдавах съвсем близо до София. Намерих си едно достатъчно тъмно местенце малко над Симеоново и забих поглед в небосвода.
Беше изключително красиво. "Звездите падаха" през 1-2 минути... намислях си желания на воля [smile]
За съжаление нямаше с какво да го заснема [smilie2] Но това е нещо което трябва да се преживее, а не да се гледа на "картинка"...

Автор: borovinka   
Дата:   12-08-04 09:07

Оооо, изчекна ми се врата да зяпам по небето, беше много красиво !

Автор: TheMadMan   
Дата:   12-08-04 11:55

borovinka, изребри ли си [smilie5] [smilie24] [shtrak]

Дата:   12-08-04 14:00

И над Шумен беше облачно..
Тази вечер до около полунощ могат да се очакват все още повишен брой метеори, може би не колкото снощи, но... който е изтървал все още може да се пробва.

Автор: djidji   
Дата:   12-08-04 14:53

опитът показва, че Персеидите се наблюдават най-добре от плажа, при вече замиращ лагерен огън, и... нещо агнешко, да ти топли кокалите :-]

Автор: asahi   
Дата:   12-08-04 15:44

Снощи къде полунощ видях един персеид да притичва по небето докато аз си простирах чорапа, не помня ляв или десен беше. Понеже съм предвидливец си бях намислил желание предварително. Сега се оглеждам за DHL, FedEx или някой друг щатски базиран куриер. И други работи си бях намислил, ама ма ей срам да ги сподела пред толкоз хора[smilie18]

Автор: bobo21   
Дата:   12-08-04 15:48

И мен ме боли врата от зяпане и за 20 мин видях 3 или 4.
Че то когато и да съм зяпал все по толкова се виждат ..

Автор: stoevmobile   
Дата:   12-08-04 22:45

Все пак някой успя ли да щракне? То си е красота! И не е всеки ден.
markishky, имаш ли инфо, де може да се погледнат снимки на хората с късмет?[smilie11]

Дата:   13-08-04 10:39

Аз май хванах болид в полунощ, но няма да изкарам веднага филма че съм на първите кадри още... Болида беше много ярък, цели 3 секунди горя в небето някъде на север от Преслав.

pyk az samo edin ...
Автор: opeldjia   
Дата:   13-08-04 12:33

... samolet fanah https://photo-forum.net/joro/emoticons/rifle.gif
Basi typoto - imashe 1-2 dosta iarki, predi da se poiaviat oblacite, no gi iztyrvah
[smilie2]

Публикацията е редактирана (13-08-04 12:33)

Автор: Poshtarov   
Дата:   13-08-04 13:46

opeldjia> https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif

Автор: djidji   
Дата:   13-08-04 13:59

довечера ще съм далеч от светлините на града, и понеже луната е еййй толоко мъничка.... но много ме мързи. Мисля да сложа апарата някъде на стативче и да пробвам 1ч експонация. Би трябвало метеоритите да се открояват на фона на следите от звезди, нали?

Автор: Krassy   
Дата:   13-08-04 14:03

Тази вечер персеиди, утре - ломбаго!
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна