Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 KM 5D - KM 7D съществени разлики
Автор: matasel   
Дата:   30-05-06 09:10

Ще помоля за мнение на хора, които имат ЛИЧЕН опит с двата модела. Разлики от типа: брой на пиксели на ЛЦД, материал на тялото, брой на бутоните, разлика в теглата си ги знам и не ме вълнуват много. Интересуват ме реални разлики като надежност, бързидействие и прецизност на АФ.
Ще съм благодарен и за мнения за обектива КМ 17-35/2.8-4.0
Благодаря[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: KM 5D - KM 7D съществени разлики
Автор: y_yankov   
Дата:   30-05-06 10:14

тук са сравнени характеристиките на двата апарата http://www.imaging-resource.com/CAMDB/compare_results.php?sections%5B%5D=883§ions%5B%5D=688&submit=Compare

Автор: hotsnail   
Дата:   30-05-06 20:00

мисля ч основно е в системата за автофокус и по-специално следящия автофокус т.е. при 5Д не е толкова добър.

Аз съм се опитвал с 5Д да щракам летящи гадини ама много рядко успявам да pan-вам апарата добре, когато успея автофокуса си лови. Мисля че ми трябва малко повече практика и дългофокусен обектив.

Автор: insefc   
Дата:   30-05-06 22:09

[smilie11]

Дата:   30-05-06 22:58

Аз успявам да снимам с 5Д хвъркати и то с евтини обективи, но ако 7Д наистина има по-бърз и по-сигурен автофокус ще е добре!
Бони, ти не си ли ги сравнявал[smilie11] [beer] В теб ми е надеждата[beer]

Дата:   30-05-06 23:50

хаха да ама не 70мм,нали? [smile]

Дата:   31-05-06 10:52

Ами със Токина 70-210 на 210 мм и бленда 8 и в повечето случай се справя добре, дори и в доста трудни условия - например, когато зад птицата има дървета, които не могат да бъдат едновременно на фокус с птицата. Така че на 5Д автофокусът не е идеалниият, но си върши работа доста успешно.[beer]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   31-05-06 16:14

И с 5Д и с 7Д панинг-а не работи заради стабилизацията..просто матрицата се опитва да компенсира движението... С Никонските VR обективи нещата стоят по друг начин(бони да каже).

Иначе визьора на 7Д е по-светъл и е пентапризмен докато на 5Д е огледален. 7Д е от магнезиева сплав, а 5Д от пластмаса. 7д има възможност за грип. 7Д има Х контакт за външна светкавица а 5д е само с чехъкче за минолтенски свткавици.

Абе 7Д е по-добрия избор и си заслужава парите, но аз ще бягам от системата и минавам на Никон очаквайте скоро в базара Аф 28-100 3.5-5.6 и леннтова динакс 5 н добра цена.

Дата:   31-05-06 20:02

matasel взех си днес 70-300 Сигма и ще проведа научни експерименти тази събота и неделя в-ху автофокуса на 5Д [beer] може да направя наблюдение за влиянието на бирата върху панинг-а.

P_A_D_D_G стабилизацията ако ти пречи се изключва. Стабилизацията мести сензора на много много малки разстояния само за времето на експозицията т.е. следящия автофокус(които дори не е на матрицата) не виждам какво общо има. Виж за тия снимки дето се панва по някой движещ се обект и се размазва фона ... може би си прав. Ще видим след като проведа ексеприментите сега имам още една променлива да вкарам в статистиката - включена/изключена стабилизация.[smile]

Късмет с Никоните

[shtrak] [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна