Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Колко кадъра живот има механизма на дигитален SLR апарат според вас?
Автор: mimo   
Дата:   28-05-06 10:57

Чувал съм, че огледално-рефлексния механизъм търпи износване и след определен брой кадри мисля над 50 000,подрежи на подмяна или някаква подръжка вярно ли е това.Благодаря предварително[ezik] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Колко кадъра живот има механизма на дигитален SLR апарат според вас?
Автор: pmartinov   
Дата:   28-05-06 11:06

На Никон Д200 гаранцията на затвора е 100 000 цикъла .

Гаранцията !

А той може да изкара и няколко пъти повече.

На Ф5 Никон гаранцията е 150 000 цикъла.Едни германци се усъмниха и включиха един Ф5 на 8к/с и един голям акумулатор и взеха да броят...

На 975 000 цикъла затвора колабира

При най-тежкия режим 8к/с -1/250скорост

На друг режим щеще да помине милиона [smilie5]

[shtrak]

Автор: mimo   
Дата:   28-05-06 11:11

Някой за Canon 20 D Знае ли на колко му е гаранцията?[smilie5] Благодаря за споделеното мнение...mimo написа:

>

Автор: dideron   
Дата:   28-05-06 11:14

А сапунерките повече ли изкарват или по малко от огледално-рефлексните[smilie11]

Автор: darksorrow   
Дата:   28-05-06 11:15

дидероне, ха познай [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   28-05-06 11:19

Ако изключим професионалните камери, където на "гаранцията" може да се вярва - другото е божа работа...

Има 300D-та и D70-та които не са изкарали и 20 000 преди първия дефект, а има такива на по 200-300 000 кадъра, които още не са мръднали.

10D и 20D доколкото знам се движат около 50 000. Тука zentex ще каже най-вярно.

Сапунерите би трябвало да изкарват повече, заради значително упростения механизъм.

Дата:   28-05-06 11:22

n1x0n, всъщност, ако говорим конкретно за затвора, възможно е и да издеянват повече, не знам...

но определено лично аз имам повече преки наблюдения върху прецакани сапуняги, отколкото при по-сериозни камери... [smilie11]

всъщност какво точно им става на затворите? самият им механизъм се износва и не могат да се затварят, или..? [smilie11]

Автор: n1x0n   
Дата:   28-05-06 11:23

Да, чисто износване... просто се смилат някакви чаркове в определен момент.

Дата:   28-05-06 11:25

благодаря [smilie24]

Автор: PolarBear   
Дата:   28-05-06 11:26

Мисля че за Канон 20Д беше някъде около 40000...Знам доста канони 300Д на които е 25000, но вероятно те самите не знаят това и си щракат над 100000...20Д едва ли е по-зле направен.

При сапунерките нещата са съвсем различни, защото при тях затворите са централни, абсолютно различна конструкция. Изложени са на по-малки натоварвания. И надживяват и апарата като цяло, и желанието въобще да се занимаваш с него.

Автор: JeT   
Дата:   28-05-06 11:28

"mimo" като гледам и тебе те гони параноята[smilie5] , че ще ти се счупи затвора на фотоапарата [smilie23]

Подобни информации, често разпространявани в интернет от УЖ случайни потребители(= частни лица), според мен са просто "черен маркетинг" организиран от самите производители на фото-техника.

Точно за 20D не мога да ти дам реални данни (просто е относително нов модел, който имах за кратко време), но лично моето 10D е на почти 200 000 кадъра и нищо му няма.
Малко след като мина 360 000 кадъра, 10D -то на един приятел скъса пружинката за огледалцето на автофокуса. Т.е. наложи се да си довърши снимките "на ръчен фокус". Цената на ремонта беше 100лв. и ZENTEX [thankyou] го оправи за 1 час.

Що се отнася до "тестовете" на NIKON - това си беше маркетингов отговор на презентацията на ЕОС 1D МкII, защото CANON обавиха гаранция на затвора 200 000 цикъла на сработване.

Единственото, в което съм сигурен е, че борбата за по-голям пазарен дял (рязко повишилото се търсене/производство) при D-SLR доведе до спад на качеството, понякого и на цели партиди техника.

Предлагам ти да спреш да се притесняваш за глупости и да си снимаш, и да си гледаш кефа [smilie24]

Публикацията е редактирана (28-05-06 11:42)

Автор: muu   
Дата:   28-05-06 11:46

jet,neznam koe e marketingoviqt hod,no na profesionalnite nikoni im se garantirat 150 000 srabotvaniq na zatvora ot 20 godini nasam...[smilie5]

Автор: muu   
Дата:   28-05-06 11:47

pardon, ot 30godini...

Дата:   28-05-06 11:58

Да бе "muu" - след F4 е така и ако си забелязал аз не го оспорвам.

Но щом накой друг "наддаде" с повече бройки и веднага почнаха с "тестовете" на "независими" германски (т.е. Германия=техническа нация[smilie18] ) сервизи и лаборатории[smilie5] ...

Така че ,пич според мен упоменаването на "гаранцията" на затвора си е, отвсякъде погледнато - маркетинг.

P.S. Само за статистиката, един приятел до преди около година снимаше репортажи с OLYMPUS OM-1, внесен нов от Германия още по "комунистическите времена"(1973/74год.) и на "незнам-колко-си-стотин-хиляди-кадъра". Та този апарат беше "пенсиониран" в напълно работещо състояние и без нито едно посещение в сервиз.

Публикацията е редактирана (28-05-06 12:10)

Автор: Pulsar   
Дата:   28-05-06 12:08

Хайде сега да попитаме Зентекс-а, и той да ви разказва истории и за Никони и Канони
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: boni   
Дата:   28-05-06 12:12

Аз знам една G1-ца (на мой приятел) на 380 000 кадъра и още работи като резервен сватбарски апарат, основния му е Д60 и е със сменен затвор на 75000 кадъра[smilie18]

Дата:   28-05-06 12:14

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] , еееее boni, ти ме накара да се смея много....[beer] [beer] [beer]

Дата:   28-05-06 12:17

Що бе?

Дата:   28-05-06 12:18

ми щото на моята 60-ка и се взе здравето на синхронизацията рано-рано

Дата:   28-05-06 12:19

Що бе Пулсар, напълно е възможно - те и тогава "бързаха да продадат повече бройки" .
Напълно е възможно някой да е попаднал на "петъчен"[smilie5] фотоапарат.

Лошото е, че такива проблеми в момента има с всички марки.

Публикацията е редактирана (28-05-06 12:21)

Дата:   28-05-06 12:20

знам, да не говорим за наскоро умряла 1DMK II, направо ми се сви сърцето, но Ники има златни ръце, и ще го върне към живота [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   28-05-06 12:23

Ми има, Цецо от Аксаков разправя, че разликата в механизма на затвора на Никон Д70 и Д100 била големичка...Моторчето което задвижвало затвора на Д70 било доста по-слабичко защото самия затвор отработва механично до 1/250сек, останалите скорости до 1/8000 са електронни - гаси се матрицата

Автор: Julius   
Дата:   28-05-06 14:05

pmartinov - тез германци явно могат доста бързо да броят... [smilie5]
Знаеш ли името на тоя дето на глас е броил или... [smilie8]
Иначе да, Ф5 е спрял след 33 часа работа... при 9 к/с около приблизително 1 000 000 кадъра! [smilie24]

Автор: matasel   
Дата:   28-05-06 14:26

boni, това за електронните скорости над 1/250 би трябвало да означава, че този Никон би могъл да синхронизира със ОБИКНОВЕНА (не HS (High Speed)) светкавица до 1/8000, а според данните, които имам Д70 синхронизира до 1/500 а и няма HS режим[smilie2]
Разбира се причината за това може да бъде и трудността да се синхронизират точно краткият импулс от светкавицата с краткото време за отваряне на матрицара[smilie11] [smilie11]

Автор: IvoYoo   
Дата:   28-05-06 14:48

Чувал съм че затвора на Д30, Д60, 300Д, 350Д и 10Д се предполага че трябва да издъхне към 80 000 - 100 000 кадъра, но пък често изкарва и повече. Лично съм виждал как затвор на 20Д се разбива преди да достигне 10 000 кадъра. Но пък това не е болка за умиране, едно посещение при ZENTEX решава проблема[beer]

Публикацията е редактирана (28-05-06 14:49)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна