Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Безплатни Съвети Търся
Автор: CYPER   
Дата:   28-05-06 17:10

Вчера ходих да снимам на едно представление и от 143 снимки точно половината бяха за кошчето. Останалите реших да ги помилвам, въпреки, че по моя преценка бяха много зле. Та аз за пръв път снимам с DSLR някакво мероприятие, но явно не се справих добре (даже много зле) [smilie2]

Тъй като ни помолиха да не ползваме светкавица се наложи да снимам с Canon 50mm f/1.8 (само, когато съм снимал водещите).

Снимките можете да видите ТУК

Та аз лично намирам 2 големи проблема:

Първо 95% от снимките фокусът никакъв го няма, а пък уж ми beep-ваше, че е ОК.

Второ - цветовете ми са много зле. Имаше един голям жълт прожектор, който светеше към малката сцена от 20 метра някъде. Лицата са отвратително жълти - color balance-а го сменях на Auto и на лампа, но не успях да докарам нещо прилично.

Сигурно и други косури ще ми намерите - кажете да знам.

Та чакам съвети как да си подобря снимките, шото и сам от себе си се плаша [smilie10] [smilie18]

Искам другия път да се представя поне една идея по-добре [smilie8]

Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Безплатни Съвети Търся
Автор: Стоев   
Дата:   28-05-06 17:12

Хората искат да ги наплюем за една снимка, ти пускаш 70 [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   28-05-06 17:14

Ми няма начин, щото другия път пак ще направя същите мазаници, а пък не искам [smilie2]

Който има свободно време да разцъка снимките и да си каже мнението, каквото и да е. Ама да не забрави съветите [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   28-05-06 17:15

Canon[smilie10] [smilie10] [smilie10]
[beer] [beer] [beer]

Автор: eXile   
Дата:   28-05-06 17:16

То на тая светлина без светкавица умираш прав[smilie23] Монопод, статив?

Дата:   28-05-06 17:17

Canon-а е много хубав апарат, ама туй нещо зад него дето го държи не е [smilie18]

Съвети моля [ezik]

Дата:   28-05-06 17:18

отворих една наслука - скорост 1/30.....
другият път опитай на 1/15 за да е пълен артЪ[ezik] [smilie21]

Дата:   28-05-06 17:19

eXile, е чак за статив не мисля. Все пак прожекторите отзад вкарват достатъчно светлина. Все пак аз искам лицата има да са ОК, а не цялата сцена.

Снимах само на f/1.8 и ISO 400 и 800. Затвора варираше от 1/30 до към 1/90.

Дата:   28-05-06 17:20

Стоев, каква скорост според теб е прилична за такава обстановка?

Дата:   28-05-06 17:21

ИСО3200[smilie24]

Автор: navy   
Дата:   28-05-06 17:23

[smilie7]
Интересна тема за разтуха...

Дата:   28-05-06 17:33

Ей ти една мазка от вчера, исо1600, 200мм, ф7.1, 1/50, от ръка и сред тълпа бутащи се репортери и полицаи...
Е, поне беше по-светло де [smilie21]
https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/jxjg3536.JPG
http://img56.imageshack.us/img56/6260/img90443zh.jpg

Дата:   28-05-06 17:35

Стоев, е така като гледам определено е била по-светло - много даже. Имам чувството, че е ден, а не нощ [smilie7]

А ISO3200 ми е малко шумничко мисля [smilie10]

navy не стой безучастен [ezik]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-05-06 18:13

Лъчо, ама кажи че снимката все пак е в подлез и никак не беше светло, малко неон от витрините на магазинчетата...да пусна ли моята снимка оттам?[smilie6]

Автор: flipbeat   
Дата:   28-05-06 18:13

3200 не е чак толкова шумно...монопода е подходящ за тази цел.

Автор: gorbi   
Дата:   28-05-06 18:16

[shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (28-05-06 19:14)

Дата:   28-05-06 18:16

Мечо, абе светличко си беше, а и аз съм "стабилизиран"[smilie3]
Дай фотки с 50мм [ezik] [beer]

Дата:   28-05-06 18:23

Okay.

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/qhvg4421.JPG
http://photo-zona.net/images/user469/album1899/preview/IMG_9994xr140.jpg

Автор: zoomaniak   
Дата:   28-05-06 18:27

яки са бре - превърни ги в ч-б и стаят Вафлъ трепач [smilie24] кефят.....със светкавица сите щяха да са еднакви [smilie2]

Дата:   28-05-06 18:31

Тоз пияница на снимката не съм аз бе[ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: charger   
Дата:   28-05-06 18:37

нещо основно.
не приемай да снимаш събития,за които не си сигурен как се снимат.щото възможноста да не те потърсят пак е огромна...питай за къде ще се ползват снимите.ако е само за уеб или 13х18 макс,снимай и на 1600аса.
скорост под 1/60 за хора не става,дори и с ръка да махнат,се размазва.всеки иска да се види максимално добре изглеждащ,при снимки от събитиен характер.
Артъ,го остави за други случаи.
[beer]

Дата:   28-05-06 18:39

CYPER, единият от проблемите е стабилизирането на апарата. Независимо от късия обектив очевидно си слизал под долната граница на скоростта. По принцип качество и статив си вървят заедно. Или някаква друга опора все пак.

За цветовете не ми се иска аз да коментирам - малко снимам на закрито. Но все ми се струва, че без светкавица ще са си такива. Купи си голяма карта [smile] [smile] [smile] и снимай на роу, а после може да си пограеш с температурата - или ще стане малко по-добре, или поне ще си горе-долу сигурен, че това са възможностите при такова осветление.

Някои от снимките са напълно поносими, просто снимай пак и пак, и пак...[shtrak]

едит: Да, и за движещите се хора charger го е казал много правилно, но в случай, че снимаш някакво събитие по поръчка е много малко вероятно светкавицата да е забранена...

Публикацията е редактирана (28-05-06 18:42)

Дата:   28-05-06 18:59

charger, единствената облага, която получих за да снимам там е безплатен вход, а и на всичко отгоре снимките не са обещавани на никого. Най-вероятно ще се качват в една онлайн галерия към един сайт. Никой не ми плаща нищо. По-скоро е за мое удоволствие или да натрупам малко опит. Мислех, че е лесно, ама явно не е.
За скоростите вече ще знам, поне 1/90 мисля ще е добре, но това означава ISO1600 И в някои случаи 32100, което за онлайн галерия с размери да кажем 1200x800 не стои много добре.

PolarBear, мислех да взема статива, ама няма как да спра движенията на моделите [smilie11] Другия ми обектив е 17-85 със стабилизация, ама пък му е много затворена блендата. Преди да започнат да правят шоуто казаха, че не искали да ги снимат със светкавица, защото се разконцетрирвали (разбирам ги). Въпреки, че имаше 2 булки с малки сапунерки, дето постоянно ги светкаха [smilie18] Картата ми е достатъчно голяма (SanDisk Extreme 2GB) - другия път явно ще е на RAW.

Едно ми е чудно - уж докато снимах си пискаше за успешен фокус и на дисплея на апарата си изглеждаха ОК, после като ги скивах у нас се хванах за главата - то една снимка няма като хората (говоря за тия с 50mm f/1.8) Да не би нещо да бъркам в фокусирането?

Дата:   28-05-06 19:01

то дисплея на хапарата и монитора на компа са съвсем различни патици....[ezik] [smilie5]

Автор: den_den   
Дата:   28-05-06 19:08

За фокуса, спомни си дали си бил на централна точка. Скоро бях направил такава мазня и после се сетих,че преди това се бях бъзикал с настройките и беше оставен някъде настрани.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна