Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon S3 IS или Sony DHC-H5
Автор: 6ko   
Дата:   28-05-06 15:00

Такааа ... реших да се сменя сапунерката с нещо по-добро и по-новичко и съм се спрял на горните два модела Canon S3 IS и Sony DHC-H5( т.е до 500$;6-8 Мпх; 10-12 оптика) ако можете да помогнете със полезни съвети - давайте ...
10х предварително ..... ;-)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon S3 IS или Sony DHC-H5
Автор: _Oceanblue_   
Дата:   28-05-06 15:10

Canon S2 IS или Sony - H1

Автор: deathzone   
Дата:   28-05-06 15:12

Canona го има един познат, лудница е. Аз съм за него.

Автор: simbon4o   
Дата:   28-05-06 15:31

(аз си мисля за тия пари че нито канона нито сонито ще се опрат на FZ30) по принцип само мисля нищо не съм казал [smilie5]

Дата:   28-05-06 19:37

FZ30 да 8 Мпх; 12х; 1/1,8" матрица ноооо е нм. грамаден и е Panasonic

Автор: pmartinov   
Дата:   28-05-06 19:41

Панасоник ФЗ 30 [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Първо искаш да е малък [smilie23]

После ще искаш да снима добре[smilie24]

Накрая ще разбереш че м/у ЛАЙКА оптика и останалите има ралика и тя е в полза на ПАНАСОНИК [smile]

Автор: WiShY   
Дата:   28-05-06 19:42

а ве според мен един апарат няма ли рачно фолусиране си е чиста сапунерка :)

Дата:   28-05-06 19:47

с канона не сам запознат,а и ме мързи да търся... сонито не е лошо ама няма raw формат...който е полезен...а между другото...панасоника е по добар..ама е и по скъп

Дата:   28-05-06 20:17

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz30/page17.asp
това е за Панасоника... пак там има сравнение за тази оптика и обкръжението от панасоник ... нещо от рода на "двигател от ферари сложен на трабант ...." :-((

Автор: JarJar_   
Дата:   28-05-06 20:28

Да ти отговоря така: По-добре трабант с двигател от Ферари, отколкото, трабант с двигател от Симсон. Демек още един глас с двете ръце за Панасоника!

Дата:   28-05-06 20:49

а ве взимаи си на сони р1 и си пиерфектен :) или си вземи на старо от базара тук един дслр...е няма да е $500 ама поне знаеш кво купуваш....аз мислих да си взимам фз30 ама ся си мисля за пентакс..

Автор: The_Melon   
Дата:   28-05-06 21:41

Я вземи прочети ревютата от първа страница на сайта пък после обяснявай за трбанти и двигатели, иначе ако държиш на един от тези двата вземи Сонито много по солиден е от Канона и много по стабилно стои в ръката аз снимам с Панасоник и по тази причина съм пробвал и другите два

Автор: fvm   
Дата:   29-05-06 01:38

Чувате ли нещо ?

Нещо шуми много яко ?

МММ какво ли шуми така ?

Дата:   29-05-06 01:42

kakto kaзах това не е мое мнение на на хора вещи по въпроса ... а и на това ревю - от главната стр. е казано същото мн шумен или ти трябва огромна карта ииии май станаха към 700$...а за тази цифра -Pentax K100D WITH 18-55MM LENS - UNDER $700.00 виж ТУК
> а това е мн за мен ...

Публикацията е редактирана (29-05-06 02:10)

Автор: ghost23   
Дата:   29-05-06 02:05

S2-ката не се различава кой знае колко,е все па 5 МП,за Сонито не мога да коментирам,както виждам ти питаш за едно,а хората те """меткат""" на DSLR?...[smilie11]
S3 май ще да е добра,аз съм с S2-ката,и за любител е доста добре,да не кажа супер![smilie24]
На моменти трудно фокусира, ако няма контраст,или някъкви ръбове(вертикални,хоризонтални...т.н.),но както съм виждал ,те и DSLR понякога трудно фокусират.
Ако предпочиташ престиж-взимай S3-ката,(CANON & NIKON....),нали за това се борим и бачкаме,ако не , и Сонито ще свърши работа.
Менюто е много добро.
М/у другото погледни http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Мисля,че CANON в тоя клас най-добре се спавят с цветовете...?![shtrak]
Успех!!![smilie24]

Автор: testmaniac   
Дата:   29-05-06 07:30

Особенно на светкавица[smilie18]

Автор: Кирил   
Дата:   29-05-06 09:43

Canon S3 e подигравка за феновете на Canon, особено тези, който имат S2 и мислят за upgrade. Да не говорим за цената на S2 в БГ (смешно висока, но това е характерно за марката Canon).

За сони-то не знам, предполагам ще е добре. Само тоя МС...

Демек още един глас за Панасоника. Шума вярно е повечко, но за непрофесионалн цели не е проблем. А и все пак всички зависи от целите и възможностите на задапаратното устройство.

Ако ли не - FZ20/FZ7 ще спести пари и шума ще е по-малко, но филмчетата при FZ20 ще са леш (ако ти са важни, по-скоро надали),

Тъй като явно си доста предубеден към Панасоника най-добре е да намериш познат с такъв и да го пробваш или ако не да го тестваш в ТМ. Така ще направиш най-доброто сравнение за себе си.

Дата:   29-05-06 22:48

цената не е от Бг - това което си избера ще доплавакъм края на следващия месец..Имам наблюдения в/у малкото братче FZ5 и почти се бях навил за FZ7 .... но след това пробвах и Fuji 9500 и поговорих с клиенти и познати по-навътре в нещата и хора които си вадят и хляба с това (тук някъде взех да ставам "предубеден") и повечето ми препоръчаха Никон или Канон но модели за които само мога да си мечтая... та като слезем на земята и си погледна в джоба не останаха мн възможности затова и реших да потърся и др. мнения за това на което съм се спрял ...но ....

Автор: JarJar_   
Дата:   29-05-06 23:56

Значи нещо си се пообъркал бая. Панасоник ФЗ 30 + Карта 1 или 2ГБ, ти струват най-много 550 зелени у Щатско и това е всико! Пък като си с такива карти никакъв проблем няма да ти е шумът, щото ще си бичиш в РОУ. Всъщност потърси из форума има бая изписано относно Фз 30-ката и шумът.
Сега ако и 500-550 са ти много, тогава мини на варианта ФЗ 20 + 1ГБ карта, ще ти се струват към 370 Долара, което според мен няма по-перфектна алтернатива като цена/качество/възможности!!! Виж тук за апарата.

Публикацията е редактирана (30-05-06 00:00)

Автор: _Oceanblue_   
Дата:   30-05-06 00:14

Абе,я взимай един Canon S2 IS за 8 стотака и като му сложиш една 512мб сд за 33лв си пушка...[shtrak] [shtrak] [shtrak]

говоря за цени в София......

Публикацията е редактирана (30-05-06 00:15)

Дата:   30-05-06 09:44

S2IS, S3IS, като снимане не могат да се мерят с FZ20 вие с 30-ката го сборихте :). Филмчетата им са малко по-добри, но... това е фотоапарат. Пансоник FZ20 има оптика мечта. На зуум има почти 1 бленда разлика от каноните(2.8 е на 20-ката блендата на 432мм а на каноните е 3.5) И S2IS и S3IS реално имат повече шум от 20-ката на панасоник поради факта че на S2 софуера за шумоподтискане е кофти, а на 3-ката матрицата е изнасилена. Аз бих избрал FZ20 а ако има пари FZ30. Специално 30-ката може неща които каноните(S2, S3) не можеш и да си помислиш да ги правиш с тях.[shtrak]

ПС Понеже темата е и за сони Н5 за него освен лошо друго не мога да кажа: Факта че S3IS и FZ7 шумят най-много от камерите в класа им е поради това че матрицата им е 1/2.5" голяма и има 6 мегапиксела които са доста за този размер, да не кажа прекалено. Н5 има 7 мегапиксела на същия размер матрица [smilie10]

Публикацията е редактирана (30-05-06 09:49)

Автор: Peychev   
Дата:   30-05-06 11:28

Снимал съм година и половина с Панасоник FZ 20 - хубав е. След това ми попадна Канон S2. За 1 ден снимане мисля че успя да ми хареса повече от Панасоника, а след третия ден бях сигурен. Снимките като качесто са напълно съизмерими, но като удобство и френдли интерфейс Канона направо разбива ФЗ-ката отвсякъде. Като съм с Канона няма нужда да се чудя къде да си заредя специалната батерия, имам си въртящ се дисплей, който в прибрано положение е защитен от дадраскване, viewfinder-a na canon-a определено е по-добър (през повечето време снимах с него). След като съм пробвал и двата, определено Канона ми хареса повече.

Дата:   30-05-06 16:14

Ни една добра дума за Сонито ... и сега да избирам м/у Канон с3 ис и Панасоник ФЗ30+голяма карта .... натам вървят работите май ...[smilie11]

Дата:   30-05-06 17:22

ми не е лшош сонито ама оптиката му е по-зле от канона, а от панасоника доста даже според мен.

Автор: ghost23   
Дата:   31-05-06 01:02

Като гледам Канон ще е ,нали все пак си купуваш фотоапарат,не климатик ....
Peychev е много прав!!!
Ценя обективното мнение!
S2/3 няма обаче удобен ръчен фокус,няма RAW,експозиция по- дълга от 15 сек.,а f 2.7-3.5 е напълно достатъчен за любителски нужди
(за f 0.7 няма да закъсаш посред кадъра- нали паналайката не губи по цялата дължина-f 2.8/6-72)но ти си ги прочел тези неща.
Относно FZ30 мога да кажа(с риск да обидя някой),че си прилича с поливалентната стоматология - от всичко по нещо и накря нищо.[ezik] Лично мое мнение.
Успех![shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна