Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 malko me obarkahte hora...
Автор: WiShY   
Дата:   26-05-06 14:36

Da zapo4na ot tam 4e otdawna se interesuwam ot fotografiq( neprofesionalno) no 4ak sega re6ih da se brakna malko powe4e za fotoaparat i wie me ubihte kato kazahte 4e Panasonic fz30 e sredna rabota...Kwo togava moje da se wzeme za tiq pari i da s cel artisti4ni snimki? i razbira se da ne se nalaga da si lupuwam edin kup obektiwi i filtri...ne6to s koeto da po4na...taka da se kaje..za da se nau4a..(mislq 4e znam razlikata mejdu sapunerkite i drugite i ne mislq 4e iskam sapunerka, imam si edna we4e)

Отговори на това съобщение
 Re: malko me obarkahte hora...
Автор: pmartinov   
Дата:   26-05-06 14:38

Дано да има преводач на близо че нищо не се чете горе[smilie8]

Автор: Todd   
Дата:   26-05-06 14:39

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/xppu1330.JPG
http://xs100.xs.to/xs100/06182/cirillic.gif

Автор: Viper   
Дата:   26-05-06 14:40

Стоеееееев пускай преводача в действие [smilie5] [smilie5] [beer] [smilie18]

Автор: Wildkid   
Дата:   26-05-06 14:42

Ако ще почваш - ФЗ 20 или ФЗ 30 са ти добре (не знам с какво си снимал досега, но от тая маймуница - май с нищо съществено). Преди ДСЛР класа тия два апарата са най-доброто. Имат кусури (то ако поразпиташ из форуми и изчетеш ревюта - всички апарати имат кусури - ей на, преди малко видях на едно местенце, че примерно 300Д на Канон имал 86%, пък 5Д - 82% [smilie10] ), но пак казвам - в класа си според мен са без конкуренция. Снимай и не се вглеждай толкоз [smilie24] !

Дата:   26-05-06 14:47

Извинявам се, че писах на латиница, но просто на кирилица не съм писал от 3 години и се протеснявам, че ще допускам много правописни грешки. А относно избора, не искам да взема апарат, който ще ми се преиска да изхвърля след 1 година да речем :) значи е и fz20 е добре... Мога да си го взема от германия за 320 евро...това е добре

Автор: PeterPAN   
Дата:   26-05-06 14:50

Zavisi kakvo iskash da snimash, za men KM A200 e bez konkurencia v klasa si i e s klasi po do bur ot Pantaleikata, ne sluchaino si durzi oste cenata ot predi godina-dve [smilie5]

Ako iskash golem zoom zimai Panasonika, ako iskash kachestvo i po shirokougulen obektiv 28-200 / 2.8 3.5 simai KM A200 (verno che cenata mu e kano na nisuk klas DSLR no ima zashto vervai mi [smilie5] )

[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: navy   
Дата:   26-05-06 14:51

Какво ли е да не пишеш на кирилица 3 години...

Дата:   26-05-06 14:52

A zabravix da spomenta i vunshna svetkavica koiato ste ti e susto mnogo polezna ako iskash da pravish i dobri snimki na zakrito

Minolta Programm MAxxum 3600D i tam okolo 500lv ..

Дата:   26-05-06 14:53

Sory ma Helpcheto ne bachka pri men neznam kvo bugiasa

Автор: TpEcHaT   
Дата:   26-05-06 14:56

pmartinov ako te napsuvam shte me razberesh li? [smilie21]

Дата:   26-05-06 14:56

На панасоника му харесвам 4е има MEGA OIS и постояна светлосила независимо от zoom-а. ще погледна по обстойно и твойто предложение. по принцип аз обичам да снимам от нестандартен ъгъл и разбира се макро..

Дата:   26-05-06 14:57

A nai dobre si zimai edin Pentax ItsDL ne beshe skup i posle kato mu zadobreish samo optika i svetkavici ste ti ostane da zimash, ako sha si cheshes krastata s fotografia rano ili kusno ste stignesh do pokupka na DSLR [smilie5] , ta po dobre napravo DSLR si zemi, posle sazpunerkata trea da ia prodavsh i t.n. .. se razxodi ...

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=SHOP_PRODUCT&PRODUCT_ID=1&CATEGORY_ID=1

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/bblk3909.JPG
http://photo-zona.net/pictures/shop_products/pentax_istDL3.jpg

Дата:   26-05-06 14:58

а знаеш ли какво е и да не говориш на български 3 години :) а да ползваш други езици за писане и говорене...мъка майна, мъка :)

Автор: simbon4o   
Дата:   26-05-06 14:59

няма причина да си купи КМ А200 вместо Pentax istDL със 18-200 обективче :). Горе долу едни пари му идва, а КМ е определено по-зле от PRO1 на канон, а от паналайката само по шум може да му се опре, иначе всичко и е бавно, маже снимките, дребничка е, ... все неща които ме отказаха от нея.

Ако ще се пазарува отвън най-добре 30-ката на панасоник щото спрямо 20-ката има бая повече екстри а цената не е много по-различна. А наистина ако ти се дават повечко пари си вземи istDL + 18-200 или нещо подобно. Няма да е рязко като паналайката, но на шум ще е бая по-добре и ще е малко по-широк обектива(нищо че е по-къс, ако не ти стигне ще си купиш дълъг).

Дата:   26-05-06 15:02

сега ще хвърля едно око как варви цената на pentax-a в германия...сигурно може да се намери и по евтин от бг, та дори и след като си платиш DHL :)

Дата:   26-05-06 15:03

Питър Пан - бе човека си каза, че не иска да се вътри за обективи - търси си нещо тип ФЗ 30 - затова и не му говорим за ДСЛР! Постоянна е светлосилата само на ФЗ 20 - ФЗ 30 е с 3.3 в телефото. Това му е недостатъка пред 20-ката, иначе е 8МП, въртящ дисплей, т.е. има предимства. Въпросът е струват ли си те почти 300 лв (поне толкова бяха, когато аз си купувах апарат) - реших, че не си струват и взех ФЗ 20 - доволен съм от него (в профила ми всичко е с него, но аз не съм голяма реклама, понеже не съм читав фотограф [smilie5] ). Иначе и аз избирах, воден от същите критерии като теб, затова и се спрях на този апарат. Като ми отеснее, живот и здраве - ДСЛР, пък този за допълнителен. Успех!

Дата:   26-05-06 15:07

а защо от Германия? Тук не е особено скъп а от там няма да има гаранция!

ПС Както писах вече FZ20-FZ30 си струва, втория има RAW, въртящ дисплей, много по-бърз фокус, 3Mpix повече, по-удобен корпус, ръчен обектив(зумира се с пръстен ама не на джойстик като на PRO1 на канон примерно, ами баш механично).

Публикацията е редактирана (26-05-06 15:11)

Дата:   26-05-06 15:09

тая снимка дето ти е с острилката някав blur филтър ли си ползвал...поне така е виждам аз :) ем значи все пак 20-ката прави кажи речи доволни макрота...

Автор: hash   
Дата:   26-05-06 15:09

ако имаш как пипни някой ДСЛР да видиш какво е усещането. аз като го направих и разбрах веднага, че това е типът апарати за мен. За други сигурно е по удобно да си снимат с дисплей.
Ако вземеш Пентакс да речем с 18-200 (а защо не и 300Д с такъв обектив) според мен ще е по-добре от Панасоника. Плюс това ако ти се прииска можеш да добавиш някой светлосилен обектив лесно..

Дата:   26-05-06 15:12

Не е блър - макро без статив е [ezik]

Дата:   26-05-06 15:12

Az izkazax mnenieto si snimal sum i s Nikon D70, D100, KM A200, FZ30 i kakvo li oste ne za sega favoriti sa mi Nikon D100 i KM A200,
prosto A200 za semen i lubitelski aparat e nesto mnogo dobro i dosta po burzo ot panasonika , pri slaba svetlina si e bavnichuk no si ima trikove a vunshnata svetkavica si e goliam plus, kakto i podruzkata na ADI interfeis za svetkavici.

V momenta snimam s KM 5D i sum dovolen no KM A200 mi vurshi sustata rabota v 80% sluchaite a mnogo po kompaktna ...

Davaiki pari ot poriaduka na tezi A200, FZ 30 po dobre da se napune i da si zema DSLR tam razlikata e goliama, verno che trea da dade oste tolkova pari za optika posle no taka e, rano ili kuysno ste stigne do tam i se pak zavisi mnogo ot tova kakvo iska da snima ...

A hubavi snimki mogat da se praviat sus vsichki aparati , niakoi ti davat malko predimstvo pred ostanalite no v povecheto sluchai ne e ot goliamo znachenie ako ne si izkarvash provesionalno xliaba s tova!

Дата:   26-05-06 15:14

и едно уточнение на 30-ката обектива е 2.8-3.7 не 3.3 на теле както сте видели някъде. Не е болка за умиране. Виж ми профила много са с FZ30 които не са са назад и пише че са с предишното ми оли.

Дата:   26-05-06 15:17

Опс, 3.7 - моя грешка!
И аз давам лично мнение, с оглед на това, което е писал, че търси човека! Иначе - ДСЛР естествено е с предимство, но той изтъкна нежелание да сменя обективи! Пак повтарям - лично мнение! А за Кониката - съгласен съм, че е хубава машинка - тествах я, когато си взимах Панасоника, на предпочетох него[smilie24] !

Дата:   26-05-06 15:17

Точно там е проблема на дслр-ите, че после няма спиране, я това обективче, я онова :) а работата е не си искарвам хляба със това..това е по-скоро нещо като хоби ( малко повече от това) тай че явно все пак ще си ми остане фаворит 30-ката на панасоника, вапреки че светосилата не е константна..все ще гп преглатна... :)

първа  назад  1     всички  напред  последна