Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 MOLIA ZA POMOSHT PRI IZBOR NA SVETLOMER
Автор: brabus   
Дата:   09-08-04 12:54

Shte sam mnogo blagodaren za preporaka otnosno slednite modeli svetlomeri:
Gossen Digisix Meter
Gossen Luna Pro Digital
Gossen Luna Pro Digital F
Minolta Auto Meter VF
Sekonic Flashmate L-308 B II
Sekonic Flash Mate L-358

Blagodaria vi predvaritelno za pomoshta!!!

Отговори на това съобщение
 Re: MOLIA ZA POMOSHT PRI IZBOR NA SVETLOMER
Автор: Brummaker   
Дата:   09-08-04 15:23

Абе не знам от тези, но селенов на старо недей.

Автор: Thor   
Дата:   09-08-04 15:36

Gossen Mastersix/Ultra-pro [smilie24]
можеш да го намериш на безценица по eBay вече срещал съм го да се продава за по 200-250US$, но е танк ;)) ще те надживее ;))

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-08-04 16:30

леле, че то кино вече у нас не се прави...ти за кино ли ще мериш, че такава придирчивост и все между супер модели? Направо ми е учудващо!! Че грешката /възможната разлика в меренето/ на тези е далеч под грешката в скоростите на апарат от среден клас /дори между тези, който си имат добро вътрешно измерване, и ги ползват повечето любители, че и репортери/.
Аз вчера купих на Иво Gossen Lunasix 3, че на моя Lunasix счупих стъклото. През това време мерех с Weimarlux или дори компактен селенов Ленинград 4 (ако съм с малък джоб)- при повечето случай е напълно достатъчно, а също и с вградените на апаратите, а понякога дори на око. Изобщо аналоговите светломери са напълно достатъчни, удобни и дълговечни, калибрират се. Ако нещо е особено важно, снимам и на клин (защото и неточните експонации понякога са ми нужни:))
Вероятно търсиш удобство, бързина..ще ми е интересно да споделиш какво точно?
Ето ти една класация на горните модели според мен:

Gossen Luna Pro Digital F
Gossen Luna Pro Digital
Sekonic Flashmate L-308 B II
Sekonic Flash Mate L-358
Minolta Auto Meter VF
Gossen Digisix Meter

Дата:   09-08-04 16:32

Mobby_Dick [smilie11] противоречия противоречия ....
ако питаш мене може и на око ..особенно ако знаеш азбуката [smilie25] [smilie6] [smilie7]

Публикацията е редактирана (09-08-04 16:34)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-08-04 16:43

Thor , писал съм как се учи азбуката за мерене - да си чел. Също кога-къде и защо е наложително да се прилага. Няма да се повтарям. И там има как, ВЕРВАЙ МИ. Като за начало, тръгни със светломер в джоба, и мери по 100 пъти на ден без да снимаш:))
Като си купувах вчера лунасикса от Иво, го проверявах на око :))) освен това малко ме гила, писал съм, че тези неща ги тача, защото се калибрират:)) Също съм писал, че използвам светломер при усредняване на контрастни сюжети, или мерене на ниски експонаций , просто с аритметиката съм малко....

Дата:   09-08-04 17:16

хм ,ми аз съм съгласен с теб ,ама ,ми хм ;))
не всички имат твоя опит де,някои имат нужда от светломер де да знам флашметър или пък искат да си мерят инцидентната светлина възможно най точно и семпло,пък и други знам ли аз там топлина ,дълга експонация с часове ,бленда до незнам 90-100 ,ISO до незнам си няколко стотин хиляди , а пък и искат всичко това да е в машинка която да отговаря и на изискванията им за цена,компактност,ергономия,както и на дълъг живот и безотказна работа ,та човека си пита кой може да му даде идея за най доброто сред това което има като избор /лично аз писах за това което имам и от което съм много доволен а и го срещам на безценица сега по нет-а/ ..предполагам и за опита с тези.този светломер на тези който биха го псъветвали...

Мда...
Автор: GenaDP   
Дата:   09-08-04 19:10

Бе майоре, туй да не е торен бръмбар, че да му земеш мярката на око? Ай ела ми в студиото - ще ти пускам сметкавиците в очичките, и колкото пъти не познаеш отношението м/у тях - ще те налагам по кухата кратуна, че да ти е гадно (щото че няма да поумнееш - то на всички е отдавна ясно).

Дата:   09-08-04 19:21

А,а,а,а...

г'усин преподавател, ко стана със задачката от 8-ми клас [smilie3]

Ква задача бе, цирей гноен?
Дата:   09-08-04 21:52

Прати ми малоумното добиче на частни уроци - безплатно мога само да ти дам да го духаш...

Дата:   09-08-04 22:00

Така ще кажеш ти...
А това е прозста задачка от 8-ми клас...
И все пак си остана не решена г'усин преподавател [smilie3]
Изникват въпроси...........

Бе деба малоумното ти добиче...
Дата:   10-08-04 03:56

...що трябва да ти решавам задачи по математика бе, песоглавец въшлив? Въпросът, дето възниква, е един-единствен - ти толкоз тъп ли си се родил, или в последствие си получил мозъчна травма някаква.

Автор: nikon_f2   
Дата:   11-08-04 02:17

Ами хубаво ти е отговорил Тор. Мастърсикса е най-добрия светломер, с който съм работил.Като имаш предвид, че другите са Секоник 508 и 608, респ. Минолта 4 , сещай се за какво става дума.Естествено не е идеален. Някои неща му липсват и е малко големичък. Иначе ако имаш нерви да му събереш всички приставки няма равен.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна